Mellem fjender!

Hvilken slags overspiser er du?

Overspisning kommer i mange afskygninger.
Måske kan du genkende dig selv.
(Join vores online foredrag om overspisning her: Onsdag den 6.11. kl. 19. Der er pt. fire pladser tilbage. )

Binge: 
Du spiser mere end du bør på kort tid. Binge dækker over flere slags overspisninger, men det der karakteriserer det, er massivt indtag hurtigt. Det kan være ugentligt, det kan være dagligt, flere gange om dagen.
Køber tre kanelsnegle og spiser dem alle sammen på en gang. Måske sidder du i bilen og gør det, hvor ingen kan se dig og du kan gemme emballagen væk.

Spiser for meget når du spiser ude: 
Dette gælder især fast food. McDonalds, bestiller alt det hjertet begærer på menuen og spiser op. Mærker ikke efter.

Følelser: 
Du spiser når du er vred, ked af det, såret eller hormonel. Du trøstespiser. Spiser for at straffe eller belønne dig selv.

Stress og travlhed: 
Hverdagen user afsted, arbejdet og familien er krævende og det er svært at finde tid til at spise eller du glemmer det. Når du endelig gør, overspiser du uden af at være i kontakt med hvad der foregår og gerne det forkerte.

Sukkerafhængighed:
Spiser du søde sager og sukker dagligt, kan det udvikle sig til en afhængighed

Impulsiv snacking: 
Du snacker hver gang du går forbi en skål med noget i. Du snacker uden om dine ellers planlagte måltider, i bilen og inden senge tid. Du føler det er svært at lade være. Kan være forbundet med kedsomhed/rastløshed. Det kan hurtigt resulterer i overspisning.

Fast food: Folk der har tendens til kun at købe færdigretter og fast food, vil med stor sandsynlighed overspise. Ofte er denne slags mad tilberedt med meget sukker salt og fedt. En kombination heraf, giver blot lyst til mere og vanen er dannet. Desuden er det kalorierigt!

Socialt spiseri: 
En klassiker for dem, der ofte spiser ude i forbindelse med arbejde eller hader at lave mad derhjemme. Det kan også være jer der nyder at gå meget ud. Det er fint med et socialt liv og sundt! Men for at opretholde en fornuftig vane omkring mad, er det ikke en god ide, at meget af ens liv med mad er baseret på sociale ting. Maden er tilberedt uden forbehold for den enkeltes behov, fuld af sukker fedt og salt og ofte følger der alkohol med.

Kedsomhed: 
Det kan blive en dårlig vane at nippe af kedsomhed. Det bliver til mindless eating når man kredser om køleskabet, snackskålen eller løber til bland selv butikken efter slik ofte. Her er det ikke unaturligt at overspisning finder sted.

____
Kira Eggers
www.goodfitness.dk 
Kostvejleder og træner

Join vores online foredrag om overspisning her: Onsdag den 6.11. kl. 19. Der er pt. fire pladser tilbage. 
Karina Schweitz er med medforedragsholder, og har arbejdet med misbrug og afhængighed siden 1997.

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mellem fjender!