Tre fordele ved et kostforløb

Vegansk CPH guide: Den sunde, den sprøde, den frække + de andre

Jeg tog lige en liiiille runde på nogle af mine favoritter.
Jeg gik en tur i KBH iført runde trunte attituden…hvilket er rigtigt. Jeg var en rigtig runde-trunte i dagens anledning.
Jeg skulle jo nå nogle stykker, så meget tid har jeg ikke. People to see, places to go, som man siger.

Faktisk tyvstartede jeg.
Jeg gik for nogle måneder siden, fra lejligheden på Havneholmen og ned til Nicecream på Vesterbro ved Enghave Plads. Det gjorde jeg sammen med Thomas en hyggelig søndag aften, tror jeg det var. Der besluttede jeg mig for, at der lige skulle leveres lidt vegansk to – do guide til jer!
Det var i alt 7000 skridt. Det vil sige, jeg gik næsten i nul med hensyn til kalorier, men hvem tæller.

NICECREAM
Nicecream er et genialt koncept og har været for længe om at ramme Danmark. Efter min mening. Veganske is i alle mulige afskygninger og så med vafler til! Selvfølgelig veganske. Gå derind, spis din is og du vil bagefter sidde og tænke hvad fanden skal man lave is med yver sekret for, når man kan få det så lækkert, smagfuldt og varieret? Noget der undrer mig tit er, at man har alle muligheder for at erstatte produkter med noget der er mindre skadeligt for klimaet og som ikke er på dyrs ve og vels bekostning, så hvorfor overhovedet bruge animalsk?
Nå, men som sagt, det er den bedste is, og er du i tvivl, kan jeg forstælle at det er KBHs borgere ikke. Byens Bedste pris er da gået til Nicecream. Jow – jow! I øvrigt servereer de lækker suppe om vinteren.

Næste på listen er en restaurant jeg selv var ved at investere i. Jeg synes simpelthen ideen var så god og jeg støtter dem 100%.  De laver den bedste veganske, sunde mad.

PLANT POWER FOOD
Ejet af Bilton – familien
De mest delikate, rene retter. Vegansk kaviar og du kan IKKE smage forskel. Ikke alene går Neel som er medstifter  op i madens æstetik, men næringen ligger hende og Casper (Neels mand) meget på sinde. Det skal være sundt, nærende, wholesome og ikke forarbejdet. Casper er tidligere atlet og går derfor op i sin kost og træning og det afspejler maden. Man kan få alt fra salater til sandwich og selvfølgelig den populære gurkemeje latte jeg er stor fan af. Der er miso suppe, fermenteret mad og tapas. Al mad er plantebaseret whole food. Det vil sige, man får faktisk ikke sundere mad, end hvis man besøger Casper, Neel & Co. Hvis du tror sund mad er kedeligt, kan du godt begynde at forberede dig på en overraskelse.
Plant Power ligger på Fælledvej og nu også på Nordre Frihavnsgade hvor de deler space med  endnu en ny Nicecream.
Der ligger en menu på deres hjemmeside.

Næst gik turen til Østerbro. Et nyåbnet sted med en lad os sige, meget dreamy atmosfære.

DREAMY COPENHAGEN
– lige åbnet
Inspireret af veganske spisesteder både i LA og London, har de to indehavere dekoreret i pink. Det stopper ikke der. Alt andet er også pink. Is, kager, hummus og så videre. Der serveres sandwiches, kager, te, brunch, isvafler, is og meget mere. Parret som har åbnet stedet, er både søde og meget engageret i den veganske kost – livsstil, så man møder passion og kærlighed til stedet når man træder ind ad døren. Isvaflerne er en mere sorbet baseret konsistens, frem for en reel softice, men de smager rigtig godt og det samme gør vaflerne. Det ved jeg, fordi der blev naturligvis smagt på sagerne og der blev altså spist op! Gæsterne på stedet så også meget tilfredse ud, så min vurdering er, at det bliver et populært hangaround.
Leder du efter det perfekte insta venlige sted, så er Dreamy sagen.

CAFE KAF
En lille bitte perle på Nørrebro. Et sted jeg er kommet siden åbningen. Jeg har desværre altid haft hang til deres sandwich med ost og pølse. Og så desværre også lige en bid ostekage med Oreos. Når jeg siger desværre, så er det fordi jeg nogle gange måske er kommet til at køre derned et par gange om ugen, og det er ikke noget der gør noget godt for vægten som jeg trods alt stadig ønsker at holde. Deres Oreo cheesecakes, eller deres kager i det hele taget er jo tooo diiiiie foooor. Alt kan laves vegansk og for dem der ikke kan lide ost er det netop helt perfekt, fordi det ikke er ikke ost i ordets forstand, men har konsistensen er der, bare ikke lugten. Der er ikke meget plads dernede, og al indretning er genbrug. Cafe Kaf er meget populært, så glæd dig til det bliver varmere og der er plads til at nyde maden udendørs.

Jeg hopper lige fra Nørrebro til Østerbro…

SOULS
Souls er ligeledes et spisested jeg har nydt at komme, siden de åbnede. Ud over at lokalerne er indbydende og meget earthy med brunt interiør og grønne planter, er maden en blanding mellem det sunde og mindre sunde. Det vil sige, du kan kombinere en burger og sød kartoffel pommes fritter med en farverig salat.
Jeg er vild med deres lemonader, især den med ingefær. Man kan komme som man er. Dressed up, dressed down. Det er helt op til en selv. Jeg kan også godt lide, at ejerne engagerer sig i gæsternes ve og vel når de er til stede. Indehaverne er australske og guderne må vide, hvad de dog vil i Danmark når de kan bo i et smukt land som Australien, men det må de jo om.
Menuen består af morgenmad, brunch, frokost, aftensmad, drinks, cocktails, øl, vin og så dessert, kaffe, the med mere.
Jeg har spist på Souls både i selskab med veninder men også i selskab med min computer hvis jeg lige havde brug for at nyde en god frokost mens jeg fik lidt arbejde presset ind. En udskældt kombi, men fungerer så godt for mig. Souls er åbnet flere steder, blandt andet Torvehallerne.

I mellemtiden på Vesterbro…

VEGGIE HEROES
Indisk buffet mad og det er med store fede gode smileys hele vejen rundt. Dette er ikke bare en beskidt ussel buffet. Men mad der er hurtigt skiftet ud, grundet de mange gæster. Rigtig dejlige råvarer og et kæmpe udvalg. Både a la carte og i buffet. Altså a la carte der er knap så meget, men der er nok til, at man kan vælge det, eller buffet – i virkeligheden begge dele!
Veggie Heroes får rigtig gode anmeldelser og dem du ser spise derinde er alt fra chefer fra Kommunernes Landsforening til overtussede flyttemænd! Det er virkelig meget blandet. Der er også plads til dessert, tænker jeg, så det finder du også samt lækker vin og øl. Problemet er, at man ret hurtigt her, kommer til at spise for meget. Jeg tager ikke mere end jeg kan spise, men det er også en del :D

Er du vild med tebirkes? Snegle? Frygt ej! Naturbageriet har din ryg!

NATURBAGERIET
Glutenfri? No problem. Det her, er guds gave til morgenmadsbordet. Sidst jeg var derinde for at købe en hindbærsnitte og tebirkes, kom jeg til at spise BEGGE på vej hjem på min cykel. Ingen kan smage forskel på deres produkter og så dem med smør og æg i. Jeg har testet, nemlig. Deres snegle er også rigtig gode, men en croissant med tandsmør eller en tebirkes med ost slår alt!
Og heldigvis for os vegenere, skal vi ikke gå på kompromis. Er du ikke veganer, prøv alligevel. Især hvis dit ønske er, at skrære ned på animalsk. For dig selv, dyrene eller / og klimaet.

 

Souls
Nørrebro, Østerbro, Torvehallerne
www.soulscph.dk
Instagram: soulscph
Facebook: soulscph

 

Nicecream
Nørrebro, Østerbro, Vesterbro
www.nicecreamcph.com
Instagram: nicecremcopenhagen
Facebook: nicecreamcopenhagen

 

Plant Power Food
Nørrebro
www.plantpowerfood.dk
Instagram: plantpowerfood_cph
Facebook: Plant Power Food CPH

Dreamy Copenhagen
Østerbro

Instagram: dreamycopenhagen
Facebook: DreamyCopenhagen

Cafe Kaf

Nørrebro
www.cafekaf.com
Instagram: cafe_kaf
Facebook: kaf

Veggie Heroes
Østerbro
www.veggie-heroes.business.site
Instagram: veggieheroes
Facebook: Veggie Heroes Østerbro

Naturbageriet
Nørrebro
www.land-bageriet.dk
Instagram:  –
Facebook: Landbageriet

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tre fordele ved et kostforløb