Min veganske, glutenfri madplan

Glutenfri livsstil: Update

 

IMG_1161

For lige at forklare hvad der er sket siden jeg gik glutenfri, er her en opdatering.
For 5-7  år siden eller måske endda mindre, var jeg til læge som sendte mig til hudlæge. Hudlæge er en åh så respekteret en, og jeg forstår ikke hvorfor. På intet tidspunkt interesserede hun sig for, hvad der går ind i systemet af mad eller produkter, hun var faktisk pisse uinteresseret og havde svært ved at holde øjenkontakt, når jeg sådan søgte svar. Læger der bliver irriterede over at man spørger ind til ting….arggggh!
De to gange jeg har været der, tror jeg det er, har jeg følt at jeg var særdeles uvelkommen. Jeg fik noget hormoncreme for min hudirritation og så ud af døren igen. Det gik væk i den tid jeg brugte cremen, men kom da igen da jeg stoppede. Hun hedder i øvrigt Susanne Vissing og jeg kan helt ærligt ikke anbefale hende til nogen, hvis jeg skal konkludere ud fra mine egen personlige erfaring. Når læger er mere interesseret i at udskrive recepter frem for at finde årsagen, så bliver jeg mistænksom. Det var ren symptombehandling som vi kender det fra så  mange andre steder i systemet, blandt andet hos de forskellige praktiserende læger jeg selv har haft.
Først nu, så mange år efter, har jeg fået hul igennem. Det er gluten der er problemet. Først efter jeg stoppede med at spise gluten i min daglige kost forsvandt det sidste af min tarm irritation, mine hudproblemer ved næse og hovedbund samt andre steder.

Jeg er blevet gjort opmærksom på, at jeg muligvis var intolerant fra flere der er allergikere fordi jeg i tide og utide pludselig blev ramt af influenza symptomer der varede et par dage og forsvandt igen. Jeg var ikke syg-syg men havde småfeber, frøs/havde det varmt og var generelt utilpas.
Nå, men heldigvis er tingene anderledes nu og jeg lever lykkeligt og lidt besværligt uden gluten.
Jeg er ikke allergisk, blot intolerant så jeg tillader mig selv at kaste mig over fødevarer med gluten i ny og næ. Det sker der ikke noget ved. Der er gluten i alt fra slik til brød. Ja, i rigtig mange ting.

Nogle mener det er usundt at afholde sig fra gluten, fordi man så i stedet spiser forarbejdede produkter der er glutenfri. Man kan faktisk godt leve sundt uden gluten, ved at spise rent og sundt og holde sig fra for mange processerede fødevarer u. gluten.

Jeg kan takke Mia fra Center for Ernæring og Terapi for mange ting, blandt andet min glutenafvikling, min vitamin og mineralevaluring og så snart også min tarmundersøgelser. Jeg er slet ikke færdig hos hende, jeg ønsker nemlig at komme til bunds i, hvordan min krop har det, da jeg har problemer med slimhinder også, og det kommer muligvis fra hvordan mine tarme har svært ved at udskille fremmedlegemer.

1 kommentar

 • Sanne

  Hej Kira
  Jeg har lidt samme symptomer. Evigt eksem over munden, tør hovedbund og maveproblemer. I øvrigt kan jeg ophobe ekstreme mængder væske, som du også tidligere har skrevet lidt om. Når jeg holder mig fra brød og sukker hjælper det lidt..
  Ved du om der er nogen som Mia Jylland? Gerne den nordlige del?
  Tak for en spændende blog.
  /Sanne

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min veganske, glutenfri madplan