Vind: Bog og en times instruktion til Mindful Eating

Snack til aften: Søndag med søde kartofler

Jeg ELSKER søde kartofler. Altså elsker virkelig. Problemet er bare, at jeg ikke kan tåle for mange af dem, desværre.
De har på sin vis færre kcal end alm. hvide kartofler, så det er jo et godt udgangspunkt. Der er i og for sig ikke noget galt med kartofler, for de indeholder mange sunde næringsstoffer, men de har også den ulempe, at de for mit vedkommende binder meget væske i min krop. Jeg har ikke de samme issues med søde kartofler, muligvis fordi de ligger lavere på det GlykæmiskeIindeks.
Faktisk, er kartofler ren videnskab. Jeg finder det meget interessant, men vil foretrække at linke til en artikel om hvordan kartofler afhængig af hvordan de er tilberedt, nedbrydes i kroppen. Læs her.

20140506_103935 copy

Her er min søndagssnack:
Søde kartofler på panden i 20 minutter (husk at vende dem) med en teske olie og tørrede chiliflager samt salt. Jeg forsøder så tilværelsen eller kartoflerne nærmere, med Urtekrams burgersauce.

TIP: Du kan jo selv vurdere, hvor meget du synes de skal have.

Man kan jo vælge at lave kartoffelmos af søde kartofler og også pommes fritter. De kan tilmed krydres med rosmarin, timian, basilikum eller noget andet godt.

God søndag aften!

20140506_10411720140506_10442820140506_10442120140506_105116

2 kommentarer

 • S.I

  Hej Kira, det er måske ikke så underligt at du reagerer anderledes på sød kartoffel, end på alm. kartoffel. For sød kartoffel er ikke i familie med kartofler. Men en rodgrønsag, der tilhører snerlefamilien. Hilsen Sarah

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Ja, vi var lidt inde på det på kostvejleder uddannelsen, men ikke at det tilhører snerlefamilien. Jeg er faktisk rigtig glad for yams. Kender du noget til dem?
   Har ingen reaktion på dem overhovedet.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind: Bog og en times instruktion til Mindful Eating