Nyt job som vært på DR2

Er opvarmning spild af tid?

Screen Shot 2016-03-31 at 15.15.29

Måske er du en af dem der ikke finder opvarmning relevant. Du gider ikke spilde tiden på det, du finder det unødvendigt.

Jeg glemte at varme op forleden. Det er sket en gang før. Jeg hoppede lige med på noget af den træning jeg havde med mit hold i Hornbæk og tænkte nu hvor vi ikke var så mange, var der plads til jeg kunne løfte lidt med. Det blev så til mere end jeg havde planlagt men overhovedet ikke mere end jeg kan klare, da jeg også skulle tage mig af mine kunder.

Jeg var øm i benene i fem dage efter. FEM dage. Det er jeg aldrig. Jeg mærker ofte ømhed dels fordi jeg træner forskellige ting men også fordi jeg 99% af tiden presser mig selv selv hårdt.
Jeg kan kun sætte det sammen med at jeg ikke havde varmet op.

Hvis du ikke varmer op, og du synes det går meget godt med træningen, kan jeg så fortælle dig, at du får endnu mere ud af den hvis du sørger for, at smide 5 – 10 min. ind på romaskine, crosstrainer, sjip, etc.

Ved at varme op kan du forebygge skader – tænk lige over, hvor træls det er, at få en skade fordi man ikke lige gad varme op
Blod og ilt cirkuleres rundt i musklerne som så bliver smurt og klar til brug. Stive muskler arbejder knap så effektivt og en skade kan i værste fald sætte dig ud af spillet.
Med en øget kropstemperatur kan du også yde mere og længere blandt andet via ATP og mineraler. Jeg vil påstå, at opvarmning ligger ruten for resten af din træning og hvor godt du performer.
Det har var den korte udgave. Man kan sagtens gå mere i dybden med hvorfor og hvordan opvarmning spiller en rolle.

Der er mange måder at varme op på. Hvis du har ben dag eksempelvis, kan du jo lave de samme øvelser du skal træne bare uden belastning og så tage nogle sæt med lidt belastning også. Det kan være 3 – 4 sæt med 12 gentagelser hvoraf det første sæt er med lidt belastning og det andet sæt er med lidt mere belastning og det tredie igen lidt mere. Det samme gør du før de andre øvelser. Du kan også løbe på løbebånd i moderat tempo. Du vil ikke udtrætte dig selv inden et tungt træningspas. Har du overkrop og skuldertræning, kan du evt. hænge i en pull up bar for at løsne skuldrene før en skulderpres måske 3 x 30 sekunder ud over at du så også her, kan udføre de samme øvelser du skal træne bare med mindre belastning. Ud over det, er dips og chin/pull ups også gode opvarmningsøvelser, gerne med elastik hvis ikke du kan hive dig selv op ved egen hjælp.

Skærmbillede 2016-03-09 kl. 12.36.21

1 kommentar

  • Ja helt enig… Opvarmning er super vigtigt uanset hvad man selv tror – kan kun anbefales her fra ligesom med udstrækninger :)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt job som vært på DR2