Vind! Kom forbi til et skønt event - og hop i den opvarmede pool

Slip af med hovedpine, svimmelhed, kvalme

img_0763

Hvis du døjer med hovedpine, svimmelhed og kvalme kan dette muligvis hjælpe. Det lille trick kommer sig af, at jeg nogle gange har kunder der bliver svimle og får hovedpine under træning. Ja, tænker man, hun er nok hård hende Kira, men nej nej, det er skam ikke min skyld :)
Nogle gange, kommer kvalmen, pinen og svimmelheden fordi deres krops salt balance ikke er som den skal være, derfor giver jeg dem elektrolytter.

Og hvad er elektrolytter, spørger du? Det skal jeg forklare:
Kroppen indeholder elektrolytter som magnesium, potassium, calcium og sodium.
Elektrolytter er vitale for kroppens funktion og regulerer kroppens nerve og muskelfunktion, blodtryk og spiller en væsentlig rolle i genoprettelse af væv
Gode kilder til elektrolytter er kosttilskud, grøntsager og frugt
Dehydrering kan skabe ubalance i elektrolytter

En muskelkontraktion har brug for calcium, så en forkert mængde af elektrolytter, kan lede til svage muskler. Når vi træner, sveder vi ofte og her skal man huske på, at man mister elektrolytter, især sodium (salt). Disse skal derfor genoprettes enten via kost eller kosttilskud. Derfor er det vigtigt, at man får grønt i sin diæt gerne suppleret med kosttilskud.

Derfor, under træning, når mine kunder får det lidt skidt, kan det tyde på, de enten ikke har drukket nok, spist nok eller får de mineraler og vitaminer de skal have dagligt. Naturligvis, er du kostkunde hos mig, så er det del på plads, det er nemlig noget jeg går op i.

FACT: Bjergbestigere, cykelryttere, landevejsryttere, løberet, etc. bruger også elektrolytter til at holde saltbalancen i orden

I sådanne tilfælde, for at træningen ikke skal afbrydes, holder vi 10 minutters pause, hvor jeg de drikker lidt vand med elektrolyt tilskud i, og 99% af gangene, er de klar igen efter ja, ca. 10 minutter.

Så næste gang du føler dig skidt tilpas, prøv med en bruse tablet elektrolyt, og se om ikke du får det bedre. Det kan være det virker for dig bedre end blot treo eller hovedpinespille. Det er nemlig ikke helt det samme, kan man roligt sige.
Jeg ønsker ikke at lyde hellig, men man bør lytte til kroppens signaler og der er ingen tvivl om, at hvis man bliver bedre til det, får man også lettere ved at rette op på evt. sundhedsrelateret bøvl, og så oven i købet med små tips og tricks som dette :)
Jeg får mine elektrolytter fra energilageret.dk men man kan købe dem mange steder.

TIP: Søg på “elektrolytter” på energilageret.dk hvis du vil se et større udvalg.

imageimage

image

2 kommentarer

  • Anne-Dorthe

    Hej Kira😊
    Kan de også bruges mod almindelige hovedpine selvom man ikke træner? Jeg døjer nogle dage med hovedpine, selvom jeg drikker 0,5 til 1 L vand fra jeg står op til jeg kommer på arbejdet (2 timer er der imellem jeg står op til jeg møder). Jeg synes selv at jeg spiser som man nu skal, men synes ikke det hjælpe de dage, hvor jeg har hovedpine.
    Jeg plejer at tage treo, da de har den bedste og hurtigste effekt på mig, men hvis jeg nu kan undgå den slags smertestillende ville det jo nok være bedst.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vind! Kom forbi til et skønt event - og hop i den opvarmede pool