Endelig! Mit nye projekt er en realitet - sammen med DIG {GALLERI}

Fra tre katte til 0!

img_9637

Jeg havde da ikke lige troet, at jeg på en uge, skulle gå fra tre katte til nul! Fra glæde til frustration på nærmest ingen tid. Det tror jeg, de fleste der har dyr, kan genkende, altså glæden ved dyr, men også til tider frustrationen.
Jeg har adopteret en killing. Ud over de to katte jeg har, som også er adopteret. De er begge meget nemme og kærlige, meget opsøgende og venlige. Det har de altid været.
Billy, den nye killing, er lidt en udfordring, det vidste jeg godt. Her vil jeg gerne sige noget til jer, der overvejer at anskaffe dyr, især dem, der kommer med ar på sjælen: Vær tålmodige! Fordi katten angriber din hund, barn eller andet, er ikke ens betydende med, at du skal afskaffe dyret. Det betyder: Ny approach! Det skylder du dig selv, men ikke mindst det lille væsen du har taget til dig, der er 100% afhængig af din omsorg. Du har trods alt valgt skæbnen for dette væsen! Tænk over det.

Billy kommer ud af en vildkatte-familie.  Han har været i pleje hos en pige, der har socialiseret ham i nogle uger. Nu er han så kommet her og social er han – til en grad. Men flytning, nye mennesker, dyr og andet, gør også, at han ikke er så lige til.
Han er nemlig sådan indstillet, at der skal væses og spruttes hvis man nærmer sig. Bliver han det mindste stresset, pisser og skider han hvor det passer ham, og det er naturligvis sengen, på tasker eller i møbler!
Ja, nu tænker du sikkert allerede: Hvorfor gider du det?? Fordi jeg er et ansvarsfuldt menneske, der ønsker at sætte mig i HANS sted! Derfor! Og så er det heller ikke værre, selvom det kan være frusterende. Nu er det så vores opgave her, at gøre det, der skal til, for at han ikke bliver så stresset at han kaster sig over vores ting med sine ekskrementer.
Hvordan gør vi det? Vi er holdt op med at få ham frem fra hans gemmested – han må selv komme frem når han er klar.
Vi lader ham bo og spise i et skab, hvor han har søgt tilflugt. Her har vi indrettet en seng til ham, i en bradepande han selv har valgt!
Han er af sig selv, nu begyndt at komme ud både dag og nat. Men forstyrrer vi ham når han er i skabet, (nogle gange skal jeg jo bruge mine ting) kan han finde på at komme ud, og så løber han lidt rundt, miaver og så pisser han hvis ikke jeg får ham stoppet, i en stol eller hvor det nu måtte være mest irriterende for os :D Det stoppes med et rungende: NEJ! FY!
Dernæst, vi skal i  morgen ha købt en Feliway, som er sådan en beroligende duft, man kan købe til katte.

Billy er måske 13-14 uger, det vil sige, han med stor sandsynlighed, er taget for tidligt fra sin mor. Det er jo synd, men vedkommende der gjorde det, var ikke vidende om den slags. De skal være 12 uger. Han er fundet i en lade med sine søskende og hans mor er nu fikset, så ikke flere vilde babyer!

Han er ikke til at tage op, med mindre man lige får ham fanget. Når han så er oppe, så er han meget kærlig og elsker opmærksomheden. Han vil meget gerne sidde i ens favn og knuge sig ind. Når man så sætter ham, så er han tilbage til sin væsen og sprutten. Han bider og river ikke.
Derfor er vi holdt op med at tage ham op. Nu skal vi fodre ham med hånden og med ekstra lækre godbidder. Vi lader ham bestemme hvordan han vil gøre det og hvornår. Han har tydeligvis et meget overstimuleret lille hoved, og det er jo synd for ham.
Han er begyndt at ligge sig hos Opi. Han puttede sig ind til hende tidligere i dag, det er min grand danois, hun har taget så pænt imod ham. Han leger og vil gerne leges med. Det er gode fremskridt!

De andre katte ser jeg slet ikke! De plejer hver dag at komme ind og ligge, nusse og være. Men DET gider det ikke nu, de kommer og siger hej, spiser og skrider – så jeg har INGEN katte pt. En bor i et skab og de andre gider mig ikke.
Så er du sådan en, der tror du bare lige omvender en sky kat eller hund, vær klar over, det kræver arbejde og at kunne sætte sig i deres sted. Det kræver også, at du virkelig tænker dig om, når du skal til at anskaffe dig en firbenet ven. Det er ikke bare sjov og ballade, og man skal være der i gode og mindre gode tider. Man skal ikke være opgivende, men søge information, hjælp og viden. Det hjælper alt sammen :)

Nå, jeg må hellere få præsenteret Olivers Petfood for deres nye ambassadør!
img_6579

1 kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endelig! Mit nye projekt er en realitet - sammen med DIG {GALLERI}