Fra kulden til Malaysia & Borneo: Vi runder lige Kuala Lumpur - se med

På vej til Borneo via Kuala Lumpur: Men først by-oplevelser!

img_8175

Vi har nærmest ikke nået jetlag. Vi stod op kl 9 og var først på hotellet kl 23 aftenen før. Vi skulle da ud og opleve! Jeg må erkende, jeg var så træt, at jeg faktisk har købt nogle ting jeg ikke aner hvor jeg var, da jeg købte dem. Jeg kan simpelthen ikke komme i tanke om hvor de er fra. Et eller andet sted i KL, men jeg husker slet ikke jeg købte dem, så døsig har jeg været.
Det jeg husker til gengæld, er da vi både var i den gamle by, på tin – fabrik (en stor ting, her i Malaysia) og så rundede vi lige Bad Bosss Cafe samt Batu Caves med masser af aber. Lige noget for mig! Ikke så meget for Thomas. Han er knap så interesseret i dem som jeg er. Aberne kan komme og gå i grotten som de vil. De har en udgang inde i grotten der leder ud i naturen – men hvorfor skulle de dog det, når de kan nasse mad af folk? Der kommer tusindvis af mennesker dagligt til Batu Caves så der er nok at kaste sig over. Man må og bør ikke fodre dem, men det gør folk, eller aberne går i skraldespandene. Aberne er af racen Macaque og de er både i små og store udgaver, da der er mange babyer på stedet. Batu Caves er det største indiske hindu tempel i verden udenfor Indien. Man skal op af en masse trapper, og det er symbolsk fordi man ikke bare skal kunne nå målet uden af at arbejde. Bestemt et besøg værd. Flot, overvældende og interessant.

Den gamle by bød på smukke, smukke bygninger. Især for en som mig, der bare elsker at se på mursten i alle afskygninger ud over beton. Som jo desværre pryder Danmark en del :-(

img_8198

img_8205

img_8207

img_4530

img_4515

img_8196

img_8177

 

img_8170

Mellem den nye og gamle bydel ligger moskeen Masjid Jamek. (Den har fået udvidet navnet til Sultan Abdul Samad Jamek Mosque i 2017 ) Den ser rigtig flot ud der i spidsen ud i floden. Men kommer man bagom derimod, bliver det ekstra flot. Det ved jeg fra billeder for så langt nåede vi desværre ikke. Den er utrolig flot både indvendig og udvendig. Kæmpestor!
Den er lokaliseret hvor Klang og Gombak floderne mødes. Det er den ældste moske i KL (1907) og det er den engelske arkitekt AB Hubback der står bag. Nu lyder jeg helt klog, jeg har blot hørt efter hvad vores guide sagde 😀 Den blev grundlagt af indbyggerne i KL men med hjælp fra englænderne. I det 18. århundrede var Malaysia under engelsk styre. Malaysia er også et af de asiatiske lande, hvor man møder rigtig mange engelsk talende malays.

img_8113

img_8159

img_8158

img_8150

img_8137

img_8088

img_8075

 

Vi nåede forbi Sultanens palads! Her er det de royale der bestemmer. 

img_8066

 

Tin-fabrikken (en meget attraktiv slags tin) er en af KLs stoltheder. Mange kendte som Mel Gibson har været forbi. De er også stemplet af den royale familie og kan derfor kalde sig for Royal Selangor Pewter Factory. De sidder på fabrikken som man ser til sidst efter man har været igennem museet, og laver alt i hånden. Disse kopper er håndslået og laver man en fejl, skal de over i smeltepotten, brændes lidt og så starter man på ny, med at banke på eksempelvis kopperne. Det var sjovt at se, hvordan det bliver til, også fordi tin faktisk er rigtig pænt! Man kan købe masser af deres udvalg i deres shop.

img_8229

img_8219

Vores rejse er sammensat af Selected Tours/ Malaysia Eksperten/ Malaysia Experten. Klik her 

 

🌿 Instagram 

🌿 Sport Vægttab & Fitnessrejser 

🌿 Min bog Vegansk Vægttab

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fra kulden til Malaysia & Borneo: Vi runder lige Kuala Lumpur - se med