På CNN´s bucketlist: Min trænings/vægttabsrejse til Kroatien {GALLERI}

Sådan taber du dig med quinoa

img_8576

img_8567

indeholder sponsorat.
Jeg har lavet den lækreste granola / quinoa crumble jeg mægtig gerne deler med jer. Den er sund, den er nærende, den kan tages med og ikke mindst: Smager fantastisk både med det sunde og det usunde, hvis jeg må være så fri.

Jeg har haft et dejligt samarbejde med Electrolux og jeg synes da, det er på tide, at jeg deler en eller flere af de opskrifter jeg har liggende som er nogle jeg har lavet med henholdsvis Kitchen Assistent, ovn, frys og induktion.

Videoen kan du se her hvor inspiration til opskrift indgår:

Opskrift på den crumble du ser i videoen er længere nede, men først: Hvad er quinoa og hvorfor kan man tabe sig med quinoa?
Quinoa er rig på mineraler, proteiner og vitaminer. Desuden også kulhydrater. Det er mere en grøntsag end en substitut for ris eksempelvis, men fungerer effektivt som en erstatning til ris og pasta, fordi det er mættende, kan spises koldt og varmt samt kan kombineres med alverdens ting.

TIP: Min ovn har også soft-luk. Ikke noget larm her

Det er nemt at have med på farten, da det kan pakkes ned og holder i lang tid. Har man en lang da, nipper man til sin blanding og så kan man holde blodsukker stabilt, blive mæt og få en masse næringstoffer. Quinoa dur til stort set alt! Så eksperimenter gerne. Desserter, morgenmad, frokost, aftensmad.

TIP: Har et godt indhold af B12, jern og fiber

Quinoa ligger i en lav ende af det Glykæmiske indeks gør det skam heller ikke værre. Alt i alt: Noget du med ro i sindet kan gøre brug af, i din hverdag. (Her skal man være opmærksom på, at tallene kan ændre sig, når maden varmes og køles igen og omvendt, men ikke mere end det stadig er i den lavere ende).

Man KAN blive oppustet af quinoa hvis man spiser meget i løbet af en dag, men for  nogen hænger det også sammen med, at det er tilberedt uden af at blive skyllet ordentligt igennem først, som pakkerne anviser.

TIP: Er hurtigere at tilberede end for eksempel ris.

Opskrift på min granola / crumble der kan bruges til både dessert med en lille klat – i mit tilfælde, is fra plantemælk:

Ingredienser til bærblanding:
200 gr. bær efter eget valg
En teske citronsaft

Til bunden: 
55 gr. kogt, rød quinoa (farven er flot)
100 gr mandelmel
35 gr. glutenfri havregryn
20 gr sukrin eller kokossukker
En spiseske kanel
En teske havsalt
50 gr kokosolie

Sådan gør du: 
Forvarm ovn: 170 grader – jeg valgte PIE (tærte) på min ovn under programmer, så smart er MIN ovn nemlig. 😜

 1. I en bowle,  tilføj bær og citronsaft.
 2. En en anden bowle (kitchen assistent) bland quinoa, mel, havregryn, sukker, salt, kanel and brug Electrolux Kitchen assistent til at mixe indhold godt og grundigt.
 3. Tilføj kokosolie til samme skål indtil at blandingen er som en crumble og fugtig.
 4. læg bær i bageformen.
 5. Hæld din crumble mix over bærene.
 6. Bag blandingen i ovnen i 45 minutter på 170 grader
 7. Fjern nu fra ovnen og lad køle i 30 min.
 8. Server med Alpro Soja yogurt eller vegansk is (Tjek om dette er glutenfrit hvis ønsket)

 

 

 

1 kommentar

 • It’s amazing in support of me to have a web page, which
  is good in support of my knowledge. thanks admin

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På CNN´s bucketlist: Min trænings/vægttabsrejse til Kroatien {GALLERI}