SNEAK PEEK: Mod squad fra Lorna Jane

Er du til detox kure? Vil du vide hvad jeg mener om dem?

Screen Shot 2014-08-18 at 2.03.43 PM

Det skulle være MEGET sundt at detoxe. Man taber sig af at leve kun af juice, detox the og grøntsagssaft og man renser hele kroppen for affaldsstoffer. Really?

Det er næsten umuligt ikke at tabe sig, hvis man lever af juice i en uge. Dog er det stort set ikke muligt at holde vægten nede, når man kaster sig over projekt spis normalt igen. Berygtet yo-yo effekt.

Glem den detox. Pas på din lever, dine nyrer og lad dem gøre deres arbejde. Det andet er sgu da lidt spild af penge og i øvrigt ikke nødvendigvis noget kroppen har specielt godt af.

Velfungerende organer som nyrer og lever adskiller selv essentielt “skrald” og holder på det vi skal bruge. I korte træk. Men ikke desto mindre deres opgave.
Folk der drikker nok vand, holder sig fra alkohol i store mængder og ellers spiser sundt og varieret, behøver ikke stresse kroppen med en detox. Til gengæld, kan det være en god ide, at supplere kosten med en sund grøntsagsjuice, jeg gør det selv og elsker det. Resten klarer min krop selv :).

Hvad tænker du?

Læs også: Hvorfor detox kan ødelægge elektrolyt niveauerne

Fakta om nyrerne
Fakta om leveren

6 kommentarer

 • Lækkert at en kendt der går imod de håbløse trends, som både er skadelige og koster en formue, men som unge (piger) tror de skal kaste sig ud i. Vand renser affaldsstofferne ud naturligt, og ikke alt andet håbløs pjat, og det er gratis … endnu :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michael Hakmann Nielsen Ogilvie

  Men er der ikke forskellige måder at bruge detox kure på. Okay det lyder vildt at bruge dem som slankekur fordi hele kroppen vil være i en nedbrydningsfase hvilket vil give søvn problemer, dårlig ånde og meget andet. Men jeg kendte en klassisk bodybuilder der brugte den ca 1 dag om ugen mindst. Det lyder jo mere fornuftigt – når man tænker på de store mængder protein som han har indtaget osv. Altså en dag om ugen hvor nyrene får en chance for at komme ovenpå. Detox – ikke som slankekur men med omtanke som et led i en fornuftig kostplan!!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • susan

  Fedt indlæg! er så enig!

  Hvad er din mening egentlig om de detox wraps som alle bloggere skriver om for tiden? du er efterhånden den eneste fornuftige tilbage ser det ud til haha…….fatter ik de gider, alle ved jo det kun er midlertidig effekt og så er det da vildt dyrt, når det ik engang holder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja (klinisk diætist)

  Åh hvor skønt at en “blogger” tør udtale sig “negativt” om de såkaldte detoxkurer…detox er ikke andet end en gang overfladisk udkillelse af væske, kroppen har et fint system der renser sig selv, bestående af nyrer, lever og milt, virker disse ikke forgiftes vores blod og vi dør, medmindre vi kommer i dialyse. Detox-kurer er bare en meget nem måde for nogen at tjene penge på, ved at bilde folk noget ind. Synd og skam vi ikke har regler for den slags i Danmark

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melanie

  Det er fandme rigtig Kira ! Det skal seriøst komme mere frem i lyset hvor uendelig mange Hollywoodtrends der næsten skader mere end de gavner, det er helt skræmmende hvad folk udsætter sig selv for.
  Du er en stor inspiration, du’ en fighter ;D keep up the good work!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Enig! Jeg er SÅ træt af diverse detoxure der lover guld og grønne skove.. De fleste eksperimenter viser naturligvis at folk har tabt sig, ja.. hvis du lever af juice i 5 dage, så får du nemlig langt fra alle de kalorier og al den næring du har brug for? Og ja, du taber dig, men det kan vel ikke overraske at det ryger på igen?

  Jeg har prøvet et detox forløb med afførende naturpiller i et par dage for at rense hele systemet ud (ret bogstaveligt) men stoppede efter få dage. Det var mest for at teste det før jeg skrev noget om det, men også for at få givet min krop en pause fra alle de sødemidler, koffein osv som jeg fylder den med til daglig. Så det blev mere et par dage hvor jeg virkelig satte fokus på at spise mere rent end jeg gør normalt og for at give min fordøjelse en pause.
  Men en decideret detox med juice i 5 dage for at rense såkaldte “affaldsstoffer” ud, den tror jeg ikke på og kommer aldrig selv til at prøve det!

  Anna – wonderwomanwannabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SNEAK PEEK: Mod squad fra Lorna Jane