Ærtesuppe med søde kartofler, hasselnødder og plantebaseret bacon

Skide irriterende

Update: Jeg har nu taget b12 i går eftermiddags og i dag, og er tilbage til at have det nogenlunde normalt, var måske lidt træt i dag, men ellers i hopla. Imponerende, ikke?

Jeg bliver nogle gange lidt irriteret. Mest på mig selv.
Den sidste uge, måske to faktisk, har jeg døjet med madlede, manglende appetit, følt mig diffus, svækkede muskler, virkelig meget væske i kroppen, træthed, svimmelhed mm. Væsken tror jeg, stammer fra noget hormon ubalance i min krop i forbindelse med symptomer på det, jeg nævner nu.
Jeg har funderet over hvad årsagen var, og kunne ikke helt finde ud af det. Indtil det slog mig, at jeg har glemt at tage b12.
Det er vigtigt at tage b12 når man ikke spiser animalsk, og jeg husker fra før jeg har glemt det, at jeg fik de samme symtomer. Jeg ved det jo godt, og alligevel – nahhh, der sker nok ikke noget. Det er så dumt! Der var engang jeg glemte b12 i en periode også, og der skete følgende – klik her. 
Det er sådan med b12 vitamin, at det genbruges i kroppen, så det er i virkeligheden ikke så meget almindelige mennesker skal have. Med mindre man har svært ved at optage b12, selvfølgelig.
Jeg orkede næsten ikke engang at gå i matas og hente dem, så træt har jeg været i dag. Jeg gik op og trænede både i går, forleden og i dag for at prøve at drive væske ud, men også fordi jeg simpelthen bliver så irriteret over at gå glip af træning.

Den ene dag kunne jeg ikke andet end at stå på stairmasteren i roligt tempo så det gjorde jeg en time. Ellers har jeg trænet skuldre den ene dag og ryg i dag, men stille og roligt i den udstrækning jeg havde kræfter til.
Nu har jeg spist min b12, så mon ikke det bliver bedre nu. Jeg bliver så irriteret, for jeg havde 100 ting jeg havde glædet mig til at få gjort i dag, og så sker det her bare. Og jeg ved det jo godt, at jeg skal huske at tage dem ind imellem.
Tirsdag er den dag, jeg sjældent laver planer så jeg kan bruge dagen på praktiske gøremål og arbejde på kontoret.
På fredag tager vi til Venedig for at afholde en boot camp/recovery/retreat camp med otte dejlige deltagere.
Mere om det på et andet tidspunkt.
Nogen vil nok undre sig over, at jeg sådan spiser på en måde som kan sætte mig helt ud af kurs. (Altså være veganer). Det er for mig helt ligegyldigt om jeg skal tage en vitaminpille i ny og næ eller ikke. Alle skal sørge for, at få deres mineraler og vitaminer, gerne gennem kosten, men nogle ting er bare også smarte at tilføje, så som d-vitamin. Alle skal også huske sund fedt, da kroppen ikke selv kan danne det.
Læs om b12 her
Køb b12 her  (billigere end matas, så hvis man køber flere varer alligevel, kan det godt betale sig, også med levering)

Læs også her, hvad jeg gør, og anbefaler mod meget væske i kroppen

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ærtesuppe med søde kartofler, hasselnødder og plantebaseret bacon