min dag time for time: ja, jeg bliver træt bare ved tanken

hundebrevkassen: tæger – hvad gør jeg?

Så er det sommer…
(Gælder både tæger og flåter) 

Hej Kira & Clara
Min hund får en dejlig gåtur i skoven hver eneste dag, men det betyder også at vi opdager tæger på ham hver eneste dag. Nu har vi overvejet at købe sådan et halsbånd med gift i. Men egentlig bryder jegt mig ikke så meget om at min hund skal gå rundt med gift på sig hver eneste dag.. Har du måske et forslag?
Mvh. Sofia

Mangler du et lovpligtigt hundetegn til din hund? Køb og få gratis levering i min shop: kiraogcane.dk 

Hej Sofia
Det er jo lige tiden for vores hunde at få en masse tæger, og de skal selvfølgelig fjernes lige så snart de bliver fundet. Der er rigtig mange muligheder for at komme gift på vores hunde, så de ikke er tægevenlige. Men som du selv siger, så er det ikke noget der er rart for en hundeejer at give sin hund. Jeg har en rigtig god veninde, der kom med et god råd, som hun har brugt på hendes store pelsrige hvide schæfer med stor succes.

 

1/2 l vand.

Et bundt urter, f.eks., timian, rosmarin basilikum eller salvie.

En citron i skiver

To fed presset hvidløg.

 

Giv det hele et opkog i et par minutter. Tag der af varmen, og lad det trække til det er helt koldt. Hæld det på en sprayflaske. Spray din hund i pelsen hver 3. dag eller efter behov, og husk at spray din hund når den har været i vandet eller i bad.

Håber du kan bruge mit råd

Potedask Clara Kofod, www.acedog.dk 
Stil dit spørgsmål til os@dkira.com og få svar fra den hundekyndige Clara!

 

5 kommentarer

 • lars

  hej tænkte på om hunden ikke kommer til og lugte af det?
  og hvordan opbevare man evt. sprayen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Kira! Først vil jeg sige at du er en stor inspiration – du er simpelthen så sej!
  Derefter vil jeg suuuuuper gerne høre hvilke lakridser man gerne må spise selvom man gerne vil tabe sig? ;) Det lovede du vist en gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Eggers

   Tak :)! Lakerol, nellie dellies, ren lakrids fra helsebutikker, etc, gajol :) Skal nok lave et indlæg, sorry!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • maria

  Helt sikkert hvidløg hjælper mod rigtig mange ting ! og det holder mange blodsuger væk ! faktisk !
  hvis vi mennesker spiser det er der også mindre chance for myg gider og stikke os, de kan lugte vores blod osv . Lus gider heller ikke rigtig mænd , det er noget med deres blod/hormoner eller noget, så det er kun drenge børn som for det, men det kan altså godt ske at en voksen mand for dem alligevel hehe .

  Det er også en god idet og give sin hund lidt hvidløg i maden her om sommeren det gør dem endnu mindre tæge venlige :D

  Men super spray ! super ide altså helt sikkert, nu har min hund ALDRIG haft tæger ALdrig, så skal ikke tænke på det problem ! det er kun de langhåret hunde vi har haft da jeg var lille som har fået dem engang imellem.
  Har en amstaff og en dværg pincher mini dobberman
  deres pels er alt for tynd til de gider ! lopper har jeg først haft problemer med efter jeg fik den lille hund , ellers har de aldrig haft lyst til og bo på min amstaff . og lobber de kan faktisk heller ikke lide hvidløg men det er altså heller ikke sådan de stikker af ! men det er en god ide og give den det i maden i forbindelse med en lobbekur ;D
  mvh maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Har aldrigt hørt om det råd før, men det vil jeg da prøve istedet for alle de andre midler :) tak Kira

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

min dag time for time: ja, jeg bliver træt bare ved tanken