Farvet brød: Hvidt brød er brunt brød

brød
Jeg sad med min dejlig  veninde Inez i dag og vi talte om hvad det vil sige at spise “mørkt” brød. Der fortalte hun mig, at man ofte putter farvestoffer i brød for at få det til at se mørkt ud. Det vidste jeg faktisk ikke, men en google søgning viser at flere medier har omtalt dette gennem tiden, så det er hvertfald ikke en hemmelighed.
Det er ikke nemt at se hos bageren, men i butikkerne kan man lystigt læse sig frem til bagpå, at det skam er hvede og ikke fuldkornshvede eller rug der er i. Rug er bedre at spise end hvede, men der er i princippet ikke noget galt med hvidt brød, hvis ellers man ikke spiser det hele tiden, kører det ind i en balanceret diæt og ikke er intolerant. Jeg spiser det ikke selv, og hvis jeg gør, er det fordi jeg vil have en pizza eller noget andet jeg forbinder med forkælelse.
Det, som jeg synes er galt, er at man tror man får mørkt brød men at man køber katten i sækken, brødet i posen eller hva man skal kalde det :).

Hvad synes I?

Jeg holder mig til rugbrød.

Her er i øvrigt Inez og jeg på tur. Vi har månedlige udflugter hvor vi hver især skiftes til at vælge noget vi skal. Denne gang valgte Inez altså at vi skulle se sandslotte på Havnegade. De er virkelig flotte.

IMG_1057

7 kommentarer

 • Brian Schou

  Bager bruger nået der hedder brød malt som er spirre korn som også bruges i brygning af øl og whisky.
  Spørg efter groft brød og ik mørkt brød og bager har brugte de 20 år jeg har været bager også før jagten på Hvidt brød gik ind.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Men de færreste ved, at hvidt brød er farvet med malt :O. Det er jo ikke sådan, det lige skriger fra pakkerne. SNYD og bedrag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • camilla

  Ja, man kan ofte blive snydt. Det er faktisk ofte brun madkulør du putter i (-:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg går mere op i indholdet af konseveringsmidler, aromaer, kerner, korn og frø end farven på brødet. Don’t judge a book by it’s cover ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg syntes at det er total snyd og fusk, for der er sikkert en del mennesker som muligvis ikke kender dette “trick” ..og ja, så køber man/de katten i sækken

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maja

  ja man skal altid tjekke indholdet alt hvad der kan komme farve i gøres det , det ser indbydende ud og kan man spare lidt på økonomien så er det jo en fordel eller noget (ironi)
  men viste det fordi jeg er allergisk over for gluten og for at få mørkbrød så kommer man kulør i for at få pasta farve gurkemeje i osv .
  men ja der er hvedemel i mange ting hvor det ikke burde være. og et brød der er lavet på hvedemel bliver bare lettere og luftigere .

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • U.

  Mange bagerpiger ved det faktisk heller ikke…jeg står altid som en sur lærerinde og spørger om det er farvet brød, og de aner ikke hvad jeg snakker om mange gange. Men jeg kan spotte det på laaaang afstand ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *