På vej til lægen

Det sagde min læge om væske i kroppen:

lo

Som I læste her, har jeg været til lægen. Svaret var overraskende:

Spis mere is!
Jeg fortolkede det som om hun mente ispinde og den slags. Ikke isterninger. Jeg kunne jo tage fejl :)
Det hun vil frem til er, at jeg skal være bedre til at køle kroppen ned indefra eller så vidt muligt ikke opholde mig for varme steder (Læs: Aldrig mere ferie!!! – as if) hvis jeg kan undgå for meget væske i kroppen. Det er hvertfald et forsøg. Hun siger kroppen er som træ:
Den trækker sig sammen om vinteren og udvider sig når det er varmt og det kan vi ikke ændre på. Vi kan drikke mere vand – 3-4 liter om dagen tops og sørge for, at spise is.
Hun siger at fysiologien kan vi ikke lave om på, og nogle lider mere af det af andre. Men min veninde gav mig faktisk dette råd:
Læg ispakker på pulsårene. På halsen og på håndledene. Gør håret vådt og sæt i en knold, så holdes hovedet koldt i noget tid, hvis altså man kan lave en hestehale eller knold.

Jeg er begyndt at tage kolde bade om morgenen og skylle ansigtet i koldt vand, så vil jeg se, om ikke det kan hjælpe lidt hvertfald så jeg føler mig bedre tilpas om morgenen.

Jeg ved I er nogle stykker der læser med, der døjer med det samme, men min læge mente jeg var rask og sund, men vi tager nu alligevel en blodprøve næste uge, så jeg kan få syn for sagen :).

Nå, hvilken is vælger I?

3 kommentarer

 • Hej Kira – jeg har sommetider samme problem, når jeg befinder mig i varme lande – hvilket jeg ofte gør :)
  Jeg har skrevet et blog indlæg på min blog om grøn livsstil om netop dette problem og hvordan du på en naturlig måde kan bearbejde det: http://www.greentiptoes.com/natural-ways-to-eliminate-water-retention-in-the-body/
  Håber det er behjælpeligt :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Kira,

  jeg døjer med præcis det samme som dig, og fik stort set det samme at vide hos min egen læge (“nogle mennesker er bare mere vikinger end andre”)…
  Is på pulsårerne hjælper også hos mig – altså kortvarigt – og så at have alle gardiner rullet ned i lejligheden når jeg er ude, så her er dejligt køligt når jeg kommer hjem + kolde styrtbade, smoothieis og kokos-pindeis. Prøver også at holde mig så vidt muligt fra gluten som gør det hele MEGET værre, men hold nu op hvor ville det være rart hvis der fandtes en egentlig løsning! For et par år siden fik jeg ordineret nogle vanddrivende tabletter (furix), men de skyller jo også alle ens vitaminer osv. med ud, så dem har jeg droppet igen og sidder nu og skriver den her kommentar med min fede fødder oppe på sofabordet, så de kan komme lidt til sig selv igen ;)

  Glæder mig til at høre om du finder ud af noget mere konkret!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Ja, dem har jeg også og har købt kalium til at stå ved siden af. GID der var en eller anden løsning. Det er jo ulideligt!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På vej til lægen