Seksuelt misbrug ignoreret 51 gange - hvorfor bliver det egentlig ved?

Min hyggesport: Kalorietælling! Så meget er der i Starbucks´drinks

Photo on 10-02-16 at 15.43

Godt nok en lidt kedelig sport, men jeg kan ikke lade være. Det går så vidt, at jeg tæller kalorier inden jeg når kassen og skal bestille. Denne her, eksempelvis, er 290 kcal. En såkaldt grande (ca. 450 gr) med letmælk. Jeg kom til at bestille den med mælk, normalt drikker jeg ikke mælk. Det lyder underligt, men det glemmer jeg at tænke over, og så handler jeg egentlig bare og kommer i tanke om det bagefter.
Hvis du som jeg, ikke kan lide drinks med skum på, så skal du bede om at få den “wet”.
Man kan altid bede om kokosmælk eller sojamælk, samt mini eller letmælk. Der er ikke skummet mælk i sortimentet, det vil sige, at kcal er højere end hvis du var i USA og bad om en “non fat” mælk. Alene det, at den er non-fat, kan skære ned på kcal.

Så kan man springe flødeskum over, det skærer også kraftigt ned på kcal hvis man gerne vil have Starbucks men ikke nødvendigvis med hele pakken.

En chai tea latte som jeg fik:
190 kcal for Tall (340 gr.)
290 kcal for Grande (450 gr)
310 kcal for Venti (566 gr)
Drikker man chai tea latte med soja, falder kalorierne. Eksempelvis, er en Venti “kun” 300 kcal.

For at brænde 310 kcal af, skal du jogge i ca. 36 min. eller gå i 87 min. Du kan også cykle i 48 min. eller svømme i 26 min.

Man kan se hele deres indholdsliste her, samt kalorier på alle drikkevarer i Starbucks sortimentet. Det skal lige siges, tallene stemmer ikke helt overens med det, der står foroven, men begge dele, er altså hentet fra Starbucks egen hjemmeside, bare to forskellige steder. De kan åbenbart ikke blive helt enige med sig selv :-) Det kan der måske være en naturlig forklaring på, jeg kender den ikke. Listen indeholder også forslag til, hvordan man kan lave sine drinks “skinny”. Altså skrue ned for kcal indholdet. Enjoy :)

7 kommentarer

 • Rart at vide Kira, tak for det. Jeg tæller selv kalorier og det er skræmmende hvor lidt mad der skal til før jeg rammer de 1500 kcal.
  Mvh Kim

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Man kan lynhurtig lade sig forføre af mad og lækkerier hvis man ikke er opmærksom :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Man skal faktisk cykle i over en time for at forbrænde 500 kcal, blot lidt info frk Kira ;O)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Jeg forbrændte næsten 3000 på fire timer, det afhænger af hvad man har spist, ens form og hvor hurtigt man kører, samt modstanden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Helt seriøst? Jeg troede, det var en spøg. Find dog noget andet at bruge tiden på! Det der er livet da for kort til at bruge tid på. Jeg håber VIRKELIG ikke, der er nogen derude, som bliver inspireret af dette forfærdelige emne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Jeg synes du har misforstået hvad det går ud på. Og jeg skal forklare dig hvorfor.
   – Mange kigger ikke på bagsiden af deres varer og stoler blindt på “sundere” “bliv slank” “feder mindre”. En spiseskefuld olie, er der næsten 100 kcal i. Det samme er der i æg. Det tænker folk ikke over, når de indtager det der svarer til et mellemmåltid dags mad i kalorier alene på olie på en dag. Det er ikke klogt, at fordele sine kalorier på den måde. Der er en grund til, at Starbucks har inhold af kalorier på alle deres drinks. Fordi brugere forlanger mere åbenhed.
   Det er da supergodt for unge piger at vide, at de ikke bare kan købe Starbucks drinks i eet væk. Det bliver man altså tyk af hvis man ikke gør det med måde.
   Hvorfor tror du, at fedme blandt børn er eksploderet? Viden er magt. Og derfor, bør alle sætte sig ind i, hvad de indtager, således de har et nogenlunde overblik over det mad de spiser og hvad det har af betydning for dem. Især for mange af dem jeg henvender mig til på bloggen: Dem der ønsker at tabe sig eller holde vægten. Dbh. Kira

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Kira :) følger ofte med herinde og nyder at følge dig, og din vuf – den ros skulle du lige have! :) hvad for en kalorietæller kan du anbefale?

  Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Seksuelt misbrug ignoreret 51 gange - hvorfor bliver det egentlig ved?