Hej nye chef! Send flere penge!

Bulgarian split squat: Giv bagdelen noget at tænke over

IMG_61711: Mere fast bagdel
2: Bedre balance og stabilisering
3: Mere fast bagdel
4: Meget aktivering af glutes
5: Fik jeg sagt særdeles stram bagdel

Ikke alene kan du  virkelig få aktiveret glutes her, fordi du har rig mulighed for full range of motion netop ved, at det ene ben er oppe. Det andet ben bliver på jorden og knæet skal ikke ud over tæerne. Herfra går du i knæ og op igen, men uden af at overstrække knæet.
Den tager lidt tid at mestre for dem især der kæmper med balance. Men det er da en rigtig god grund til at gøre netop dette, for at få bedre balance og stærkere core muskulatur, ikke?

TIP: Ud over baller får du også givet dine ben og core en kærlig omgang.

Start evt. ud uden vægt men ellers kan du gøre som jeg, og have en i hver hånd. Du kan også gøre noget jeg gør, det er at tage 8-12 gentagelser på et ben og så skifte til det andet og gøre det samme. 3-5 sæt er en ok indsats. Det skal brænde og svi men ikke gøre ondt slet ikke i knæ, hofter, fod etc.
Hvis du vil lære den korrekte teknik, kontakt da din personlige træner, det kan godt betale sig. Har du ikke en, er du velkommen til at skrive til os@dkira.com for en time eller flere.

TIP: Nogle har foden oppe på tæerne andre gør som jeg. Prøv selv at mærk efter.

Kh. Kira

Se video her:

Spænd op i core, husk vejrtrækning, lav den uden vægt til at starte med, hvis det er nemmere. Tag det roligt og vær i øvelsen og ikke et andet sted i dit hoved. Lyt til kroppen.

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hej nye chef! Send flere penge!