La Cabane dans l'Arbre

Børn og overvægt

boo

Det er bemærkelsesværdigt hvor mange børn og unge der lider af overvægt. I takt med at helsebølgen er vokset er børnene også.
Det kan man nok tage en længere snak om hvorfor. Desværre er det bare sådan at på bundlinjen kan det være svært for et overvægtigt barn at holde vægten senere hen, hvis de lever med deres overvægt ind i teen årene og op i de voksne rækker. Kroppens celler husker rigtig godt og for nogen kan kampen være så hård, at der opgives.
Jeg har hjulpet to børn. En over et forløb på tre måneder og en over et par år snart. Du har måske læst om hende, du kan se mit opslag på Facebook her. Det er nu blevet til et vægttab på 55 kilo, det er virkelig flot!

Jeg har valgt at tage et kursus i børn og overvægt, da jeg håber det er et område jeg kan dygtiggøre mig i. Fitness Institute afholder kurset som du kan læse mere om her. Måske endda selv deltage hvis du har et barn der er overvægtig eller arbejder med overvægtige børn i forvejen.

Det er også en god ide, at hjælpe børn til at komme mere i kontakt med deres krop samt muligvis gøre det til et familie eller fælles projekt både hvad angår træning og kost.

Det er svært at forstå nu, men når man sidder der med følgesygdomme af en usund livsstil, ville man måske selv inkl. ens familie ønske at man havde gjort noget for sig selv lang tid før. Motion er jo mange ting og det er mad også. Ingen af delene behøver at være kedelige men man kommer nok ikke uden om at det kræver en smule  – for nogen meget – diciplin. Man kommer ikke sovende til de sjove ting her i livet, til gengæld er det fedt at høste frugten både under og efter.

2 kommentarer

 • Charlotte

  Hvor er det et godt emne du berør her. Det er så vigtigt at forældre tager ansvar for deres børn. Børn kan ikke selv vælge, det skal deres forældre!
  Har selv være meget overvægtig i mine børne år og frem til voksen liv. Det er en ensom kamp som bliver svære med alderen. Så forældre:-) tag jer nu i agt og kom op af sofaen. Gør noget godt for dit barn og for dig selv

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Du har gjort det flot og gør det stadig godt, og du har en masse erfaring du heldigvis kan give videre til dine egne. Men det gør det bestemt ikke til et mindre problem og har selvfølgelig også været en rigtig svær tid, som du selv siger.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

La Cabane dans l'Arbre