Sådan kommer jeg op om morgenen

Tips og tricks fra den virkelige træningsverden

 

img_3864

img_3853

Hejsa!
Jeg vil lige opdatere jer på nogle ting, jeg har oplevet den seneste uge. Det er nogle ting, som I måske kan bruge til jeres værkstøjskasse og noget jeg har erfaret med mig selv men også med kunder.

Jeg har off / on haft en kunde, der er blevet super udmattet ved træning. Det er sådan, at hun ikke har har fået den progression man normalt får, når man træner. Man plejer at blive stærkere og mere udholden, men for hende, er det nærmest stagneret eller nogle dage værre end andre. Det bekymrede mig, fordi det er ikke normalt. Jeg har selv døjet med udmattelse og åndedrætsbesvær og besluttede derfor, at sende hende forbi min Osteopat, Alex. Det var også ham, der hjalp mig i sin tid.
Det var godt hun gik derop, for efter een gang, sov hun gennem hele natten og kunne faktisk trække vejret gennem næsen ubesværet. Tænk, hun har levet med det så længe, at hun nærmest har glemt hvordan det er at trække vejret normalt og få en god nattesøvn uden besvær. Jeg har tit bedt hende prøve at trække vejret gennem næsen, men det kunne hun ikke.
Hun er selv ret overrasket over, at hun ved et enkelt besøg fik så meget kvalitet retur. Hun skal gå der i nogle måneder før problemerne er helt løst, men med længere og længere tid imellem.

img_3853

En anden case. Jeg blev kontaktet af en pige, der har tabt over 15 kilo ved egen hånd men mangler de sidste 15 og hun føler at hendes vægttab ikke rykker sig. Vi talte selvfølgelig frem og tilbage om hvordan hendes spisevaner er, og jeg kunne ret hurtig konstatere at hun får for lidt mad.
Jeg gik i gang med at ændre på hendes daglige madrutiner og selvfølgelig med hendes accept, og på under en uge, havde hun tabt de første 1.8 kg. Hvorfor mon det? Hun fik jo meget mere mad end hun plejer? Det er et ret simpelt svar, faktisk. Kroppen er designet til at passe på os, også i krisetider. Så når den ikke får mad, sænkes forbrændingen. Den skal jo have sul nok til at overleve. Men hvis man derimod får sund mad nok, så slapper kroppen af og forbrænder derud af. Det er din opgave at opdrage kroppen, og sund mad i løbet af hele dagen, fungerer rigtig fint. At man i ny og næ faster, dropper kulhydrater, spiser mindre, ikke får spist alle sine måltider, sker der ikke noget ved. Men hvis det er en livsstil, så kan det godt have betydning.

img_3828

Den sidste ting er om mit forløb med Hans Engell. Jeg holder virkelig meget af ham. Han er sjov, modig, velartikuleret, rar og godt i gang med at tabe sig og blive stærkere i et forløb med mig. Det som jeg bliver mindet om her er, at det tager tid at ændre vaner. Selvom Hans´ ambition er, at han gerne vil tabe 20 kg inden maj/juni, så er det altså ikke sikkert det er realistisk. Det kunne han i teorien sagtens, men hvis ikke den øverste del følger med, hvad så? Så tager han det jo på igen, måske endda mere. Pt. har hans tabt 9 kg. og så får han trænet, så mon ikke der er kommet noget muskelmasse på? Det ved jeg mere om i morgen når jeg skal lave en bodyanalyse på ham.
Men faktum er, han svinger lidt i vægt. Jeg synes det er superflot at han siden nytår har tabt så meget og han faktisk ikke på noget tidspunkt giver op. Det som er ret tydeligt for mig, er at han og hans fantastiske kone Pernille, skal have ændret nogle meget grundlæggende ting. Sådan noget som at læse etiketter på madvarer. De gør det så meget nu, at lederen i deres lokale Irma forleden spurgte dem om alt er som det skal være. :D
Det er deres nysgerrighed og deres mod på at hele tiden blive klogere og lærer af de fejl de begår, der gør, at de på lang sigt kan fastholde de sundere vaner. Jeg ser faktisk hellere at Hans taber sig 30 kilo på et år eller 20 på et år, hvis det bare betyder at han løbende praktiserer learning by doing.
Nogle gange fungerer Hans´ hjerne sådan, at han tror at fordi Pernille, Ekstra Bladet eller mig ikke er der, så kan han godt spise en fed ost eller et par fiskefrikadeller. Men sådan fungerer det ikke helt, fordi vægten lyver ikke, og det er jo altid lidt ærgerligt, når det går den anden vej. For  i hans hoved, så gør det ikke så meget, for han kan måske nå at indhente det inden næste vejning. Det har nu resulteret i, at jeg har bedt ham sende vægttal dagligt og prioritere motionen mere, for den tror han også han kan undvære til tider og det nok går alligevel. Til hans egen store skuffelse. Det er bare virkeligheden at man ikke kommer sovende til at blive sundere og mere fast farsen.
Den nye strategi har virket for så tænker han endnu mere over hvad han kommer i munden. Alt dette kan I læse mere om i Ekstra Bladet på lørdag og så også Hans´ret humoristiske tilgang til tingene.
Vi kæmper videre! {Billederne er til klummen hvor jeg havde inviteret Hans til kampsport i Vesterbronx – som Hans ligeledes vil fortælle mere om på næste lørdag.}

unnamed-1unnamed-1

unnamed

unnamed

2 kommentarer

 • Mille poulsen

  Hej kira jeg gar sukker syge nen 2 og ville gerne have nogle tips til at tabe mig da jeg har lidt for meget på maven baller og lår håber at du kan hjælpe mig hilsen mille poulsen

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hej Mille,
   Dyrker du motion?
   Jeg har en kunde, der er diabetiker og hun har fået rettet sin insulin efterfølgende, fordi hun har bedre tal.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan kommer jeg op om morgenen