Den BEDSTE julegave: Effektiv og ekstra genial til husdyrsfamilier

En ting om kaffe du bør vide – og andre tips og tricks du kan bruge

Jeg synes da vi åbner bloggen i det nye år, med nogle fun-facts. Dog ikke sjovere end at de bør tages en smule alvorlige.

Kaffe
Sagen er den, at koffein tager med sig, mineraler og vitaminer ud af systemet. Calcium, d-vitamin, jern og magnesium.
For at kroppen skal fungere optimalt, led, muskler, organer, og så videre, har vi brug for at den optager mineraler og vitaminer.
Er man kaffedrikker (koffein) og spiser man ikke særlig meget grønt og sund mad, er chancerne for, at man er i underskud større end hvis man drikker koffein og spiser sundt.

Koldt vand
Iskoldt vand aktiverer fedttab. Der findes to slags fedt, brunt og hvidt. Brunt fedt er den GODE. Brunt fedt genere varme og holder dermed din krop varm. Et koldt bad, aktiverer det brune fedt, som så brænder mere energi (kalorier) for at holde dig varm. Det brune fedt bliver med andre ord, aktiveret og fedttab aktiveres. (Kilde: The Four Hour Body). Det er så fremskreden en viden, at der forskes i det herhjemme, jeg mener resultatet vises på DR i fremtiden. Det bliver interessant :). Jeg er ikke selv til kolde bade, men nogle gange tænker jeg, PRØV DOG. Gør det! Der skal nok meget til, for jeg absolut hader koldt vand! Vinter bader bliver jeg nok ikke, men igen, måske skal man springe ud i det. Det skader bestemt ikke.
TIPS til hvorfor vinterbadning er godt? Hop ned i kommentarfeltet og del din viden her på bloggen, ikke Facebook kommentarsporet. Jeg vil meget gerne vide mere.

Rød peber og plantemælk
Jeg har nævnt det før, men I får den igen. Der er mere c vitamin i rød peber end i citron. Sejt, ikke? Man tror det ikke, men den er god nok. Der er også lige så meget calcium i plantemælk som soja som der er i almindelig mælk. Vidste I, at japanerne er nogle af dem, der lever længst i hele verden? De spiser meget tofu og soja i deres måltider, i alle mulige afskygninger. Det betegnes nærmest som en fast del af et måltid.

Muskler
Hele kroppen kan trænes ved fem øvelser. Fem! Så har man travlt eller har et ønske om at træningen ikke skal vare så længe, man kan træne: Dødløft, squat, bent over row, brystpres og skulderpres. Alle øvelser træner mere end een muskel og de første to, træner også lænd og mave. Jeg er stor tilhænger af stor variation i træning, fordi kroppen skal bevæges i mere end de samme retninger altid. Men hey, de travle dage, ikke en undskyldning :)

Vand
Vi taler meget om at drikke meget vand. Men hvorfor?
Vand regulerer kropstemperaturen, udskiller affaldsstoffer
Vand smører fedt og væv
Vand udskilles ved at ånde, svede, skide (!), tisse – det skal ind igen
Vi får vand fra fra vand naturligvis, men også i maden er der væske.

Proteiner
Der snakkes meget om proteiner. Vi skal have vores proteiner! Men vidste du, at at der er proteiner i al mad, nærmest?
Pasta, rugbrød, grøntsager. Fuldkornspasta pr. 100 gram: 13 gram protein. Det falder så til halvdelen med glutenfri pasta men alligevel. 6 gram i broccoli og 5.5 i spinat pr. 100 gram.
Pointen er bare, at med en fornuftig sammensat kost, også som vegetar og veganer og man ikke skal tabe sig eller tage på, så får man som oftest dækket sig proteinbehov i løbet af en dag eller uge.

Husk, du kan følge mine regelmæssige rejse og fitnessklummer i Ekstra Bladet om lørdagen.
Du kan følge mig på instagram her
Du kan booke din livsstilsændring på min side Good Fitness– træningen går ikke ned på mave/balle træning, så hvis du er klar, kan du booke dig ind på bootcamps, personlig træning, med mere her

6 kommentarer

 • Signe

  Hej Kira
  Hvis du er nysgerrig efter at få mere omkring det med fedtvævet og det brune og det hvide fedt, så kan jeg varmt anbefale dig podcasten Stærk & Smertefri, #17 Er dine deller dumme? Om fedtsvævets funktioner.
  Ca 22 minutter inde i podcasten.
  Den kan findes på Spotify.
  Mvh Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hej Signe,
   Super interessant, det vil jeg kigge efter!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Masja Juel

  Kære Kira.
  Vinterbadning kombineret med saunatur eller GUS er simpelthen så godt fordi det “masserer” dine blodårer, det får dine blodårene til at trække sig sammen i det kolde vand og udvider sig i saunaen, og du vil efter par gange i det kolde vand og saunaen mærke hvordan blodet bruser i din krop. Det sætter virkelig fut i blodcirkulationen .
  Jeg har altid været en frossenpind og altid haft kolde fingre, men efter at jeg er begyndt på vinterbadning, har jeg ikke kolde fingre længere, og jeg fryser slet ikke på samme måde mere!
  GUS, er så godt for dit systemet, er dejligt udrensende, og er i det hele taget bare skøn velvære, prøv det, er sikker på at du absolut bliver vild med det 😉😊😁
  Kh Masja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hej Masja!
   Tak for information. Jeg har prøvet gus før, men jeg aner ikke hvorfor og hvad det gør ved en, jeg sagde bare jaja til at tage med, haha.
   Men det er alt sammen virkelig spændende. Utroligt som kroppen bare kan regenere sig selv, ikke?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mikael

  Meget indsigtsfuld artikel.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den BEDSTE julegave: Effektiv og ekstra genial til husdyrsfamilier