Video: Løbeteknik for alle

Tjek om du løber rigtigt…core og arme spiller nemlig en stor rolle

IMG_2070

MANGE løber. Men gør de det rigtigt? At løbe forkert er slet ikke så svært, og det kan give skader samt ødelægge den fine indsats du ellers lægger i det. Hvorfor ikke få det bedste ud af dit løb, nu når du alligevel løber en tur?

Her er Gittes råd til bedre løb.

Core opspænding:
Når du begynder at løbe er det vigtigt din core er spændt op. At din overkrop er spændt op. Læg mærke til om du trækker maven ind. Og læg mærke til hvordan du holder din core. De fleste “falder” sammen og kommer derved til at ligge tungt når de løber. Dette kan f.eks. mærkes hvis du “hviler” i hoften og løber herfra.
Ved Core opspænding er du “tvunget” til at være mere oprejst i dit løb. Du kan herved også bedre bruge dine arme og dit løb bliver mere stabilt. Du belaster måske også nu dine ben mere jævnt contra, nogle føler de er mere belastet i den ene side contra den anden side.
Så spænd op i coren for et mere stabilt løb. Når du bliver bedre, vil du også kunne mærke at din skridt længde bliver bedre og mere sikker.

Fejl når folk løber:
Når jeg er ude og løbe eller har gang i en mindre gruppe, så er det altid folks arme og fod-stilling i underlaget der fanger mit blik mest. Bruger du armene når du løber? Følger dine armen din overkrop? Eller er det mere tilfældigt hvordan armene bruges? Nogle “kører” armene ind foran kroppen og kommer derved til at svinge dem fra side til side. Derved kommer din hofte lettere til også at køre fra side til side, og ja, så bliver dit løb herefter. Derudover løber rigtig mange helt sammensunket, og belaster derved deres hofter, lår, knæ og lægge unødigt. En 5 km. rute kan derfor let blive tung og svær at komme igennem.
Og så er der vejrtrækningen. Husker du at trække vejret når du løber? Og kommer luften helt ned i maven? Eller lægger den kun overfladisk? Øv dig i at trække vejret på forskellige måder næste gang du er ude og løbe. Hvordan er det? Kan du mærke en forskel? Og havd passer dig bedst?

Optimering;
For at optimere sit løb er der masser man kan se på.
Interval træning. Får du løbet intervaller? Intervaller gør at du bliver hurtigere og mere udholdende. Og ofte kan dette mærkes hurtigt.
Dernæst er der selvfølgelig skoene. Passer disse dig? Og hvor lang tid har du haft disse liggende? Afhængig af hvor ofte og hvor langt du løber, så skal du være opmærksom på at udskifte dine løbesko. Mine holder f.eks. kun 6-12 mdr.
Løbeur, pulstagning m.m. kan være med til at motivere dig.
Løbetøjet er næsten et kapitel for sig. Men mine favoritter er en god løbetop (har ikke en særlig stor barm og kravet hertil er derfor ikke stort) – Prøv forskellige mærker, men sørg for at stropperne ikke gnaver mere.
Lange tights, der ikke skal glide rundt mens jeg løber.
En god svedtransporterende løbetrøje. Min favorit lige pt. er den fra 2xU.
Hvis det blæser evt. en vest, løbevanter og evt. en hue.

Undgå smerter i knæ og skinneben:
For at undgå smerter i knæ og skinneben er det ikke nok kun at få tjekket sine løbesko. Det ypperste og mest vigtige er din løbestil. Lander du f.eks. på hælen når du løber, så går stødene direkte op og genere dine skinneben. Prøv bare at “stampe” din hæl i gulvet. Læg mærke til hele din kropsstilling når du gør dette stående. Forstil dig så dette løbende…
Så først og fremmest skal din løbestil tjekkes for at undgå kæn og skinnebens smerter og betændelse.
Gitte kan bookes til løbetræning, og hun vil i den anledning give dig værktøj til at optimere dit løb – klik her
Løbehold for min 5 personer pr. gang a 45-60 min = 100 kr. pr person. Forløb med hold – 6 = 500 kr. Pr person. 1:1 = 500 kr Forløb 1:1 a 6 x = 2500 kr. Alle sessioner varer 45-60 min. pr gang

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Video: Løbeteknik for alle