OfferForum: Et sted for ofre af enhver slags

Maximum Muscle Overload øvelse: Derfor skal du stresse dine muskler

Desktop1

For at øge muskelmasse, (nej, man bliver ikke stort som et hus, hvis man er kvinde), skal vi stresse musklerne (fibre). Til tider over-stresse, og det er hvad denne øvelse gør. Det gør vi blandt andet ved at løfte noget tungt som i styrketræning. Når man løfter mere end man i princippet kan, stresser man musklerne, og kroppen vil med det samme gå i gang med en forsvarsmekanisme: At bygge mere muskelmasse.
TIP: Ømhed 24-48 timer efter træning, er helt normalt og hedder DOMS (Delayed Onset Muscle Soreness). Fordi man ikke er øm, er ikke det samme som at man har haft en dårlig workout. Det betyder blot, at kroppen er ved at vænne sig til træningen.

Når man laver så øvelser med så tunge vægte, kan man få skader, så derfor er det en rigtig god ide at man ikke køre i “full range of motion” men stopper inden man strækker helt ud. Det vil sige, man holder sig inden for den stærke og sikreste del af bevægelsen. Kontrolleret. Ved at styre uden om den svageste del og mest udsatte del af øvelsen. Man behøver ikke køre “full range of motion” for at bygge muskelmasse, overhovedet ikke.

Jeg anbefaler ikke nybegyndere at lave denne, med mindre man vil tabe sine arme eller knække benene. Til jer andre: Slå jer løs, tøsebørn!

Fremgangsmåde:
Denne øvelse kan laves med mange forskellige øvelser, lige fra squat, bench press, biceps curls, shoulder press, dødløft, etc. Flerledsøvelser med frivægte eller barbell.
Er du erfaren, kan du tage 7-8 reps i et sæt. Det er maksimalt. Kan du tage mere end det, tag mere vægt på. Du skal træne til “failure” og failure er ved 7-8 reps i det her tilfælde. Absolut ikke mere. Dette vil komme an på en prøve i starten. Så prøv dig frem før du går i gang: Er de for lette eller for tunge?

Fitness stil på budget – klik her

Når du har taget dem, slapper du af i 15 sekunder, tager et sæt mere. Nu kan du muligvis ikke tage mere end 4-5 men det er ok. Lad din krop fortælle dig hvornår du er færdig. Lad din mentalitet øge din styrke ved at tænke på, at det er din krop der skal stå af, ikke dig.
Så holder du et minuts pause.

Jeg kan bookes til træning og kost – klik her

Herefter gentager du processen. Tre sæt eller mere.
Du skal med stor sandsynlighed, tage mere vægt på, end du plejer, og derfor er det en god ide, at have en træningsmakker omkring til at støtte dig. Især når det kommer til det næste: (Strip set, også kaldet drop set)
Efter tre sæt her, holder du to minutters pause.
Så tager du igen 3 reps (failure, altså udmattelse). Så tager du lidt mere på, 3 reps igen. Hvis du træner bryst på bænkpres, skal du haven to makkere til at tage vægte af, for der må ikke gå mere end 5 sekunder per sæt. Du tager tre mere. Når du absolut ikke kan mere, og er på nippet til at kaste op, går det nedad igen. Tre sæt den anden vej, mindre vægt per gang.

Giver det mening?

 

 

4 kommentarer

 • Camilla

  Jeg er ærlig talt slet ikke med på hvad du snakker om her, er det en specifik her øvelse, altså snakker vi squat, eller hvilken øvelse skal der laves? Har du ikke en video eller noget du kan vise, hvad det er for noget du taler om her :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Det er alle øvelser :).
   Det står der faktisk også. Hele fremgangsmåden står der. Jeg kan ikke rigtig forklare det anderledes end at du skal holde musklen i spænd og ikke lade den glide ud af øvelsen.
   Så du ikke når at miste kontakt til musklen ved at køre helt ud men stoppe før spændet giver slip. yes?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • nille

  Du har en fantastisk bloog
  Har fuldt med længe også før du blev bidt af motion.
  Et lille råd til ps ikke hard core motion fans. Men prøver til hus behov/ fys ordre. Kunne du ikke lade være med at bruge alle de engelske udtryk for de om råder eller øvelser. Hurra Google er min ven. Men det lyder bare så, ja undskyld mig oversmart, synes okke det rammer dem som gerne vil i gang. Jeg vil rigtige gerne ønske mig en kursus hos dig. Men tør ikke da jeg vil føle mig total dum. Hvis du begyndte at snakke squars mm. Men det er nok bare mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Tak for din ros. Så dejligt, du er med hele vejen! Hvorfor er du så bange for at lære noget nyt? :)
   Squat hedder det i alle lande og på alle sprog. Det gør core også. Biceps og triceps kan selvfølgelig hedde forarm/bagarm, men hvad nytter det, når man hvis man træner, vil blive mødt med disse udtryk? Men fint du siger det, og jeg skal nok være opmærksom på det fremover.

   Dbh. Kira

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OfferForum: Et sted for ofre af enhver slags