Mindful spisning

Det bedste vægttab: Intuitiv spisning

I bogen Intuitive Eating, beskriver Evelyn Tribole og Elyse Resch de ti principper for intuitiv spisning.

 

1. Slip slankekurs mentaliteten: Slip tanken om trendy kure og misinformation, der gør dig mere misfornøjet og ked af det end slank og glad.

2.  Slut fred med sult: Accepter sult som et sundhedstegn. For eksempel at give din krop nærende og mættende mad, med det formål at bygge tilliden til din krop op igen. Se mad for hvad det er: Nydelse og næring.

3. Lær at elske mad:  Giv dig selv tilladelse til at spise. Hvad som helst. Restriktioner leder til overspisning og afsavn.

4. Se mad -politiet i øjnene: Sig “nej” til de skyldige tanker i dit hoved, der siger du er “god” eller “dårlig”, fordi du spiste noget bestemt; disse tanker vil i sidste ende lede til en “Rasmus modsat” handling, som igen leder dig videre i en ond og drænende cirkel.

5. Respekter mæthed: Lyt til din krops signaler, der fortæller dig, at du ikke længere er sulten, og at det er tid til at holde op med at spise.

6. Øv dig i at være tilfreds: Spis hvad du vil, smag på det, nyd det og gør det gerne i et for dig trygt og dejligt miljø, men også et konstruktivt miljø. Er det trygt foran fjernsynet? Eller i sengen? så skal du læse med her, for så handler det også om mindful eating. 

7. Respekter dine følelser uden mad tages i brug: Find måder at trøste, nære, distrahere eller løse følelsesmæssige problemer (gode eller dårlige) uden brugen af mad.

8. Respekter din krop: Accepter din krop og din vægt. Mærk efter hvor din krop har det bedst og trives og lyt til det. Det er ikke sikkert din krop har det bedst ved at veje meget mindre, måske lidt mindre og meget stærkere.

Træn for at mærke forskellen: Skift dit fokus fra den kalorieforbrændende effekt af motion til, hvordan din krop føles, når du træner. Det hjælper dig til at være mere motiveret til at bevæge sig.

Læg en ære i helbredet: Brug ernæring til at guide dig i dine madvalg. Fokuser på, hvad der giver dig en følelse af sundhed og af “wellness”.

Book dit eget vægt og wellnessforløb her:

www.goodfitness.dk 

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mindful spisning