Her er tegnene på seksuelt misbrug + sagen om Oliver

Socialt skrækproblem: Flovt at svede for meget

SVEDfri_65 SVEDfri_91 SVEDfri_11 SVEDfri_21

Jeg forbinder sved med træning, men det er jo ikke altid i den forbindelse at folk sveder. Nogle sveder bare ved tanken om at svede, sådan uden af at bevæge sig synderligt. Det hedder Hyperhidrosis.
Det kan være så anstrengende, forestiller jeg mig. På med den pæne skjorte og før man ser sig om, er den våd under begge arme.
Personligt, der skal meget til, før jeg sveder, men jeg kender folk der synes det er problematisk, hvilket jeg vil give dem ret i.

Undersøgelse: Mere end hver femte dansker oplever sved som en gene, der giver problemer i hverdagen og ca. 5 procent af befolkningen lider af så kraftig svedudskillelse, at det hæmmer dem væsentligt i sociale eller arbejdsmæssige situationer.

En af løsningerne er, at tage en snak med damen her. Hun har en state of the art maskine og klinik, som kan behandle problemet. Det er så heller ikke helt billigt, vil jeg gerne tilstå. Men skulle man føle, man er så træt af det, at man ønsker en permanent løsning på problemet, kan man få professionel hjælp.

Hidtil har man behandlet problemet med f.eks. kirurgi eller botox- indsprøjninger, ligesom der er opstået en industri for specialdeodoranter, ærmeindlæg og andre produkter. Effekten af disse er dog kun midlertidig og indebærer ofte en lang række bivirkninger. Michael Heidenheim, der er overlæge på dermatologisk afdeling ved Roskilde Sygehus, mener, at der er et behov for at udvide sortimentet af lægelige behandlinger

En analyse af problemets omfang blandt 1.000 danskere viser, at svedproblemerne fordeler sig jævnt, men at det mest  er mænd, der oplever, at sved hæmmer dem i sociale eller arbejdssammenhænge. Her svarer mere end syv procent af de adspurgte, at svedproblemer ofte eller næsten altid forhindrer dem i at gøre, hvad de har lyst til. Disse mænd kan være ramt af en abnorm svedproduktion, kaldet Hyperhydrosis. I Danmark anslår Michael Heidenheim, at antallet af ramte ligger mellem 100.000 og 200.000 personer.

– Hyperhidrosis er ikke en sygdom, man vil tale højt om, fordi man opfatter det som flovt at svede så meget. Mange gør derfor ikke noget ved sygdommen, selvom de styrtsveder og har svært ved at fungere godt i hverdagen. Det er et reelt problem for rigtig mange mennesker, siger Michael Heidenheim.

Man kan kontakte svedfri.dk og hører mere om den nye behandling  der kaldes miraDry® og tilbydes i Danmark for første gang af Speciallæge Lisa Secher.
Det koster 15.000 kroner og behandlingsformen stammer fra Californien.

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er tegnene på seksuelt misbrug + sagen om Oliver