Kinderæg er ikke hvad du tror det er

Børns Vilkår ind i sagen som Solstråle

swing_3315644b

En længe ventet update. Den har ladet vente på sig, men det har været mere eller mindre bevidst fra min side, fordi jeg ønskede for pigerne involveret, at de kom på plads i det nye hjem, fik retssagen lidt på afstand og for lige at se hvad det hele ville munde ud i.

LÆS SOLSTRÅLES HISTORIE HER

Solstråle og hendes søster var i retten. Deres stedfar blev idømt 2 1/2 års fængsel for seksuelle overgreb samt vold mod Solstråles søster. De fik begge tilkendt erstatning. Solstråle 20.000 kr. (en regulær JOKE) og søsteren 60.000 (endnu en JOKE).
Fængselstraffen minder mest om en latterliggørelse af to piger hvis liv forevigt er forandret. Og det kan i øvrigt slet ikke gøres op i penge.

Solstråle er flyttet med sin nye familie i en større lejlighed og her må jeg lige takke alle jer der hjalp. Vi fik på under to uger samlet 40.000 kroner ind til dem og masser af dejlige ting og oplevelser til Solstråle og hendes søster. De får stadig ikke hjælp nogle steder fra men Solstråles “nye” mor som jo tog hende til sig, har fået praktikplads hvor hun arbejder med udsatte børn og ønsker at blive uddannet i en sektor hvor hun fremadrettet kan hjælpe børn i samme situation som Solstråle. De sidder stadig ret hårdt i det økonomisk, men jeg håber de klarer den.

Jeg har fået de fineste billeder af Solstråles værelse, men jeg har valgt ikke at offentliggøre dem, da jeg synes det er en smule privat. Men jeg kan sige, at hun har fået sig et rigtig lækkert teenage værelse igen med jeres hjælp og donationer af ting ♥.

Her er hvad pengene er gået til:

“Hej Kira. Kunne forstille mig at folk gerne ville vide lidt om hvad de indsamlede penge gik til, så her kommer en lille opsummering:
Hjælp til indskud, dobbelt husleje, istandsættelse af fraflyttet lejlighed. Det endte med at have kostet os 50.000 kr. at flytte, men Solstråles glæde ved at få sit eget værelse var det hele værd. Min egen drøm om en lille kolonihave må så vente nogle år. Seng, dyner og sengetøj til Solstråle. Undertøj, cykel.
Vi har været på udflugt til Fårup Sommerland.
Vi er meget taknemmelige for den hjælp vi fik, for hold da op hvor det mega dyrt at starte fra bunden af med et “nyt barn” der er teenager. Solstråle har i sommerens løb været til forskellige ting som eksempelvis ABC Beach party, lidt sommerfester, ting som hun aldrig før har prøvet, da hun ikke måtte. Hun lever nu et så normalt teenageliv som det er muligt i hendes situation. Der er mange ting hun stadig mangler at kunne, men hun arbejder hårdt på det. Jeg tager lidt billeder af hendes værelse og sender til dig senere. Knus C.”

Solstråle er nu startet på uddannelse alt imens hendes stedfar har anket sagen som skal for landsretten i den nærmeste fremtid.

Børns Vilkår er gået ind i sagen for at få draget Favreskov Kommune ansvarlig for den helt igennem håbløse håndtering af de anmeldelser de fik løbende. De sylter sagen, skal lige siges. Nøjagtig som Gladsaxe Kommune gør i Oliver-sagen.
De reagerede i sin tid ikke på anmeldelserne om misbrug og vold, og som I sikkert spørger jer selv såvel som jeg og børnene gør: Hvad er det for nogle ansatte de har sådanne steder som end ikke magter at leve op til det job de i sin tid takkede ja til? Favrskov Kommune er blot en blandt mange kommuner der ikke formår at handle på børns vegne når de har allermest brug for det. Vi har alle læst sagerne i medierne igen og igen og man undrer sig over hvorfor fanden det ikke ændrer sig. Det er som at slå i en dyne. Man tror næsten ikke, at det er voksne, velfungerende mennesker de har ansat, gør man? Vi er enige om, at børnene er ofrene her, ikke? Hvor er politikerne???
Jeg har simpelthen så meget respekt for C og hendes familie og det store arbejde de har lagt i et barn der ikke er deres eget, helt uselvisk. Nuvel, Solstråle er familie for dem nu, men alligvel.

Jeg skal nok følge op når jeg ved mere.

Ps.: En journalist søges som vil hjælpe C med at formidle et brev til Karen Ellemann.  (Korrekturlæsning og rød tråd da sagen har mange aspekter).
Har du lyst til at hjælpe med dette, skriv til os@dkira.com så sender jeg din mail videre. Jeg svarer ikke på mail for C. KUN seriøse henvendelser fra dygtige journalister. Du skal ikke henvende dig, hvis du ikke 100% ved du kan gennemføre opgaven.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kinderæg er ikke hvad du tror det er