Tak Jo Malone - det er jeres skyld at jeg tissede i bukserne

Det startede med en test…

IMG_6984

For et par måneder siden, valgte jeg tage en test for at se hvad der sker med min krop. Det var en god ting, for hold nu op jeg blev da klogere.

Jeg besøgte CET (Center for Ernæring og Terapi) fordi jeg døjer med permanente problemer i maveregionen blandt andet.
Muligvis tarmfloraen det halter med, muligvis noget allergi, muligvis noget tredie. Det er det, jeg er ved at få udredt både her, og hos en osteopat.
Jeg går hele vejen nu, fordi jeg ikke længere orker at leve med forstyrrede slimhinder, oppustet mave, væskebinding, nysen, hudirritation, kløen i øjnene og så videre.

Det kan være en god ting at opsøge flere forskellige behandlere men man kan også blive mere forvirret. Jeg regner med, at jeg i den sidste ende nok skal få det afklaret. Ja selv min afføring skal testet. Lækkert, sorry. Men her på bloggen er vi altså ikke sarte, så ved du det :)

CET testede mig for jodmangel og zink mangel blandt andre ting. Jeg mangler zink og det handler om at jeg ikke spiser animalske produkter. Derfor skal jeg have zink et andet sted fra.

 

Jeg er også sat på B12 for en sikkerhedsskyld og så fik jeg testet om jeg mangler jod, det gør jeg så ikke.

Derudover, blev jeg sat på en gluten og laktose allergi test. Den bestod af, at jeg ikke skulle spise produkter med gluten og laktose i en måned. Laktose kom lidt af sig selv, da jeg er gået bort fra at spise mælkeprodukter, men gluten var lidt en udfordring. Lige pludselig så min dagligdag sådan her ud:
Ingen gluten
Ingen laktose
Ingen animalske produkter (jeg spiser stadig æg dog)
Jamen er I klar over hvor besværligt det er?
GODT der er så mange gode produkter på markedet for tiden. Det jeg til gengæld opdagede var, at jeg fik pænere hud, tabte mig selvom jeg spiser samme mængder som jeg plejer, følte mig meget bedre tilpas i det hele taget. Min hudirritation blev også markant formindsket, ikke helt væk, men det kan vel tage noget tid, hvis det har relevans.

Efter en måned spiste jeg gluten og vupti! Jeg vågnede da sådan der!
Dagen efter jeg havde indtaget brød og andre herlige sager, så jeg sådan ud som billedet viser.
Jeg gik ned med hovedpine, rastløshed, rumlen i maven, tissede 17 gange på en dag, svedte, havde influenza symptomer og hele min dag var ødelagt. Jeg tog op og trænede alligevel fordi jeg nægtede at lade det her pjat styre min dejlige søndag hvor jeg havde masser af planer!

Jeg prøvede så at indtage laktose bare for at se hvad der skete, men det skete der intet ved.

Om jeg stopper med at spise gluten? Næh. Nu indtager jeg det bare med stor forsigtighed og kun ved specielle lejligheder. Jeg kan også være lidt omhyggelig og indtage det i begrænsede mængder eksempelvis pizza hos favoritten Mother da de er lavet på surdej og derfor reagerer kroppen anderledes på det, end almindelig pizzadej.

Jeg overlevede med stor glæde på linselasagne og linsepasta samt bønnepasta og andre glutenfri produkter. Det er slet ikke svært hvis man i forvejen ønsker at leve lidt sundt.

Det med at rejse er selvfølgelig lidt besværligt, men man finder ud af det så længe man forbereder sig lidt hjemmefra, mest mentalt.
Min madpakke på ferien er:
Linsepasta
Glutenfri havregryn
Glutenfri brød

På den måde, er jeg sikker på, at jeg i det mindste får lidt af det jeg plejer.

IMG_6467Jodtest: Går joden væk inden for en halv time, mangler man jod

IMG_6591 IMG_6675 IMG_6697 IMG_6698 IMG_6699

Jeg blev forkælet af Tummyummy & Explore Asia samt Svansø. Olierne fra Svansø er rigtig gode, især den med trøffel og den med chili. Jeg bruger ikke særlig meget, da for meget olie er at samle unødvendige kalorier. En spiseske: 100 kcal næsten. Men brugt med måde, kan de stadig give en dejlig smag, og det er jo den vi går efter, ikke? Så holder de også længere :)

Tummyummy kan fås i COOP’s butikker (Super Brugsen og Kvickly – pastaen ydermere i Fakta Q) fra uge 6 og har en vejledende udsalgspris på 26,95,- (linse og ærtepasta).

De resterende produkter (glutenfri-pizzamel, polenta, chokoladebrownie, rismel og couscous) har alle en vejledende udsalgspris på 24,95.

Screen Shot 2016-05-08 at 14.52.42 Screen Shot 2016-05-08 at 14.52.55Desuden bruger jeg ind imellem køderstatning så som Oumph der minder om kylling og fås i mange varianter. Jeg prøver ikke at spise for meget af de færdig producerede soja produkter som findes i kølediskene. Det er ikke sundt med et for højt indtag da det er processeret mad. Til gengæld er det proteinrigt og dyrevenligt samt smager rigtig godt!

Læs mere nyt på bloggen her

5 kommentarer

 • Pia

  Hej Kira.
  Hvor jeg dog kender det!
  I mindst 10 år har jeg døjet med (nu var i ikke sarte på siden?!) tynd-skid oppustethed, ondt i maven, rumlen osv… Du kender det, kan jeg se på billedet😓
  Lægerne kan ikke finde ud af noget(udover blødende mavesår tilbage i 2003) , er blevet testet flere gange… ALT med fedt, for mange fibre(fks havregryn) alt kød udover kylling og fisk HVIS det ikke er forarbejdet, krydderier ud over salt. Giver mig “omgang” og det er dage jeg taler om…
  Så svært at finde noget mad hver dag… Har nærmest givet op og lever med det…
  PS. Efter jeg ikke drikker ren mælk længere, kom jeg af med min eksem i ansigtet👍🏻😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Du skal ikke give op.
   Har du overvejet at få undersøgt din tarmflora?
   Eller dine slimhinder blandt andet dem i tarmene?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej kira
  Jeg har gjort det samme og gjort samme erfaringer. Dog er jeg ikke blevet testet, men prøvede mig frem pga ofte ondt i maven, oppustethed, væske i kroppen og problemhud. At skære gluten ud af min kost, gjorde at jeg fik det bedre end nogensinde, tabte mig (var egentlig ikke nødvendigt), fik ren og flot hud og fladere mave end nogensinde. Jeg spiser meget som dig, ingen mælk og meget sjældent kød.
  Er glad på dine vegne, fedt endelig at finde noget der er svar på de gener man har døjet med i mange år 😊🙏🏼
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Hej Kira
  Hvad koster det at blive udredt hos CET?
  Jeg har selv døjet ufattelig meget med mavesmerter. Jeg er blevet spist af med, at det er for meget mavesyre, og fået piller for det. Jeg tror bare ikke helt på den, selvom pillerne da tager symptomerne. Der er bare helt konkrete symptomer på for meget mavesyrer, som jeg ikke har.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Man skal ofte følge sin mavefornemmelse. Jeg tror det koster omkring 11oo,- kan ikke helt huske det, og de fleste skal derind to gange jeg mener det er for begge gange, er sgu lidt i tvivl.
   CET prøver at hjælpe læger fordi de ikke aner et dyt om kost og derfor er de så vidt muligt ude og holde foredrag om det.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tak Jo Malone - det er jeres skyld at jeg tissede i bukserne