Derfor elsker vi mænd i uniform

Der er et aller andet galt

Jeg har fået en bekymring jeg ikke før overhovedet har skulle tage stilling til. Noget som jeg finder meget mærkeligt! Jeg aner virkelig ikke hvad det er og hvor jeg skal fat om det henne. Skal jeg bare lade mig indlægge? Eller skal jeg se hvor det fører hen og håbe det går i sig selv? Jeg kunne selvfølgelig også bare gå i gang med at lave mit testamente for en sikkerhedsskyld, i tilfælde af, at jeg er ved at blive ædt op indefra af parasitter og den slags.

Jeg er simpelthen begyndt at få åndenød. Mens jeg sidder stille!!
Det er ekstra slemt når jeg presser pulsen i top, men det er OGSÅ når jeg ikke laver en skid, som lige nu. Det mest ophidsende jeg foretager mig pt er at sidde med en kaffe i hånden og skrive til jer. Jeg kigger hverken på mænd i små trusser eller på desserter. Intet der kan skabe åndenød.
Men hvorfor har jeg så så svært ved at trække vejret?? Jeg bliver svimmel op ad dagen og jeg gaber hver andet minut fordi jeg skal sådan hive efter vejret helt ned hvor jeg nærmest ikke kan nå at få det op. Jeg har også haft det som barn og dengang tror jeg ikke jeg sagde det til nogen, jeg tænkte ikke videre over det. Men det er kommet igen for fuld styrke og det kom under optræning til Mont Blanc turen samt på selve turen, hold kæft et helvede at bestige bjerge med åndedrætsbesvær. Jeg kan godt pive lidt, men her synes jeg faktisk det var med god grund. At jeg smed mig ned 20 meter fra liften på bjerget og skreg JEG KAN IKKE MERE var altså virkelig med god grund!

Jeg opdagede det, da jeg fik åndedrætsbesvær af at gå på trapper det første kvarter under træningen op til bjergbestigningsturen og så forsvandt det igen. Jeg finder det pisse belastende og jeg overvejer om det er vejret der gør det, eller hvad det er. Det er det nok ikke, eftersom jeg ikke har haft det i så svær en grad før.

Nogle siger lungebetændelse. Jeg har læst om det på nettet og der er omtrent 100 bud på hvorfor. Jeg ryger ikke så KOL er det vel ikke.
Hvad fanden er det så!?

IMG_3188
Her ligger jeg og krammer min træningsmåtte :). Den og jeg var på vores første tur  sammen til en virksomhed hvor jeg både afholdte et lille foredrag og trænede en afdeling på 30 mennesker. Det var ret sjovt, for det var træning med egen kropsvægt. De klarede det så godt, og bagefter var der mad til alle, som en diætist havde lavet, sund, god, varieret mad.
Det er faktisk sjovt og anderledes for mig at lave den slags events. Det betød så også at jeg gik glip af Bond gallapremieren, hvilket jeg havde glædet mig til, da det er så sjældent for tiden, at jeg får mulighed for at gå i andet end træningstøj. Jeg føler mig lidt som Anja Andersen. Ud over, at jeg bedst kan lide mit tøj stramt og ja, stramt. Anja gik jo i camping habit! Elsker Anja Andersen for øvrigt.
Ja, for lige at runde af, så er der også nogen der mener det er stress. Jeg føler mig slet ikke stresset. Jeg er rigtig god til at sove når jeg skal sove. Så jeg sover tungt og godt.
Nogle bud?

20 kommentarer

 • emily

  jeg oplevede det i en periode, og blev tjekket hos lægen for vitaminmangel mm. Det viste sig at min blodprocent var lav og jeg fik derfor jerntilskud. Siden da har jeg ikke mærket noget til det. Så det kunne måske være en løsning?
  Håber at du bliver frisk igen!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Åndenød kan være tegn på jernmangel.. så til lægen og få et tjek!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • @froeken_olsen

  Det kunne lyde som om det er panikangst ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Prøv at få tjekket dit blodtryk. For højt blodtryk kan give åndenød.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Ville få lavet et tjek hos lægen af hjerte og lunger

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Berg larsen

  Få tjekket dit hjerte. Kan være du har uregelmæssig hjerterytme….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisette

  Hejsa Kira.. Tænker om det kan handle om dine tab af relationer?? Hvad skete der da du var barn? Hvor det udløste sig? Tænker at terapeutisk er det noget der ligger og skal kigges på og få løst op! Astma og vejrtrækningen hører under chok / dramatiske ting der er sket. Medicinsk er en anden indgangsvinkel! Terapeutisk kan du finde en meta mediciner/ Tankefeltterapeut .. Det er guld værd og mange siger efter at det virker….Pøj pøj.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • susan

  Har selv haft et anfald i dag, det er meget ubehageligt, men jeg har haft det før(længe siden) selvfølgeligt skal du gå til lægen, så du kan få ro på. Men prøv lige at læse dette, det virker for mig :-)https://www.sundhed.dk/borger/sygdomme-a-aa/psyke/sygdomme/angsttilstande/hyperventilation/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg har det samme og for mig lyder det hormonelt. Altså stress betinget som enten er for meget eller for lidt cortisol. Prøv at Google “adrenals airhunger”… Det kan også være stofskiftet der spiller dig et puds..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  KOL , kan du sagtens få selvom du ikke er/ har været ryger. Men afsted til lægen med dig, God bedring

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Er ikke læge men kort før jeg gik ned med stress reagerede min krop på præcis samme måde. var i topform og kunne slet ikke forstå at min krop gjorde sådan noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Tænker angstanfald når jeg læser dit indlæg. Håber du får en afklaring på det snarest.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • karina schmidt

  Kære Kira,
  Hvis du kan udelukke fysiologiske problemer, så er mit bud stress.. ja andre har sagt det til dig, men stress kan vise sig på mange måder.. det handler ikke kun om manglende søvn. Når du nævner bjergene, så er luften tyndere og derfor naturligt at du får åndenød. Du har mine kontaktoplysninger fra træningsforløb hos dig i sommers hvis du vil høre mere om stress og fysiologiske symptomer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira

  Min farfar er lige død og min farmor og mor er døde indenfor de seneste fem år. Det har alt sammen været rigtig slemt for mig, men nu med min farfar er det ligesom at meget af min familie virker som at være udslettet. Selvom jeg har meget familie tilbage og min far og søskende så er det alligevel rigtig hårdt og måske kan det være ubearbejdet sorg. Så igen, min farfar døde efter min bjergbestigningstur.

  Jeg tager til lægen og melder lige ud hvad resultatet er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Hej.
  Du burde få undersøgt om du kan have astma.
  Jeg har det selv, og det lyder ret meget som det du beskriver.. Og alle kan have astma, det skal behandles, dvs medicin og så er man ellers frisk igen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  Ikke for at male fanden på væggen! Men hvis jeg var dig, ville jeg få tjekket hjertet! Bare for en sikkerheds skyld!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej ;-)
  Du skriver det ikke kan være KOL fordi at du ikke ryger, men der er en lille procent del der får KOL faktisk uden at ryge, hvis man er i et rygerhjem, hvis man arbejder med støvrelateret arbejde, såsom bager, tømmer osv :-)
  Kunne godt tyde på du Skal en tur til lægen ;-) god bedring ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hej Kira..
  Jeg har intet bud på hvad du evt kunne fejle, men har haft en lignende ting for nogle år siden..
  Jeg hverken bestiger bjerge eller træner, men dengang skulle jeg cykle på mit daværende job.. På et tidspunkt begyndte en lille bitte bakke, at blive længere og længere.. Til sidst måtte jeg trække det sidste stykke.. Måtte nok se i øjnene at der var noget galt.. Lægen kunne så fortælle mig, at jeg havde en svær lungebetændelse. Jeg er ikke en der får feber og det havde jeg heller ikke.. Endte på penicillin i 4 uger..
  Mit råd til dig er, at du skal lade være med at høre på hvad andre siger og kun lytte til dig selv..
  Da du allerede lytter meget til din krop under træning, så kan du ikke undgå at høre at den fortæller dig at noget er forkert…
  Tag en uge fri efter dit lægebesøg kom herover til det mørke Vestjylland og gå nogle lange ture ved havet.. Det gør underværker..
  God bedring.. :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  KOL er djævlens værk! Man kan få det uden man tidligere har haft hang til cigaretter og lign.
  Få tjekket op på det hos lægen, måske der er noget andet galt.
  God bedring herfra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det kan være mange ting :)
  Er ikke læge, men ergoterapeut og har haft med mange at gøre, professionelt, som privat, med samme symptomer. dermed ikke sagt, at du lider af det samme! stor fed streg under det :)

  Hav øjnene åbne for stress, angst og post traumatisk stress :) hvis de ikke kan finde noget fysisk på dig. kan jeg anbefale hypnose (se dig om her, og find en der er virkelig dygtig og hvor der er god kemi)

  Du kan muligvis have gennemllevet noget, din krop og dit sind ikke kan håndtere? :)

  HUSK.. jeg sætter ikke en diagnose, men giver blot ideer om, hvad symptomerne OGSÅ kan betyde.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor elsker vi mænd i uniform