Vægttabs-panik!

Sandheden om vægttab


Om en uge, fejrer jeg min 45 års fødselsdag i Tulum/ Holbox for tredie år i træk -ligner jeg en der vil hjem? :) 

Jeg elsker begrebet “det er ikke en slankekur, det er en livsstil”.
Og jeg lever efter det selv. Selv i de perioder hvor jeg spiser mere end en hest kan rende og taber det igen, er det uden:
– Dårlig samvittighed
– Sindssyge ritualer
– Uopnåelige restriktioner (holder ikke i længden)
Vi ved jo alle efterhånden godt, at slankekure ikke virker. De er dumme, restriktive, ofte usunde og man tager det hele på igen, måske endda mere.
Det handler ikke om at skære kulhydrater fra, drikke en masse slankeshakes eller om at tabe sig, sådan i virkeligheden. Det handler om noget andet. Det handler om at finde en sund måde at spise på, der også bidrager til de andre ting vi ønsker. Om det er vægttab, mere energi, sundere krop, etc. Men uden af at hele tiden finde en sort/hvid løsning i ren desperation og finde noget der virker fra nu af og ikke kun to – tre måneder frem. For at starte forfra med en ny “løsning”.

Vil være sund
Hvis du gerne vil være sund, er første skridt at holde op med at obsesse over hvad du “må” og ikke “må” spise.

Det du til gengæld skal have fokus på, er hvad du putter i munden og hvordan det bidrager til dit væsen, samt disse ting:
– Du skal ikke tælle kalorier non-stop. Det er dog altid en god ide, at have en ide om hvad mad indeholder. Hvis du tror du kan spise en bestemt fødevare ubegrænset og det viser sig, der er 500 kcal pr 100 gr. så er det ikke så mærkeligt at du tager på. Pointen her er, det er en god ide at være informeret. Jeg ved, der sidder nogen derude, der ikke aner hvor mange kalorier der er i nødder. Spiser dem i ubegrænsede mængder og forstår ikke hvorfor de tager på.
– Motion. Hvis du hellere vil bruge en time på at gå tur, frem for en masse tid i et køkken, så er det din prioritering. Jeg laver eksempelvis kostvejledning til mine kunder med mad der tager alt fra fem minutter til 40  minutter at tilberede. Motion er vigtig, derfor sæt tid af hver dag til at få motioneret eller gået en tur.
– Keep it simple. Maden skal ikke være et avanceret set-up hver dag. Hvis du følger mine kostplan, så start med de samme måltider de føste uger og så ryk videre hvis du har lyst, til de andre opskrifter. Det kan komplicere tingene, hvis du skal ud og købe ind til mange opskrifter hele tiden. Det er simpelthen ikke vejen frem i starten eller hvis du i forvejen føler en livsstilsændring er kompliceret.
Simple indkøbslister og enkelte retter. Det fungerer i hvertfald for mig.
Spis det du har købt ind, det sparer dig penge og det er ikke madspild. og hvis du i ny og næ spiser anderledes end det, så er der skam plads til det på lang sigt. Mad og livet er ikke eet langt regnestykke. Jeg nyder at gå op i hvad der kommer ind og hvad jeg får trænet, men det er altså ikke alle der gør det, og det er helt okay! Find DIN rytme!
Som en kunde skrev forleden, og så som er KEY:

Man kan altid – også hos mig – ændre sine planer efter sæson, ændringer i hverdag, fra uge til uge, måned til måned, afhængig af, hvor meget variation man har behov for.

Når du spiser ude
Hvis du vil have et godt tip til at spise ude, er det at vælge mad med næring. Det kan sagtens være spændende, selvom det ikke er burger med fritter eller noget andet du normalt ville vælge at spise. Vælg noget du kan se kan give dig mæthed, næring og smag. Jeg spiste thai forleden og jeg gik efter retten med mest protein og grønt. Den var lækker, mættende og der var en god fordeling af næringsindhold. Den efterlod mig glad og inspireret.

Da jeg startede min faste, spiste jeg med stor nydelse mange af de samme ingredienser.
Hver dag. Det var let, tilgængeligt og jeg skulle ikke opfinde den dybe tallerken igen og igen. Så var der dage, jeg gik ud og spiste med veninder eller valgte ikke at faste, og der spiste jeg så noget andet.
Jeg tænker det er det vi kalder for sund balance :)

Se mit foredrag online om periodisk faste, min kost og træning:
Periodisk faste

Kom i kostforløb her (skræddersyet):
Goodfitness.dk

Køb kostplaner og træningsprogrammer her (også skræddersyet):
Goodfitness.dk/planer 

Du er altid velkommen til at stille spørgsmål her os@dkira.com

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vægttabs-panik!