Dagbog fra Mont Blanc 5: Nej nej nej nej

Det spiser jeg, for at holde mig på toppen

2016-06-12 18.54.23

Jeg kan da sagtens sidde her og fortælle om mine uvaner med mad. Det kunne også give nogle festlige sponsorater :D. Som eksempelvis at jeg gentagne gange har bestilt en pizza fra Itzi Pitzi for at spise den og ringe ned og bestille en ny og selvfølgelig lige understrege at det var til min daværende kæreste –  de kunne jo ikke vide han ikke var hjemme – da jeg var for flov over at sige at det var til mig selv. Please sig, at jeg ikke er den eneste der kan finde på den slags.
Eller alle (!) de gange jeg har hentet pizza i Hornbæk, spise den på vej hjem i bilen – altså synes selv jeg NØD den – for at vende om og hente en til. Dette er så noget jeg stoppede med, da jeg begyndte at sætte pizzaen i baggagerummet.
Det har aftaget en smule, det der. Jeg er endda nået dertil, at jeg ikke køber slik i biografen hvis ikke jeg føler nogen form for lækkersult. Det rør mig ikke at sidde tomhændet igennem en  hel film. At det meste slik så indeholder gluten er jo bare det nemmere for mig.
Jeg har fået et ret sundt forhold til mad og des lignende og det er uden af at jeg føler det er besværligt for mig. Jeg har faktisk aldrig selv synes jeg har haft et decideret usundt forhold til mad, men jeg kan da se og mærke hvad for en forskel det har haft på min trivsel, at jeg har et sundere forhold til det.

2016-06-13 19.46.12

Gu fanden kan jeg da finde på at spise alt hvad der rør sig, hvis jeg har lyst til det, og jeg har da heller ikke tænkt mig at hade mig selv for det. Det er min menneskeret at være vulgær med mad hvis det er det jeg vælger. Du skal nok regne med, at jeg har lyst mere end jeg gør det, for ellers ville jeg ikke have en slank talje nu, thats for sure.
Jeg mærker bare efter om det er noget jeg gør fordi jeg er rastløs, sulten, har pms eller hvad det måtte være der trigger det. Eller jeg spørger mig selv: Er det nu klogt det der? Så når jeg frem til at det er det ikke, fordi jeg kan ikke rigtig argumentere for hvorfor det er klogt. Men de dage hvor jeg føler at jeg synes det er på tide at øffe skødesløst i mad der er junklignende eller drikke vin, så går det ret hurtigt med at fortælle mig selv, at det er ok, så længe jeg ikke gør det hele tiden. Hvilket jeg så heller ikke gør.
Var jeg nu topatlet ville jeg se anderledes på det og så ville det slet ikke være en option. Men det er jeg ikke, så deeeet!
Jeg finder glæde i at der er en balance i min dagligdag, ellers bliver det en ond besættelse eller en “jeg er ligeglad med mig selv” livstil. Ingen af dem gør noget godt.

2016-06-13 19.42.16HUSK SOLBESKYTTELSE! FAKTOR 50 er den bedste. Her er min fra P20 Solbeskyttelse som sponsorerede os på hele turen :)
Vandfast, beskytter i 10 timer, transparant og ikke fedtet. Se mere her

På turen til Chamonix havde jeg min egen mad med. Jeg købte også ind til mig selv, så selvom jeg ikke selv synes jeg er besværlig skal der nok være andre der synes det :D Det er bare lettere for mig selv at stå for maden, da jeg ikke spiser særlig meget gluten og ikke spiser kød, fjerkræ og fisk.
Her er nogle af de ting jeg har haft glæde af på turen, men også hjemme:

Økologisk TummYummY
Glutenfri, rig på protein og rig på kulhydrat – det gælder både ærtepasta og linsepasta.
Se mere på vitafood.dk – der er en liste over deres mange produkter samt hvor de kan købes
Pizzamelen den er SÅ god. Fluffy og pizzaen kan spises næste dag – total win! Den er dog ikke rig på proteiner, mere hurtige kulhydrater. Brownien er skøn og helt sikkert en god dessert efter en lang dag :). Advarsel: Den er ikke sund, den er ganske almindelig lækker og fræk.

Søde kartofler
Geniale! Det er ikke kartofler det er en rodfrugt. De har mindre stivelse i, end kartofler, pasta og ris og den slags. Desuden indeholder en stor sød kartoffel 70% mere af det c vitamin man anbefaler. Indeholder også en god mængde af mineralet potassium.
Der findes mange gode vitaminer og mineraler i søde kartofler som oven i købet kan laves som pommes fritter, mos, bagte kogte og serveret i tern i en salat.

2016-06-12 19.42.50

Økologiske, glutenfri risnudler Explore Asian
De er rige på kulydrater og er helt perfekte til en skøn thai ret. Der er kun 4% protein i, pr 100 gr så her er det altså en kilde til kulhydrat når man skal bruge energi. De er lavet på thailandske brune ris. Læs mere på vitafood.dk

Proteinpulver
Jeg havde en macadamia nød – proteinpulver stående i skabet, som jeg købte i England, den tænkte jeg var god at have med, så den blev drukket til morgenmaden med mine havregryn og nødder. Jeg lavede min shake på rismælk.

2016-06-12 19.03.45

Proteinbarer og BCAA energi drink, LinusProNutrition
Barene havde jeg i lommen. Det var på de lidt stjejlere længere og hårdere ture. De er lette at have med, hurtige at tage frem og giver mæthedsfølelse. Den med banan smager som skumbanan og er min absolutte favorit :)
BCAA pre-workout – ja, den blev indtaget lige efter morgenmaden. Den tilfører ekstra energi. Derudover, havde jeg nødder i lommen og max en liter vand.
Klik her for at se alle deres produkter: LinusProNutrition

2016-06-13 11.08.16

Aloe Vera, LR Health and Beauty
LR Health and Beauty som jeg er så heldig at være ansat af, sørgede for at jeg havde aloe vera drik med. Smagen er fyldig oglækker og smager af fersken. Fordele ved aloe vera: Indeholder alcium, chromium, kobber, jern, magnesium, manganese, potassium, phosphorous, sodium og zink. Aloe vera booster immunforsvaret, hjælper fordøjelsen, hjælper med at udskille affaldstoffer, godt for huden, indeholder aminosyrer, enzymer og virker antibakteriel.

TIP: Mange bruger elektrolytter når de skal cykle på landvej, løb, løber maraton, udfører ironman, til bjergbestigning og så videre. Elektrolytter er supervigtige for cellerne fordi de gør at vores krop kan arbejde og knokle på når vi ønsker det. Elektrolytter laver energi, skaber muskelkontraktion, flytter væske igennem vores krop og har en masse andre vigtige funktioner. Potassium som nævnt tidligere samt sodium er elektrolytter. Derfor køber folk gels, drinks og piller der indeholder elektrolytter for at præstere. Jeg brugte slet ikke mine medbragte, jeg drak aloe vera!

2016-06-13 11.38.59

Colostrum fra LR Health and Beauty
Colostrum er den overskydende, men meget essentielle mælk fra en kos yver. Det er den første mælk en kalv får og får den det ikke, dør den. Så vigtig er næringen i colostrum. Når den har fodret kalven af, er der altid noget til overs som ikke bliver brugt og som dermed går til spilde. I stedet for, bliver det brugt til at fremstille colostrum i pilleform eller flydende form. LR har begge dele og dette er colostrum i den fineste kvalitet. Det er heller ikke helt billigt, men det er så til gengæld fra køer der har det godt og som går i bjergene og i bakkedale året rundt. De har masser af plads og land og bor i Tyskland blandt andet. Hver flaske eller pilleglas kan trackes tilbage til den enkelte ko, hvor man kan følge hele dens historie, tror faktisk også med navn, men er ikke sikker. LR Health and Beauys webshop er ikke åben endnu så for mere information, kontakt da f.henriksen@lrworld.com
LR Health and Beautys colostrum er laktosefri. Kvinder producerer også colostrum til deres babyer, såvel gør alle andre pattedyr.
Colostrum er godt for dem er udsætter kroppen for stress i forbindelse med øvelser i ekstrem varme (soldater), træning, og for gamle mennesker med artritis, da det beskytter maven mod infektion. Især for dem der får meget medicin. Det er den primære opgave for colostrum, at gøre core/maven stærkere hos kalven. Det booster immunforsvaret og dermed nedsætter risikoen for sygdomme når kroppen kommer under stress. Colostrum har et højt indhold af ren protein. I trænings og atletverdenen (også olympiske atleter) bruges colostrum til at bygge mere masse, forbrænde mere fedt, forkorte restitutionstiden og hele hurtigere eller forebygger sygdom.  Se en video her

 

IMG_9787

2016-06-15 04.23.45
Er LIDT træt! Kl. er 04 og vi skal ud og bestige resten af bjerget og ned igen kl. 05.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Opsummering:
Jeg kunne med lethed ha taget flere bjerge, bestemt Mont Blanc hvis ellers ikke guiderne var blevet anbefalet at blive væk grundet snestorm og for meget sne, jeg havde INGEN syre i benene hverken under eller efter og jeg var IKKE øm dagene efter overhovedet. Lidt stiv i kroppen dagen derpå men det aftog så snart jeg gik lidt rundt.
Det var ret vildt at opleve. Det er trods alt tre bjergtoppe på fem dage med vilde stigninger.
Der står jeg, på toppen af det sidste bjerg for denne gang. Glad og klar på mere :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taget med Olympus Rough Kamera – kan tåle det hårde vejr og et par rusjeture på bjerget. De sponsorerede os på hele turen. Her er jeg på toppen af Aiguille du Midi i samarbejde med connery.dk der sponsorerde alle 3842 meter op med 30 øre pr. meter. Pengene går ubeskåret til Børneulykkesfonden via Climb for Charity

 

 

13434710_10154255940633674_5238780130133174653_n

Blusen er fra Brubeck – se udvalget her

2 kommentarer

 • Freja Elbrandt

  Hvor har du købt Aloe Vera drikken henne? Og hvor meget drikker du? Og hvordan smager det? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Jeg har det fra LR Health and Beauty – hvis du er interesseret i at købe det, kan du kontakte den email der står i indlægget – ved colostrum eller Aloe Vera teksten.
   F.Henriksen@lrworld.com
   Han hedder Frederik. Det er endnu ikke til salg på deres webshop direkte, men kan købes den vej. Jeg drak en slurk hver morgen, sikkert mere end hvad angivet men jeg havde også noget jeg skulle :D
   Det smager dejligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagbog fra Mont Blanc 5: Nej nej nej nej