Giv din hund lys: Opis geniale lampe

Fjollet ikke at tælle kalorier

img_3916

I har sikkert hørt det før, dem der ikke vil tælle kalorier eller dem, der synes deres kunder ikke skal kende kalorierne i maden. Jeg synes det er en fejl.
Hvis ikke man kender kalorieindholdet af sin mad, hvordan kan man så vide hvordan ens makroer og mikroer er fordelt? Jow, jow, så har du en kostplan og den følger du, men hvad med bagefter, når du er alene om det?
Eller lad os bare antage at du er på egen hånd, så er det da også meget rart at vide, ikke? Det er der nogen der ikke synes det er, og det er ens egen sag, jeg er bare som du sikkert kan forstå, uenig :).
Jeg har tabt mig meget uden af at vide hvad kalorierne var på min mad, det var op til en fitness konkurrence, men der var jeg under skarp kontrol og jeg spiste PRÆCIS hvad der stod på min plan – jeg havde tæt samarbejde med min coach og blev virkelig lært op i hvad kalorier der var i hvad, for det var noget vi talte om.
Man kan blive ret overrasket over hvad der er i den mad man spiser. Jeg blev! Hvorfor bør man ikke spise en hel avocado når man er på vægttabsopgave og livsstilsændring? Fordi der er mange kalorier i, og i forhold til mæthedsfølelsen så er det meget lidt mad i forhold til hvad man kan få for samme kalorier der mætter mere. Smør og olie? Mange spiser bare i olier og smør hvad der svarer til et måltid i kalorier uden af at tænke over det.
Jeg siger ikke, at man ikke kan tabe sig uden af at kende kalorieindhold men det ER altså en god ide at vende madvarer om og tjekke hvad de indeholder og hvor meget. Det er afgørende for et vægttab.
Man kan lige så godt tilrage sig så meget basis viden som muligt når man er i gang, det er med til at tingene giver mening.
Man får aha-øjeblikke og bliver udrustet til kampen fremover.
Det tager min 3 mdr at ændre en vane og man skal tænke på sine nye vaner ofte og mange gange om dagen. Det vil sige, når man skal tabe sig, så skal man tænke på hvordan man fordeler sin mad og hvor meget man spiser fire timer om dagen! Gør man ikke det, så er der ikke sket meget i fire uger. Det er DEM der får succes. Det er DEM der kommer længst fordi uvaner kan blive til vaner men det kan så sandelig også være omvendt. Ingen garanti, kun hvis man holder sig selv oppe på altid at minde sig selv om hvor man vil hen, hvorfor og hvordan det skal gøres.
Nogle kalder jo deres venner fanatiske og hysteriske når de går op i deres madvaner og gør alle mulige ting for at undgå potentielle fælder mens de er i gang med at ændre vaner. Jeg kalder det sundt! For det er DET der skal til. Fokus, prioritering og masser af tanker rettet hen på ens projekt, det er der ens fremtid ligger.
Har sagt det før, siger det lige igen:

fire spiseske havregryn: 98 kcal
mellem avocado: 265 kcal
en spiseske olivenolie: 124 kcal

Kh. Kira
os@dkira.com

 

 

🌿 Instagram 

🌿 Sport Vægttab & Fitnessrejser 

🌿 Min bog Vegansk Vægttab

4 kommentarer

 • Sarah

  Der er stor forskel på, at vide hvad mad indeholder, og på at tælle kalorier.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Ikke rigtig, Sarah. Det er flueknepperi. At tælle kalorier er det sammme som at tælle sammen hvor meget man spiser så man har en ide om ens daglige indtag stemmer overens med, om ens makroer og mikroer giver mening for det man ønsker at opnå. Viden er magt, og den viden er god at have. Hvad nytter det, hvis man synes man er sund når man spiser en avocado, 400 gr laks, masser af mandler, bruger masser af olivenolie i sin mad. Jeg har med mange mennesker at gøre dagligt der skal have hjælp til kosten og den uvidenhed folk besidder er bekymrende. Inkl. mig selv, før jeg blev klogere og begyndte at tage det til mig. Jeg har talt kalorier – jeg er ikke spiseforstyrret af det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Jeg er tidligere spiseforstyrret. Jeg ved hvor mange kalorier der er i næsten alt. Det er sgu ikke sundt – det ved jeg nu. Så nej lad være med at opfordre til at tælle kalorier. Et sundt liv er så meget mere. Det tager alt for hurtigt overhånd. Jeg glemmer aldrig hvor mange kalorier, der er i en banan. Jeg ville give alt for at glemme det for evigt. Og jeg synes, det er et forfærdeligt indlæg fra en personlig træner.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hej Amalie,
   Det er jeg utrolig ked af at høre du har været igennem. Håber du har og bliver ved med at have det bedre. Tak for at dele.
   Jeg synes ikke der er noget galt med at tælle kalorier når man ikke er spiseforstyrret. Bliver man spiseforstyrret er det ikke kaloriernes skyld, så er det jo noget bagomligggende. At det så gør, at man får et anstrengt forhold til kalorier er en anden snak. En sund og rask person der tæller kalorier har kun godt af at vide, hvad de spiser så de forstår hvorfor de tager på og hvor de skal skære ned :)
   Kh. Kira

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Giv din hund lys: Opis geniale lampe