Derfor skal I løfte vægte {kvinder}

Women-Lift-Heavy-Weights-700x352 Vi behøver egentlig ikke andet en facts for at få afklaret hvorfor det er så godt og rigtigt at løfte vægte. En smule definition eller helt over i bodybuilder størrelse, well - det er vel op til een selv hvad man ønsker, men lad os tale facts: Mange kvinder undgår at løfte vægte, fordi de er skræmt væk fordi de ikke ved hvordan de skal bruges, utilpas ved tanken om store stønnende mænd ved håndvægtene som de skal forbi, eller de forstår ikke hvordan de kan drage fordel af det. Hvis ikke man løfter vægte, er det nærmest umuligt at skulpturere kroppen som man ønsker den skal se ud. Vægtløftning fremmer muskelvækst kendt som "myogen" muskelvækst. Denne type muskelvækst øger massen og tætheden af ​​en muskel, der giver den dens form, den form den beholder selv efter du har forladt fitnesscenteret. Med andre ord, det modsatte af tyndfed. Cardio er fantastisk når man gerne vil forbrænde fedt, slippe kalorier og ellers blive i bedre humør. For mange er det med til at øge livskvaliteten. Men det udvikler ikke muskelmasse og for dem der har tabt sig, eller kun dyrker cardio, vil det nok ikke overraske hvis jeg siger, at de enten er eller er ved at blive tyndfede. Tyndfed er ikke sundt. Netdoktor har lavet en fin beskrivelse af, hvorfor man bør styrketræne:
  • Forbedret teknik og koordination, så risikoen for uheld og skader nedsættes.
  • Øget muskelmasse sætter forbrændingen i vejret, så det bliver nemmere at holde vægten.
  • Modning ("baning") i nervesystemet gør, at de elektriske impulser løber hurtigere fra hjerne og rygmarv via motorneuronerne til musklerne.
  • Bedre udnyttelse af de styrkereserver, der normalt kun kan mobiliseres i nødsituationer.
  • Energitilførslen og energiomsætningen i muskelfibrene forbedres.
  • Musklernes tværsnit bliver større, og flere motoriske enheder kan deltage i muskelarbejde.
  • Styrken af bindevæv, ledbånd og sener øges, omend langsomt i forhold til muskeltilvæksten.
  • Muskelfibre forandres fra type IIx til IIa.
Det er aldrig for sent at begynde - ældre er lige så modtagelige for træning som yngre er. Styrketræning kan medvirke til at ældre kan klare flere ting selv, gå på trapper med mere, samtidig med at risikoen for fald, benbrud og andre skader mindskes. Som I måske ved fordi I har hørt det 100 gange, så lærte Helle Nielsen mig en skarp teknik som jeg gør meget ud af at give videre til mine klienter, og I behøver ikke gætte: Jeg kan fortælle jer, de KAN mærke en forskel på deres træning når de benytter sig af det, hvilket er et must, og hvis de glemmer det, bliver de mindet om det... Tricket er, at skabe kontakt til musklerne man træner ved at tænke på dem. Det er her, nerverne kommer ind, og de spiller en betydelig rolle i styrketræning. Bodybuildere vinder ikke konkurrencer fordi de løfter tungt, de vinder fordi de er hamrende dygtige til at skabe kontakt til musklerne og derved få det optimale ud af deres træning. Det er en teknik og det er en fin teknik at kunne. Træning og kostplan: os@dkira.com