Slut med pruttelyde!

Sådan er min træningsrutine

I forbindelse med et nyt tv-program, har jeg eksperimenteret med min krop. Jeg skulle tage på og tabe det igen, i korte træk.
Jeg vil  gerne dele nogle trænings “hemmeligheder” fordi jeg skriver om kost og fitness på min blog, og fordi jeg lever af at træne og hjælpe andre med maden. Det er bare svært, at gøre kort, men jeg skal prøve.

For at bygge mere styrke under vægttabet, har jeg valgt at vælge mere styrketræning og HIIT frem for konditionstræning i lange pas.
Det er sådan, at når man kommer i kalorieunderskud eksempelvis ved et vægttab, så er det svært at undgå at der ikke også falder noget muskelmasse af i processen. Den har jeg gerne ville holde på. På den måde, er der større sandsynlighed for, at jeg ikke står tilbage slank og blød, men mere slank og fast, og det vil man gerne i en alder af 42 😬

TIP: Vægten siger måske, at man har tabt fire kg, men med mindre man får lavet en mere præcis bodyanalyse (jeg sælger ti-tursklip kontakt os@dkira.com) så kan det jo være svært at vide, om det reelt set, er masse eller fedt.
Jeg har så mange kunder, der er dybt frustrede over, at vægten står stille – indtil de opdager, at fedtprocenten er faldet og muskelmassen er gået op. Det er jo rigtig dejligt at finde ud af. Og det kan godt lade sig gøre begge dele, især hvis man er på den lidt mere overvægtige side, og passer sin træning.

Jeg kunne også bare dyrke en masse konditionstræning, men det bliver jeg ikke fast og stærk af. Det kan jeg gå hen og tabe muskelmasse ved. Derfor, har styrketræning spillet en central rolle.
Jeg har som konditionstræning, lavet træning som har givet meget modstand (stairmaster, slæde, kettlebell swings, etc.) men så i kortere tid, 20 minutter.
Jeg har taget runder med tre – fire øvelser, der har været en kombi af eksempelvis:
Kettlebell Swing, Hipcircle squat, prowlermaskine og så en planke i pausen  – så at sige. (Altså ikke så meget pause, i virkeligheden).
Så altså en runde på 20 minutter uden de store pauser, kun når jeg virkelig følte jeg havde brug for det. Jeg lover, det får pulsen op og giver sved på panden, mens man også får trænet styrke.

TIP: Vind en SodaStream – klik her

Jeg træner altid konditionstræning/HIIT efter (Høj intensitets interval træning), efter styrketræning, ellers har jeg ikke energi nok til at gennemføre mit styrketræningspas. Det har jeg i øvrigt delt op i underkrop / overkrop dage. Alt i alt træner jeg halvanden time fire – seks gange om ugen.

Det er en prioritering for mig at få gjort.

img_4129

Planke (Lænd, core)

img_4116

Slæde (kilo: 40 – ben, baller, core, kondition) Læs mere om slæden her

img_4102

Kettlebell swings (baller, lænd baglår, kondition)

img_4103

Vesterbronx Gym

Hvordan træner I, for at tabe jer/ vedligeholde?

 

16 kommentarer

 • Lonni

  Hej Kira,
  Har du nogle gode øvelser for inderlår/lår. Mine lår ligner ski noget det har været trukket meget op i og så sluppet igen og ja lige med en omgang appelsinhud😬 Har du nogle fif der vil gøre dem pæne? Fantastisk tilgang du havde i min fede træner. Du gav den ski max gas 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lonni

  Hej Kira,
  Har du nogle gode øvelser for inderlår/lår. Mine lår ligner ski noget det har været trukket meget op i og så sluppet igen og ja lige med en omgang appelsinhud😬 Har du nogle fif der vil gøre dem pæne? Fantastisk tilgang du havde i min fede træner. Du gav den ski max gas 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Åh de der pingvin joggingbukser du har på i programmet hvor har du købt dem?de er simpelthen nogle jeg bare må eje 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hej Louise,
   De er fra Hunkemøller og er natbukser :)
   De er drønbehagelige. Kh.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis Aagaard

  De øreringe du har på i TV3 Programmet hvor er de fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Hej kira. Stor ros til dig i programmet. Du gør det godt:) jeg har selv tabt mig 16 kg på et år og synes jeg mangler inspiration til feks frokost / mellem måltider. Jeg er ikke den store kød/ rugbrøds spiser så helst ikke sådan noget. Hvordan ser din kost ud? Din trøje du har på til de grå leggings i programmet. Den er så fin. Hvor er den fra ? Kh. Tanja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hej Tanja,
   Hvor flot! Stort tillykke! Det er godt gjort, det må jeg sige.
   Trøjen er der flere der har spurgt på, er på Mallorca nu, så jeg ved det først næste uge, lægger den på instagram så du kan evt. kigge derinde.
   Vedr mellemmåltider, så går jeg efter peanutbutter og riskiks, grøntager med hummus (ikke samme dag, nødvendigvis, da det er meget fedt), mandler og et æble eller banan, veganske shakes jeg selv blender med banan og pulver vand og is, eller edamame bønner med quinoa og radiser, søde kartofler. Eller en lille skål alpro med nødder eller hampefrø.
   :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Jeg kan ikke lade være at håbe at du nu reflekterer lidt over dine offentlige tilsvininger af Sarah Louise, nu du selv er med i et yderst provokerende program, der får så meget modvind. Apropo situationsfornemmelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Sjovt du siger det, mit program er super dejligt og alle er glade. I det mindste gør jeg en forskel. Min offentlige tilsvining af sarah er total berettiget. Jeg kender hende trods alt.
   God vind fremover:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Hej Kira!
  jeg har et stort vægttab i sigte, og jeg laver mest konditionstræning. Er det dumt?
  Håber du vil svare. Kærlig hilsen,
  Charlotte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hejsa!
   Begge dele, jeg foretrækker styrketræning over kondition, men en god kombi ville være godt, også for hjerte/kredsløb.
   Ingen tvivl om, at konditionstræning sætter skub i vægttabet, men man skal også være opmærksom på, hvor meget muskel man taber, kontra fedt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg vil rigtig gerne i gang med at styrketræne, jeg kan mærke jeg har svært ved at presse mig selv. Jeg føler jeg gør det, men jeg har haft trænere før, der siger jeg har svært ved at komme ud over min comfort zone. Jeg føler også, jeg er bedre til holdsport eller hvor flere deltager, så jeg går meget til boksning. Der føler jeg, at jeg giver mig selv på en hel anden måde. Tak for en hyggelig og lærerig blog, Kira

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Indtil for nyligt har jeg kun dyrket styrketræning – og med gode resultater, men på dette års skiferie faldt jeg og sprang korsbåndet, så nu er der indsat lidt konditionstræning for at få blodgennemstrømningen gennem knæet til at speede processen med genoptræning op.
  Jeg kan ikke sige, at jeg synes det er sjovt at kondicykle… nærmest tværtimod – så jeg glæder mig vældigt til, at jeg kan give den fuld gas med squat igen…
  Glæder mig i øvrigt til at se programmet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Av, lyder ikke rart. Det kan jeg godt forstå, og altid ærgerligt at skulle indstille sig på at være ekstra tålmodig :D Men mon ikke du kommer hurtigt igen når du er stærk fra din styrketræning. God bedring :)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Slut med pruttelyde!