Sådan vandt jeg over usund mad og overspisning

Mindful spisning

Tænk på den person du kender  – en i dit liv, som kan spise alt uden af at tage på, eller lade sig gå på af det. Den person der spiser hvad han eller hun vil, og stopper når mæthed melder sig og stadig holder sig i god og naturlig form.
Personen oplever du måske, har en naturlig og sund balance med mad og holder sig ikke tilbage, men spiser det vedkommende har lyst til. Det er en mindful og intuitiv spiser.

Selvom mindful (opmærksom) og intuitiv spisning er næsten ens, betyder de lidt forskellige ting.

Mindful spisning er en proces hvor man er opmærksom på selve spiseoplevelsen, bevidst om de ubevidste grunde bag sult (følelser, trøst, tidsplaner, straf, vaner osv.)
Intuitiv spisning er derimod lidt bredere i aspekt. Det omfatter mindful spisning, samtidig med at man understreger forholdet mellem sindet (følelser), krop (fitness og sund kropsvægt) og mad (spiser for næring og for fornøjelse). Håber det gav mening?

Bliv mindful
At være til stede og være opmærksom er en menneskelig egenskab de fleste af os besidder.
Men med den travle hverdag mange åbenbart har fået raget til sig, kan det være svært at dyrke. Jeg er ikke en helgen, jeg spiser og arbejder samtidig. Jeg spiser på farten. Jeg elsker sociale middage. Det er sjældent jeg sidder og stirre ud i luften og smager på maden. Jeg føler ikke det er det jeg har brug for, men det kan meget vel være den rigtige vej for mange. Simpelthen at være til stede når der spises og kun være i det når det foregår.

I virkeligheden er mindful spisning jo at være opmærksom på de nærende aspekter af mad og ikke dele mad op i sund / usund / godt / dårligt. Det kan sætte negative tanker i gang hos mange, måske kender du det, og det kan så udlede en følelse af, det hele kan være lige meget.

Derfor: Genkender du dig selv i det du har læst og har det en negativ indvirkning på dit liv? Du føler dig stadig sulten og spiser endnu mere, fordi du ikke er til stede når du spiser. Prøv mindful spisning.

INTUITIV SPISNING – KLIK HER 

Book dit eget forløb online: www.goodfitness.dk 

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan vandt jeg over usund mad og overspisning