Derfor bruger jeg cannabis

Folk forstår os ikke

Folk forstår ikke vores forhold…
Måske gør I?

Jeg snakker jo med mine veninder om forhold, det er vel ret normalt. Men de lader til at være lidt paffe over vores  – altså min og Thomas´ – måde at gøre tingene på. Den er måske også ret unik, men jeg tænker, at hvis flere kunne leve sådan, ville forhold måske holde længere for nogens vedkommende? Jeg ved det ikke. Det ville nok kræve mere tålmodighed, større tilpasning og mere arbejde. Tror jeg.

Det er sådan hos os, at vi bor/bor ikke sammen. Det vil sige, jeg er meget tit i mit sommerhus i Hornbæk – alene. Han tager med når det passer ind, men efter jeg har solgt fjernsynet deroppe, synes jeg det er påfaldende så lidt han i virkeligheden er der :). Jeg har sagt til ham, der er masser at lave, der ikke indebærer pruttelyde på sofaen, men han bider ikke helt på.

Han er også meget på arbejde (politiet) og det foregår også gerne i weekenden.

Når jeg så er hjemme i KBH, er jeg med veninder, arbejder hjemme, til træning, til møder, på arbejde til sent, eller noget sjette. Det samme med ham. Og når vi endelig er hjemme på samme tid, er det slet ikke sikkert vi spiser sammen. Det forstår mine veninder altså ikke helt. Men jeg er måske først hjemme kl 19-20 og han er hjemme før mig, så er der jo heller ikke nogen grund, til at han venter. Eller fordi vi bare gerne vil have noget forskelligt at spise. Vi går ikke så højt op i det.

Det hænger nok også sammen med, at vi er omtrent de eneste, der ikke har børn i vores omgangskreds og vi også ofte forbinder mad med brændstof, frem for noget man skal samles om.

De eneste børn vi har, er alle dyrene og de må ikke sidde til bords for Thomas, desværre. Jeg er all in på Pippi Langstrømpe projektet men Thomas er ikke helt så vild med det.

Når vi er sammen, går tilværelsen op i andet end at skændes om tandpastatuber og den slags. Det vil sige, jeg markerer ved, at kaste hans tandpasta (vi har hver vores), langt ind i skabet, hvis han gentagende gange, lader den ligge fremme, så er det løst for en stund.

Men ellers, nej, hverdagsbøvl fylder ikke så meget hos os. Thomas er også meget rummelig, mig knap så meget, jeg er lidt mere dobbeltmoralsk hvad nogle ting angår.
Jeg har mine årsager, altså mine ting er noget der så kræver lidt oprydning i sådan en større skala, derfor roder det, fordi jeg er hoarder, Thomas – det er bare dovenskab :)
Men så er jeg rummelig med andre ting.

Vi siger også tingene pænt meget lige ud til hinanden. Ingen af os er for fine til at udtrykke os. Vi har simpelthen ikke tid til at skændes over småting hele tiden, det har vi bare ikke. Der prioriterer vi helt klart anderledes. Det er ikke sådan, at vi er to fortravlede typer der ikke slapper af, for det gør vi. Det er en del af at leve et liv hvor der er lidt run på, netop at man tilsidesætter tid til kvalitetstid med dem man holder af i ens liv. Eller som mig og Thomas, er alene, det er nemlig noget vi begge holder meget af.

Jeg sover ofte i sommerhuset tre dage i træk. Jeg ved, han nyder at være alene i den tid, også selvom vi savner hinanden. Så er der de dage, hvor vi har planlagt at hygge os med whatever, og de dage ser jeg rigtig meget frem til.

Jeg føler, at jeg altid vil have brug for det her space, for ikke at blive alt for konsumeret af forholdet. Jeg har ikke brug for, at blive slugt af en hverdag hvor alt opleves ensartet. Og går man op og ned af hinanden hver dag uden længere pauser, føler jeg, at det bliver for trivielt og så fylder den del for meget.

Ja, ja, vi er sgu nok ikke normale. Men vi trives i det. Der var dog en gang hvor jeg ikke gav lyd fra mig i flere dage, fordi jeg bare gik i mit univers i sommerhuset og var opslugt af at være her. Der var Thomas ret undrende, hvilket jeg da også blev gjort bekendt med.

Når vi har vores større skænderier – sjældent, er det for det meste mig, der helt taber sutten, jeg kan blive ret ilter. Der har jeg brug for, at være alene for at falde ned, og det har han også accepteret. Måske er det ikke den mest effektive måde at løse tingene på, men jeg vil simpelthen have afstand når jeg oplever at jeg ikke kan finde tilbage til mig selv og rationalet, efter en af mine hjerne-eksplosioner. Når det tog har forladt stationen så er det i omløb og der er ingen bremser. Det ville ikke hjælpe noget for mig, at blive sammen med Thomas fordi jeg ville bare lade mit temperament løbe af med mig, og det ville ikke være godt for forholdet hvis jeg går rundt og overreagerer. Guderne skal vide, jeg har prøvet at styre det, og jeg ER også blevet bedre, men når jeg først er deroppe, har jeg svært ved at komme ned igen, med mindre jeg er alene og får mig selv talt ned. Jeg bliver sur, når jeg føler uretfærdighed på en måde, hvor jeg slet ikke føler mig hørt eller forstået. Der er jeg lidt barnlig og tilbage til Kira 5 år.
Jeg synes Thomas takler det fint, og formår at give mig plads. Jeg tror snart ikke han tør andet 😬
Når det er sagt, har han det sorte bælte i at sige fra, han er ikke en tøffelhelt. Det var slet ikke gået.  De fleste mænd i min familie er ikke tøffelhelte, min far er lidt derhen ad, han er så følsomt et gemyt og trives egentlig også med ikke at være ham der buldrer frem, men ellers er det nogle stærke mænd jeg er vokset op omkring.

For mig, er det terapeutisk at kunne være mig selv, både når jeg rejser og når jeg er hjemme. Jeg elsker at være alene, og det kræver jo, at man er sammen med en der enten har det lige sådan som Thomas, eller en som fuldt ud kan acceptere det.

Tanker? Hvordan lever I? Er vi mærkelige?
Del gerne jeres måde at leve på, eller jeres mening i kommentarfeltet under blogindlægget.

 

Ps.: Hvis du booker dit online kost forløb nu på min. 3 mdr., får du et gratis balle-program med, der varer en hel time. Jeg lover dig, en time med program i gym og du kan mærke din 🍑
goodfitness.dk 
Booker du også personlig træning, foregår det her

23 kommentarer

 • Tina

  Hej søde,
  I har fundet jeres rytme og måde at få det til at fungere på og det er da positivt.
  Forhold kan leves på mange måder.
  Jeg er selv meget selvstændig og har i 7 år haft et lignende forhold jeres, dog ville min kæreste have børn og da jeg har haft meget endometriose og igennem operationer herfor, så kan jeg ikke give ham de børn, så vi sluttede, så han kunne nå at finde en kvinde som kunne give ham børn.
  Vi er venner den dag i dag.
  Hvis jeg en dag finder en anden mand ved jeg ikke hvordan vores forhold kan udvikle sig, det afhænger jo at mange ting.
  Men fortsæt som I gør, hvis I er glade, så er det jo kun godt :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Grith

  Hej Kira .
  Jeg synes det er fedt I er som I er .
  Man behøver ikke sidde lårene af hinanden .
  Min mand og jeg lever også underligt i andres øjne ( selv mine børn ) havde og har svært ved at forstå det !
  Min mand er konsulent indenfor olie / vind industrien og det er projekter fra 6 mdr til 4-5 år. Nogen gange er han ude 1 uge og hjemme 1 uge andre gange 14 dage eller 2 mdr . Det er fedt for os da vi så påskønner hinanden når vi er sammen 👌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hej Grith,
   Tak. Og i lige måde, det lyder virkelig befriende og kan kun genkende det. :)
   Tak fordi du kiggede forbi.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvad med børn? Det er der ingen af jer der vil have?

  Undskyld hvis jeg snager

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hej Lone,
   Det er okay. Nej, ikke en del af planen, men hvem ved, jeg er jo kun 45 :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  EEElsker den måde i lever på👏👏.. jeg er single.. oss uden børn.. og med masser af dyr 🐷🐶🐓🐥..og nyder det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Dyrene fylder også meget, men det tager man jo med, med piger som os, meget er der ikke at gøre ved det. Jeg er vitterlig i himlen når fuglene synger, solen skinner ind, og kattene putter i fodenden <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Antoinette

  Vi bor hver under samme tag…
  Vi har hver vores soveværelse, køkken, bad, stue hobby rum… Fælles vaskeri.
  Jeg er med mit job omkring mennesker hele dagen og ofte orker jeg ikke hans online i timevis eller musik som helst skal køre 24-7.
  Mad mæssigt ligger jeg mile vidt fra hans smag så derfor laver jeg egen mad når jeg kommer hjem (ofte senere end han)
  Hvores hverdag fletter sig på forunderlig vis uden de store rabalder ballader.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hvis begge kan leve sådan, er det perfekt, men der findes så mange, der simpelthen ville finde det for underligt og uforpligtende, men jeg hører dig højt og tydeligt. Det virker skønt og roligt og alle får hvad de vil have :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa

  Jeg synes der er flere og flere der vælger at bor hver for sig! Jeg personligt har ønsket at kunne være sammen med en på den helt konventionelle måde som alle forstår, men jeg var nød til at flytte fra min mand efter 13 år. Vi nu bor hver for sig og ses I weekenderne, hvor jeg I hvert fald trives bedre.
  Jeg vil ellers bliver så irriteret over hans dovnskab og computer spil som han kan nu nyder uden sur mig I bag grund.
  Han gider heller ikke har dyr I huset…..prøve tænk at forelske sig i en som ikke vil har dyr I huset!?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Det behøver ikke være enten eller. Det kan åbenbart kombineres. Jeg kan ikke være sammen med en der ikke kan lide dyr indenfor, det er lidt sent med tre katte og en hund, men jeg må ikke få flere :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisa Mogensen

  I er overhovedet ikke mærkelige. Jeg bor godt nok sammen med min kæreste igennem små 25 år, men jeg tror også der er en grund til, at vi stadig er sammen. Vi giver hinanden plads og frihed. Vi har ingen børn (selvvalgt), da vores hang til frihed er større en far og mor rollen. Vi ved aldrig om den anden er hjemme og spise, vi ser hvad dagen bringer. Hvis han vil ud med gutterne eller hans veninder for den sags skyld, så gør ham bare det om omvendt. Hvis han vil rejse med sine venner og veninder, så gør han bare det og omvendt. Hvis han vil have mig med til et arrangement og jeg ikke har lyst, så melder jeg bare afbud og ingen sure miner. Vi har også sørget for stadig, at adskille dine og mine venner, så vi ikke behøver, at være sammen om alt, for det ville kvæle mig. Jeg er ligesom dig, har brug for alene tid og det skal der være forståelse for. Kort sagt, vi holder ikke hinanden i snor, vi stoler 100% på hinanden og derfor tror jeg, at vi stadig holder sammen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Det giver så god mening. Rart at høre, vi ikke er de eneste der lever lidt utraditionelt, men netop de små ting, fylder bare ikke så meget, når man gør det sådan her, heldigvis!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lone

  Kære Kira
  Jeg mener at et forhold skal kære lige præcist som man finder er det rette for en selv. Personligt synes jeg også det er vigtigt, at have hver sine interesser og give plads til hinanden bl.a. med at rejse sammen med sine venner/veninder og heldigvis er min sådan. Elsker også min alenetid som jeg også får med mellemrum, tror også at det i længden giver et godt (og langt) forhold.❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Nemlig, Lone. Vi giver også plads til rejser og weekender med venner her. Det kræver tillid og den tillid burde være der, når man ikke har gjort noget for at ødelægge den. Dette ville ikke være et liv for de mistroiske :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder som drømmescenariet for mig – det er bare svært at finde en mand, der har det på samme måde. Jeg er træt af forhold, hvor alene tid er en sjældenhed og noget der bliver kigget skævt på :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Præcis! Det er så vigtigt med en rummelighed. Du skal bare lede videre, han er der et sted! Han skal hvertfald hvile i sig selv, det er helt sikkert.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amy

  Hej Kira, hvor er det bare dejligt at læse om jeres forhold og måden I har valgt at leve på. Det ønsker jeg mig også i fremtiden. Desuden har jeg været med i swingermiljøet i et par år og ønsker at fortsætte sammen med min kommende kæreste. Lige nu er jeg single. Ved bare ikke hvordan jeg skal fortælle om det til ham haha det er nok ikke noget jeg skal fortælle om som det første 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Haha, Amy. Det er da en genial ice – breaker!
   Jeg kan godt se, hvad du mener, men det er jo en del af dig. Måske er det i det miljø, du skal finde en, for der er jo også andet til en sådan mand og dig end at swinge. :) Tak for dine søde ord.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Marlene

  Det lyder virkelig bekendt, vi lever også sådan lidt her og der. Vi lever en smule diffust efter manges mening. Dem omkring os venter nærmest på, at vi slår os ned, vi føler os slået ned. Vi har ikke behov for at være sammen hele tiden, Vi er næsten naboer og det fungerer så fint for os.
  God blog, Kira.

  Hilsen Mette Marlene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Man kan gøre det, man føler for, I et forhold. Så mange går fra hinanden og slider hinanden op :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  Hej Kira!
  Jeg ville selv have svært ved det, da jeg har brug for rigtig meget struktur og ville synes det var mærkeligt hvis ikke min elskede mand var hjemme efter arbejde og vi så deler de stunder. Men når han nu ind imellem er væk på forretning, så nyder jeg da at have dobbeltsengen for mig selv, det gør jeg da godt nok. Men fedt for jer, I får det til at fungere. Kærligst Tine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Søger man den form for tryghed så er denne livsstil ikke noget for dig :)
   Meeeeen du indrømmer selv, at du nyder dobbeltsengen, så nogle gange er det jo meget rart at være sig selv :D

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor bruger jeg cannabis