Skal vi hænge ud hos dig?

Svar fra lægen: Jeg fik et chok

Photo on 16-11-15 at 15.01 #4

Nu bliver jeg nok fyret som patient, hvis ellers man kan det.
Jeg gik til lægen sidste uge fordi jeg har haft vrøvl med vejrtrækningen. Jeg har i perioder enormt behov for at gabe. Nogle gange en hel dag flere gange i minuttet. Det begynder til sidst at gøre ondt i brystet. Jeg bliver træt af at sidde helt stille og hive efter vejret. Det ville måske kunne forklares ved høj aktivitet, men stilsiddende?!
Det har stået på, siden jeg var et lille barn. Jeg har bare aldrig tænkt over, at gøre noget ved det og har aldrig snakket med nogen om det. Men da jeg skulle træne op til Mont Blanc turen, blev det værre og værre. Det var åbenbart underordnet, at jeg blev i bedre og bedre form. På bjergene i Chamonix slog det virkelig til. Jeg gabte og gabte og gabte og nogle gange havde jeg svært ved at gabe, mere end jeg plejer.
Det var rædselsfuldt. Forestil dig at gabe, for at dit gab så stopper midt i det hele og så står du der med halv luft i lungerne og kan ikke rigtig trække vejret ordentligt før du har fået gabt færdigt. Det, kombineret med tyndt luftlag. RET så frustrerende!

Nå, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er ligeså skeptisk overfor min læge som hun er overfor mig, for sidst jeg var deroppe og fortalte hende om, at jeg havde hørt man kunne lide af østrogen dominans, (jeg bandt meget vand) rullede hun nærmest med øjnene, og sagde, at det var der overhovedet ikke noget der hed. Hun latterliggjorde mig mere eller mindre.
Østrogen dominans eller estrogen dominance findes i bedste velgående og er slet ikke så mysti-fystisk. Men nej, siger min læge, det er der IKKE noget der hedder!

Det kom sig af, at jeg ville vide om mine hormoner var intakt fordi jeg binder meget væske i kroppen og jeg har behov for at få det udredt, da det er generende på alle mulige måder. Til det, sagde hun:
Bare spis is, det nedkøler. Javel, ja.
Jeg fik dog med lidt overtalelse (!) listet en henvisning til en gynækolog ud af hende, og jeg fejler ikke noget alvorligt heldigvis, af hvad jeg ved af, lige på det område. Det er blevet afhjulpet ved at jeg er holdt op med at indtage mælk.

Nå. Denne gang, chokerede hun mig altså virkelig. Hun rullede mere eller mindre igen med øjnene og konstaterede, at jeg jo ikke behøvede at bestige bjerge når jeg fik det sådan, og at jeg bare skulle holde op med at trække vejret sådan. WHAT?! Seriøst, det sagde hun!
Jeg kan ellers rigtig godt lide lægehuset, men det der? Det kalder vist på at finde en læge længere ned ad gangen. Jeg måtte nærmest vride armen rundt på hende, for at få en henvisning til en lunge specialist. Hun sagde at der ikke var noget galt med mig.
Men okaaaaay, hvis jeg insisterede på den henvisning, synes hun at mene, så fik jeg den med en rysten på hovedet.
Undskyld mig! MEN jeg er sådan en der lytter til min krop og ikke vil lade mig diktere af en læge! Tænk på alle dem, der bare ikke tør sige noget tilbage eller kæmpe for deres sag. Jeg følte mig SÅ latterliggjort at jeg græd bagefter. Jeg gik derfra grædende, fordi jeg følte mig ydmyget og slet ikke forstået. Hun spurgte ikke om ting der kunne være relevante, så som om jeg var stresset for tiden, om jeg havde ondt nogle steder, om det var noget der havde stået på længe og etc. etc. Nej, hun konstaterede bare, at der ikke var noget galt overhovedet. Jeg fremstammede at jeg dealede en del med min farfars død for tiden. Men det gad hun ikke tale om.
Simpelthen utroligt hvad nogle læger tror de bare slipper afsted med. Jeg så min farmor dø af kræft fordi hun lyttede godmodigt til en læge på Hillerød Hospital der sendte hende hjem med nyresten og sagde hun kunne få en ny undersøgelse om fem måneder eller noget lignende. Hun havde haft bøvl med maven i flere år. Jeg slog så hårdt i bordet tre måneder senere fordi hun blev mere og mere syg og forlangte at hun krævede at blive set noget før, og det lyttede min farmor og farfar da så heldigvis til, fordi de ville have jeg var glad. Og hvad fandt man? Kræft. I metastaser. De kunne ikke redde hende. Hun havde været til læge flere gange, hvor man på trods af hendes forværring, ikke tog det alvorligt. Så nej, jeg lader mig altså ikke sådan kue af en læge.

Har hørt om den slags alt for tit. Min farfars læge kunne heller ikke gennemskue at han havde Parkinson´s Disease. Det var da hans kiropraktor der stillede den diagnose. Der havde han haft det i nok tre år.
Anyway, jeg kender ikke svaret på min gaben endnu, men jeg skal nok komme til bunds i det, som jeg gør med alt muligt andet.
Kæmp for jeres rettigheder. I skal ikke give op. Man skal ikke finde sig i en skid, for at være helt ærlig! Jeg raser ikke, jeg accelerer. Det lyder meget bedre!

13 kommentarer

 • Ausra

  Jeg har det samme med gaben, lige som dig. Vil meget gerne høre hvad det kan være. Min lægen sagde det var ikke noget og gad ikke undersøge nærmere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira

  Jeg har fået en del mails, også privat, af folk med samme problem. Så kan det da virkelig også komme bag på mig, at lægen reagerer sådan som hun gjorde. Altså igen, fremstillede mig som en eller anden hypokonder. Tak for jeres kommentarer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Jeg har det på præcis samme måde med min læge. Min sidste besøg hos ham, gik jeg også derfra, meget ked af det og med en skræmmende følelse i kroppen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene H.

  Kender følelsen alt for godt. Har efterhånden en meget sund skepsis overfor læger, da jeg flere gange har måtte trumfe igennem for at få dem til at tage mig alvorligt. Men har da indtil videre også haft ret. Men ærgeligt at man skal kæmpe sådan for det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Jeg synes at du skal prøve at tjekke MetaMedicin ud og evt. prøve at kontakte Martin Hejlesen Jensen ( http://hsdp.dk/ ), han kan helt sikkert hjælpe dig – han er meget dygtig :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ritamia

   Metafysiske årsagsforhold (følelsesmæssige årsager til fysiske skavanker) til problemer med lungerne/luftvejene er bl.a. smerte, sorg, angst, krise, tab ….

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja Petersen

  Du har så meget ret. Man skal kæmpe sin sag. Har jeg selv gjort mod egen læge til min søn i 6 år. Før vi blev sendt videre og fik alt på plads. Jeg slog meget hårdt i bordet til sidst.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Du har ret til at klage – husk på det. Det er efterhånden normalt at klage. Lægen udviser tydeligvis ikke omhu og samvittighedsfuldhed og det skal han/han gøre. Jeg synes du skal skrive en klage – og man kan også godt vælge at skrive den annonymt, hvis man ikke ønsker at lægen ved hvem du er. Det er godt nok en dårlig læge! Find en anden – der findes så mange gode :) Ha en god dag – jeg forstår godt at du lige måtte græde lidt bagefter :) det havde jeg også gjort

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ritamia

  Jeg kender dit problem, og jeg har døjet med noget tilsvarende i mange år. Det kommer og går i perioder.
  Da jeg oplevede det første gang og gik til læge med det, ville min daværende læge give mig astmasprøjte, fordi jeg havde en søster med astma – og så måtte det jo være det samme, jeg havde!!! (Min læge var lige så dygtig som din lyder til at være.) Ingen undersøgelser af om det kunne være på grund af andre ting.
  For at gøre en lang historie kort, har jeg selv gennem årene fundet frem til, at det oftest opstår, når jeg er i stress, og jeg har en idé om, at der er noget, der låser i øverste del af ryggen/nakken. Der er et par øvelser, man kan gøre, som giver luft igennem, når det står på, men det er simpelthen bare SÅ modbydeligt at døje med. Akupunktur kan afhjælpe har jeg også fundet ud af. Men ellers – ned med skuldrene, og så er nogle gode gammeldags arm-gymnastik øvelser også gode.
  PS: Det, som Michala Nielsen skriver lyder meget fornuftigt. :grinning:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Hvor er det bare typisk læger!!! Det burde ikke være nødvendigt at slå i bordet, men de er åbenbart bedrevidende!!! Har selv stået i næsten samme situation. Jeg ville henvises til en endokrinolog pga af mit lave stofskifte, men jeg blev sendt til hjertelæge og lungespecialist, førend jeg allernådigst fik min henvisning. Er spændt på at høre hvordan det går med dig og så kunne det måske være en ide at skifte læge? Kh Marianne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Birgitte

  Jeg prøvede noget relativt udramatisk, hvor jeg tog til lægen efter en lang periode, hvor jeg var energiforladt, ikke kunne holde til noget og lignende, min veninde syntes, jeg skulle smutte til lægen, da det mindede om dengang, hun havde kyssesyge…
  Jeg tog afsted, spurgte forsigtigt til kyssesyge og fik at vide, at der altså ikke var noget galt – implicit at jeg skulle tage mig sammen – en måned senere kom jeg med så hævede øjne, at jeg måtte til vagtlægen for at få kontaktlinser ud. Jeg fik at vide, at jeg skulle barbere mine øjenbryn af, da jeg måtte være allergisk overfor det farvestof, der var i øjenbrynsfarven (Og hvad skulle det hjælpe, så var det jo allerede kommet på huden….). Jeg skulle så til sygeplejersken og allergitestes, og fortalte, at jeg havde svært ved at trække vejret og synke….. Jeg åbnede munden, og hun kunne jo med det samme se, at mine mandler var så hævede, at det næsten lukkede for luftrøret…. Sørme så om jeg ikke havde kyssesyge…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette Hansen

  Hej kira.
  Jeg er rystet over din læge. Og nej man skal ikke være så autoritetstro.
  Jeg døjer med det samme problem som dig. Mit problem er at jeg ikke føler at jeg kan få luften helt ned i maven, som om noget stopper det. Jeg har også googlet det. Her står der at mine symptomer ksn skyldes fra ryggen … Har du også fået det af vide?? Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michala Nielsen

  Hvis du ikke får nogen forklaring på dine gener ud fra de prøver der er blevet taget så kunne eg godt råd være at tage forbi en fysioterapeut/kiropraktor. Jeg er selv fysioterapeut så derfor anbefaler jeg self dette :) fornemmelsen af ikke at kunne få luft kan komme af låsning er i brystdelen af ryggen eller i låsning imellem leddene fra ribben til thorax.
  Jeg har selv oplevet det og har haft god effekt af behandling :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal vi hænge ud hos dig?