Det gik som frygtet

Derfor skal du lege med din hundehvalp

Jeg lånte nogle gode venners hvalp, Cooper for ligesom at få det bedste billede. Opi er gammel og gider ikke længere at lege, eller også ser hun sig bare hævet over sådan noget barnligt pjat. Who knows!
Så da Olivers sendte mig legetøj, vidste jeg godt, at det ville blive noget hun kærligt ville lade gå i arv til en mere legesyg artsfælle.

Nå…men…

Overvejer du, at få hund? Eller har du allerede en? Hvis du har valgt at få en hvalp, er det vigtigt du bonder med den. Det kan man blandt andet gøre gennem leg. Det hedder pack-bonding. For at hunden skal knytte sig til dig, skal DU være dens bedste ven og legekammerat. Det gør det også nemmere med henblik på opdragelse. Man kan sagtens gøre det sjovt for hunden at blive opdraget. Lad den knytte sig til dig, således den har lyst til at følge dig og ikke alle de andre hunde, den møder på sin vej.
Jeg siger ikke, at din hund skal være ligeglad med andre hunde, da hunde også kan spille en rolle i hundes liv, når det kommer til sociale regler.
Min personlige erfaring med Opi er, at det er os og dem. Vi holder sammen, vi følges ad, vi kommer og går sammen. Hun er ikke ligeglad med hvor jeg er. Heller ikke selvom instinkt tager over. Jeg gør meget fordi jeg har lyst, for at knytte bånd med hende både inde og ude. Jeg taler til hende, opmuntrer hende, roser hende, fjoller med hende, nusser hende. Det gør det også nemmere for mig, at hun ikke ser så godt, så hun har ikke lyst til at blive væk, men kontakten mellem hende og jeg, er der og den er tydelig.
Hvis ikke du har det med din hund, skal du nok arbejde mere på, at socialisere gennem leg og hyggetid med din hund så den har lyst til at være sammen med dig også når der er andre hunde.

 

Leg må gerne være voldsomt uden nogen kommer til skade eller man hidser hunden helt vildt op. Det skal være sjovt for alle.
Det skal også kunne stoppes igen. Du kan også kaste med bold, men er det en besættelse for hunden, er jeg ikke sikker på, det er skide sundt.

Legetøjet jeg har givet Cooper, piver ikke. Det ene er sjovt at trække med, det kunne Cooper rigtig godt lide, altså træk leg.
Han kom også stolt tilbage med sit bytte, bolden.

Vandmelonen er sjov fordi den er lavet til at massere tandkødet og man kan putte vand i og fryse den ned på varme dage. Desuden flyder den oven på, så tag den endelig med på stranden.  Legetøjet er behandlet med ”BioCote”, som er en antibakteriel teknologi, der forhindrer vækst af bakterier og f.eks. skimmelsvamp.
Se det her hos Olivers

Det andet legetøj er også perfekt til både vand og land. Det er et apport legetøj som netop er perfekt til føromtalte bonding leg.
Køb det her – rabat lige nu

 

 

 

 

2 kommentarer

  • MUY

    To skønne hunde Kira! Du ser ud til at have været glad for at låne den flotte Cooper, Labrador Retrievers er nu også nemme at forelske sig i. :) Hvis du, eller andre af dine læsere, har lyst til at blive klogere på racens karaktertræk, eller se dens raceportræt så kan det findes her: https://muy.dk/opdag/hunde/labrador-retriever – du er også meget velkommen til at dele et billede af Cooper her forresten. :)

    Tak for dit skønne indlæg, tips og de flotte billeder. God aften herfra!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Vi elsker også leg med vores dyr og bruger legesager til både heste, katte og vores Grand Danois.
    Grand Danois er jo meget menneskelige i ders sind og de har tanker og følelser som menneskers.
    Så jeg taler og hygger også meget med min GD:-)
    Tak for tips og legesager og god weekend ønskes:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det gik som frygtet