Vegansk Cheesecake, low (er) carb

VeganerUdfordringen: Min ven Kaspers største udfordringer – og min hjælp

26552940_10156152234458469_742531793_n

Sådan mere eller mindre under vores fællestræning, meldte min gode ven Kasper ud, at nu ville han spise sundere og det skal være vegansk. Ja, det er da ingen hemmelighed, at jeg nær havde tabt 20 kg kettlebell ned over mine fødder. 
Kasper som altid har spist junk ✔️ kød ✔️ masser af ost ✔️ fisk ✔️ aldrig har skænket veganisme en tanke ✔️.
Når vi har talt om det og han har udtrykt at det ligger ham fjernt, så derfor havde jeg faktisk ikke troet, at dette var en mulighed. Hvilket i øvrigt er hans egen sag, ikke min. Men det er sgu da fedt at høre!

Han er også begyndt at tage sin træning mere alvorlig og vi træner også sammen til tider. Så i den forbindelse, er det meget vigtigt for ham, at få optimeret sin kost. Nu er Kasper ikke typen der gør noget halvt. EVER. 
Så igår sendte han et billede af en pizza med grøntsager. Her var jeg så lidt fræk og spurgte om han havde tjekket om der var æg i pizzadejen 😄. Det havde han selvfølgelig ikke, for det er en af de udfordringer vi alle har haft: Hvor fanden starter man? Hvad skal man vide? Hvad skal man kigge efter? 
Det er ikke fordi det skal slå nogen omkuld, fordi man vil træde ved siden af og at slå sig selv i hovedet med det, er bare dumt og ubrugeligt. Man klør da bare på og fortsætter sin gode stime på nye erfaringer. End of story! 

Jeg har selvfølgelig lovet at hjælpe Kasper, jeg kunne også godt selv trænge til at smide tre – fire kilo efter jul, bogskrivning og ferie. Så min bog der nu er en bestseller (indsæt dansende, ustyrlig emoji her) skal Kasper da have. Den hedder Vegansk Vægttab og kan fås her. 

Jeg har tilmeldt Kasper siden VeganerUdfordringen samt tilmeldt ham gruppen (((Vegansk ))) Mad på Facebook. Der findes også en gruppe der hedder Vegansk Filosofi, men det er ikke en madgruppe.

Jeg tror ikke, Kasper går ud og køber vinyljakke og faux læder jakke lige nu, men tro mig, han bliver meget mere bevidst (også ubevidst) efter denne måneds veganer udfordring.

Her er Kaspers udfordringer:
Kasper, 29, bor på Amager. God form fysisk. Men er bagud med kosten og føler ikke hans hverdag træning og sundhed hænger sammen hvad angår kost. At det så også giver mening i forhold til dyrevelfærd, er for Kasper et kæmpe plus.

 

1. Skjulte ingredienser som æg i dej eller andre “usynlige” ingredienser som kan gemme sig i forudproduceret madvarer som man køber i supermarkeder – ville nemt kunne komme til at spise noget og være i god tro.

2. Takeaway er praktisk talt min livret, jeg lever et liv hvor jeg er single, hvilket betyder at jeg sjældent har lyst til at stå og lave tre-retters middag med det hele til mig selv og derfor er takeaway blevet en stor del af mit liv – det bliver jo begrænset hvad jeg kan få der.

3. Smagen af maden i det hele taget.  Jeg er vokset op i Jylland og der var brun sovs nærmest øverst i kostpyramiden. Jeg har en forfærdelig brug af sovs og dressing f.eks bestiller jeg altid tre x chilimayo når jeg spiser sushi –  alt hvad der dyppes kan skal dyppes og det må jo stoppe.

4. Når jeg skal ud med vennerne og spise lækker middag i byen og de gerne vil på MASH – jeg ville føle at jeg skulle stå i vejen og være til besvær hvis jeg sagde nej det kan jeg ikke fordi jeg er veganer. Følelsen af, at jeg skal have særhensyn.

5. Arbejdspresset i køkkenet og opskrifter! Det kræver væsentlig mere tid i køkkenet end hvad jeg bruger af tid på det,  som min hverdag ser ud nu.

Livret: Hvis Takeaway ikke tæller som en livret så er min ultimative livret hjemmelavet lagsagne med ekstra ost.
Kasper elsker OST. 
I kan selv følge Kasper og hans rejse på Instagram her
Kan du genkende noget af dette? 
I morgen vil jeg her på bloggen give forslag til, hvad folk som Kasper og måske dig selv, kan gøre. Min bog Vegansk Vægttab er også et godt sted at starte, også selvom man ikke skal tabe sig. Jeg følger selvfølgelig op på Kasper løbende. 

 

👇🏽

🌿 Instagram 

🌿 Sport Vægttab & Fitnessrejser 

🌿 Min bog Vegansk Vægttab

2 kommentarer

 • For mig er det med at tage ud med vennerne også helt klart den største udfordring. Jeg har længe været vegetar og prøver nu mere og mere med det veganske. Det er sindsygt lækkert når jeg selv laver det, men simpelthen ret kedeligt
  når jeg spiser ude. Ved mindre det er en konkret vegansk cafe hvor de har styr på det.
  https://www.bloglovin.com/blogs/maja-harder-18257183

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Ja, mange steder er bagud med det veganske men jeg fornemmer det bliver bedre og bedre så vi må bare blive ved med at efterspørge det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk Cheesecake, low (er) carb