Lille lort & mine første dage på Snapchat

Min veganske, glutenfri madplan

Det er ikke for at være hellig, men blot til inspiration til jer der ønsker at skære ned på kød og op for kødfrie dage eller helt styre uden om produkter der stammer fra dyr. Jeg har været kødfri i 15 år og jeg spiser heller ikke fisk, æg, mejeriprodukter eller skalddyr. Da jeg er intolerant overfor gluten (jeg er ikke allergiker) har jeg også valgt at spise 95% glutenfri i min hverdag. Der er dage hvor jeg vælger ikke at gå op i det og spiser en almindelig pizza som jeg jo elsker mere end noget andet, men så længe min hverdag er glutenfri kan jeg opretholde en sund balance i hud og tarme.
Årsagen til, at jeg ikke spiser produkter fra dyr er baseret på manglende dyrevelfærd og miljøbelastning. Thats it.

Jeg er jo som bekendt kostvejleder og derfor er det oplagt at jeg laver min egen plan. Når det er sagt, kan det være svært fordi jeg jo har så mange muligheder at vælge mellem. Når jeg laver planer til andre, forenkler jeg tingene således de helst ikke går sure i det før der er gået noget tid (hvorefter man ændre planen) og jeg sørger for, at de er nemme at følge.

Min morgenmad består af dette samt soja proteinpulver med halv sukkerfri sojamælk / halv vand og isterninger shaket. Desuden drikker jeg altid en kop kaffe og noget vand.
Jeg tager også mine vitaminer og mineraler, blandt andet C vitamin, B12, magnesium og zink.

IMG_1209

Blåbærmad og bananmad på glutenfri ristet rugbrød toppet med glutenfri, vegansk soja sour cream

Min mad ser sådan her ud, (et lille udsnit) og jeg har købt ind i Helsam, Føtex, Asian Foodmarket og Rema1000:

IMG_1161

IMG_1162

IMG_1164

Jeg bruger frosne bær, som jeg skyller og lægger i en bøtte i køleskabet, således er de lige til at få fat i, og gør madtilberedelse nemmere. Det er en vigtig del af at spise efter en plan, man skal hele tiden gøre tingene så let for sig selv om muligt.

IMG_1166

Blåbær mad og bananmad på glutenfri ristet rugbrød toppet med glutenfri, vegansk soja sour cream

Mellemmåltid består af shake og noget grønt og frokost består af edamamebønner, krydderurter, lidt kokosmælk light, chili, brune ris eller quinoa, en hakket gulerod. Evt. noget currypaste samt noget tofu.

Mellemmåltid består af agurk og soja smøreost.

Aftensmad består af kidneybønner, tofu og grøntsager – det kan være stegt eller wok. Nogle gange rester fra frokost, forestiller jeg mig.

Inden sengetid, spiser jeg alpro yogurt (soja) med bær og drys af Sukrin.

Det lyder af meget mad, men det er sådan set en god mængde kalorier fordelt ud over hele dagen der stabiliserer mit blodsukker og holder mig energisk og mæt, også i forbindelse med træning.

Man kan løbende skifte ting ud, og her er det en god ide at øve sig i makroer. Man kan købe adgang til madlog.dk og der kan man udregne de forskellige dele af mad, således man kan skifte måltider eller dele af måltider ud når man ønsker det.

Jeg har desuden købt soja is med chokoladesmag som jeg har tænkt mig at nyde med jævne mellemrum. Det skal der også være plads til. Når det kommer til at drikke alkohol, (det er jo sommer) holder jeg mig for tiden fra rosé og drikker danskvand med vodka hvilket er 46 kalorier for 2 cl.

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lille lort & mine første dage på Snapchat