Sådan fik jeg bugt med muldvarper

“Må” man spise før sengetid? Svaret er JA

En af myterne – sikkert en du har hørt – er at man ikke bør spise efter klokken 20. Jeg har især hørt kunder få det af vide af deres læger.
Det kunne ikke være længere væk fra sandheden. Faktisk, jeg har nærmest ikke kunder, der ikke får en aftensnack på deres kostplan. Hvilket de nyder, fordi det er også noget at se frem til, for rigtig mange.

Den korte version er, kroppen bygger muskler på to tidspunkter. Efter træning (ikke under) og når vi sover dybt.
Derfor er proteiner så vigtige. Det er vores byggesten. Som min tidligere træner Helle Nielsen altid sagde: Man kan jo ikke bygge et hus uden mursten, og det er præcis hvad protein er for kroppen.

Muskelvækst handler bestemt også om:
Køn
Genetik
Hvilken træning man udøver og hvor tit
Kosten
Hvornår man spiser
Om man husker at hvile

Mange klager over ikke at se resultater, de træner, cykler, løber. Der sker ikke noget. Når man ikke restituerer, kan det få modsatte effekt. For kroppen bygger muskler når den hviler. Så hvis du ikke lader den hvile, stresses den på en ret uheldig måde.

Det er derfor, man anbefaler at lave helkropstræning med en dags pause imellem. Personligt, er min træning pt delt op således:
Ben/mave – overkrop – Ben/mave – overkrop – konditionstræning – fri. Det vil sige, når mine ben træner, er min overkrop i hvile, og omvendt.
En god måde at træne på, kan være tre dage, en dag fri. Eller fire dage, en dag fri. Eller hveranden dag fri. Det er op til den enkelte, hvordan man lige kan få det til at passe sammen med hverdagen.

Helt afhængig af, hvad man spiser i løbet af en dag, så er det en god ide, at slutte af med noget proteinrigt mad.

Der er altså måder, hvorpå, man kan hjælpe muskelopbygning på vej, som er rigtig god for kroppen og som den vil være meget taknemmelig for. Det forhindrer på INGEN måde vægttab. Det ved jeg, for jeg lever af, at hjælpe folk med at tabe sig, og en aftensnack er ikke en hindring. Nogen vil mene tværtimod. Men igen, det afhænger af den generelle sammensætning af kosten.

Kh. Kira
Kontakt: os@dkira.com

Ps.: Kan du lide mit nye billede? Det er egentlig til min nye trænings/kostside, goodfitness.dk der snart er online, men nu får I lige en smagsprøve :)

Læs også: Kom med til vores zumba-event til fordel for Børnetelefonen. Få kickstartet sommermotionen! KLIK HER 

2 kommentarer

 • Tina

  Meget godt billede, det skal du bestemt bruge:-)
  Enig med lidt spise senere på aftenen.
  God ny uge ønskes!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Tak, Tina :)
   Lidt snacks i sengen, er liiige os, ikke?
   Ha en skøn aften.
   Kh. Kira

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan fik jeg bugt med muldvarper