Dejlig egg nog: Vegansk alternativ og sundere end den oprindelige

Min 44 års fødselsdag: Pizza, pasta & cocktail bar hjemme

 

STOR TAK TIL (reklame):
MENY HIMMELEV: Vegansk pate, knækbrød, pasta, “kød” boller og pastasauce, juletræ og pynt, is samt andet tilbehør. Stort vegansk udvalg
CONFETTI BY PANDURO: Fest gøgleri til enhver lejlighed
STEFANOS PIZZA, NØRREBRO: For 4 slags forskellige lækre veganske pizzaer som er en del af deres ellers almindelige sortiment.

Go big or go home. Det er nok ligesom mottoet her.
Jeg er vokset op i en meget festlig familie. Min familie har altid været sociale, og har altid afholdt større selskaber så langt tilbage jeg kan huske. Det krævede aldrig en anledning. Den skabte man bare.
Min familie har altid haft et stort netværk og i en meget tidlig alder, lærte jeg hvad det vil sige, at netværke. Som ung pige, blev mig og mine veninder altid hyret til at stå for serveringen til selskaberne, det tjente vi gode penge på. Når min festlige familie og deres venner havde fået noget indenbords, var det tid til at opkræve drikkepenge også. Sådan var det altid.

Ikke meget har ændret sig siden dengang. Vi er stadig sociale og jeg elsker at samle folk. Det er dog ikke altid man selv har mulighed for at deltage i længere snakke til den slags festivas, men jeg synes det er hyggeligt at skabe rammerne.
Jeg vil jo gerne se så mange som muligt at dem jeg holder af eller ikke ser nok, men ønsker at holde kontakten med. Så min tanke var, at invitere 50 for jeg vidste, at så ville det måske ende på 40, der er altid nogen der aflyser. Det blev så til 45 dejlige mennesker + børn, som vel også er en slags mennesker. Hvis I insisterer.  Jeg synes jeg er skræmmende tæt på 50 selvom jeg har det langt bedre end da jeg var 30. :-( Det er en virkelig rar følelse at havde det BEDRE med alderen og det hænger i den grad sammen med min interesse for sund kost og træning. Det har på alle mulige måder, hævet min livskvalitet og med sikkerhed forlænget mit liv – forhåbentligt. Forudsætningerne er der.

Jeg indgik et samarbejde med Meny i Himmelev om at sprede det veganske budskab, forstået på den måde, at folk skal vide, at der på Roskilde egnen er rig mulighed for veganske og vegetariske alternativer, oven i købet samlet på flere reoler lige ved siden af hinanden, så man ikke farer rundt. Det kan jeg ikke fordrage, sådan at spilde min tid på at skulle finde ting her og der og alle vegne. Menuen stod i denne anledning på spaghetti med “kød”boller, som så var Naturli Fars (se her).

Jeg havde også fået en cocktail bar hjem, som jeg havde fået til at ændre æggehvide til aquafaba i cocktails menuen, altså skum fra kikærtevand, det som er i dåsen. Jeg ved ikke om du ved det, men det er meget almindeligt, man bruger æggehvider i drinks. Da jeg er veganer, gik det naturligvis ikke, og mine gæster skulle da ikke snydes for at prøve den veganske udgave :) Bartenderen som hedder Kasper Birch (vi lærte hinanden at kende, da han var tjener i Ilse Jacobsens restaurant, hvor jeg havde mit fitness center), blev så glad for det, at han vil bruge det igen. Han synes det virker bedre end æggehvide. Whisky Sours laves blandt andet med æggehvide og jeg elsker WS!

Jeg pyntede lidt op med festgejl fra Confetti. Confetti har masser af festlige indslag til alle mulige begivenheder og sælges i Panduro. 

Pizzaerne var leveret af Stefanos, som er en af de efterhånden mange, der er har udvidet menukortet med veganske alternativer. Skal du nogensinde have en dejlig pizza – STEFANOS!!

Jeg havde besluttet, at folk kunne tage deres børn med, da jeg synes børn ikke skal snydes for samvær, bare fordi det var for voksne. Jeg havde i den anledning, lavet et børnerum de kunne gå ind i med en iPad, således de kunne trække sig tilbage hvis de havde lyst.

Det gode ved det hele var, at jeg ikke skulle lave så meget mad. Desserten var is fra WAUW, også fra mine venner hos Meny, og pastaen lavede vi undervejs. Pastasaucen havde jeg lavet på forhånd, det samme var farsbollerne.
Men det er sjovt fordi folk insisterer på at være i køkkenet. Altid. Er det ikke underligt? Det var så også der baren stod, så det er en lovlig undskyldning, men det er bare skægt, hvordan festen altid rykker sig ud i køkkenet. I gamle dage, var det i køkkenet hvor folk røg ud af vinduet eller  på altanen af samme grund. Tiden før det, røg man bare indenfor.  Sådan er det heldigvis ikke mere.

Her er lidt stemningsbilleder :)
Opskrift på pasta med “kød”boller, klik her 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dejlig egg nog: Vegansk alternativ og sundere end den oprindelige