Min hemmelige datter

Det skal du bruge

IMG_0933

Her er en “to-do” liste til dit forløb. Klik på de forskellige links og se hvad for noget der falder bedst i din smag, både af smagsvarianter men også udbud og priser.

Fitnesstøj/taske/sko: Her eller her eller her eller her
Shaker: Her eller her
BCAA: Her eller her eller her
Proteinpulver (whey/valle ikke casein med mindre andet aftales) Tjek om det står på din kostplan: Her
Evt. Glutamine: Her
Kreatin: Her eller her eller her
Magnesium: Matas, online
Multitabletter: Matas, online
Krill olie. Det samme som Omega 3, bare bedre: Her eller her eller i Matas

Forsød tilværelsen med disse sukkerfri lækkerier: Bodylab.dk

Om kosttilskud:

Branched-chain amino acid: (BCAA, bliver det mest kaldt) 
Det er et af de 9 essentielle amino syrer kroppen har brug for. De essentielle BCAAs er af særlig betydning for atleter, fordi de metaboliseres i musklen, snarere end i leveren. Det betyder, at de er mere tilbøjelige til at blive brugt til at opbygge muskler i stedet for at blive brændt af som brændstof til energi. Giver også bedre hårvækst. 

Essentielle aminosyrer kan ikke dannes af kroppen. Du skal have dem fra komplette protein fødevarer eller kombinationer af ufuldstændige vegetabilske fødevarer. Kroppen kan lave ikke-essentielle aminosyrer af sig selv fra vitaminer og andre aminosyrer.

Udtrykket “ikke-essentielle” kan være misvisende, da alle aminosyrer er essentielle for korrekt metabolisme(forbrænding). Der er nogle ikke-essentielle aminosyrer, såsom glutamin, som er meget vigtigt i fremgangsmåden i forhold til muskelvæv reparation.

Glutamine
Bidrager med mere end 60 procent af skeletmuskelvæv. Det er et brændstof fordøjelseskanalen og immunsystemet har brug for. Er det primære leder af nitrogen til musklerne. Det er især fundet i høje koncentrationer i hjernen, muskler, tarmene, lunger, hjerte, nyre og leveren, hvor det har flere og kritiske funktioner. Træner man hårdt/meget og dette gælder især bodybuildere, kan glutamin niveauer falde drastisk.
Muskel-katabolisme kan forekomme, når kroppen frarøver musklerne  glutamin til brug af immunsystemet eller nitrogen transport. Glutamin tilskud kan bidrage til at mindske virkningerne af muskel katabolisme. (Katabolisme er når musklerne begynder at bryde sig selv ned for at få aminosyre til energiforsyningen). 

BCAA + glutamine findes i rigelige mængder i valleprotein, men derfor kan man sagtens supplere, eller det bør man, hvis man vil bygge muskler, etc. 

EPA-GLA+ – Fiskeolie med flerumættede fedtsyrer
Er gavnlig for hjertet, hjernen, synet og huden. Indeholder naturlig stabil fiskeolie fra certificeret bæredygtigt fiskeri. EPA og DHA bidrager til at hjertet fungerer normalt, hvilket har været vist i en lang række studier siden de første observationer i Grønland. De to fedtsyrer påvirker flere forskellige mekanismer, som er med til at hjertet fungerer normalt. Desuden bidrager DHA til at vedligeholde et normalt syn og en normal funktion af hjernen. GLA vedligeholder normal hud, da fedtsyren indgår aktivt i hudens fedtsyremolekyler – de såkaldte ceramider – og modvirker udtørring af huden. Læs mere på Matas´ hjemmeside. Kilde: Matas. 

Kreatin  
Et gennemsnitligt mennesker består af 15 – 20 % protein og hele 50 % af cellernes tørstof er protein.
Kreatin trækker vand ind i musklerne og øger hermed proteinsyntesen, som danner nye proteiner ud fra aminosyre.
Man bør tage kreatin lige før træning, i det man tager på af det, på grund af væsken. Hvis man tager det udenfor træning, bygger man ikke muskler og tager derfor ikke på i muskelmasse men kun i væske. Det er jo ikke meningen, vel? :)

Kreatin øger kroppens evne til at producere energi hurtigt. Med mere energi, kan du træne hårdere og oftere, og producere hurtigere resultater.
Hvis du kan løfte en eller to flere reps eller 2 kg mere, vil dine muskler bliver større og stærkere. Forskning viser, at kreatin er mest effektivt i høj intensitet træning og aktiviteter. Dette omfatter vægttræning og sport, der kræver intervaller, såsom sprint, fodbold, etc.

Magnesium
Magnesiummangel er langt mere udbredt end antaget, anslået har mellem 60 % og 75 % af danskerne for lidt magnesium i blodet. Ideelt set bør det daglige indtag af magnesium være cirka halvdelen af kalkindtaget, men det er det ikke. (Mg) medvirker ved knogleopbygning. Sikrer stabil funktion af hjerte og kredsløb. Virker beroligende sammen med kalk. Magnesium aktiverer østrogen. Er med til at regulere blodtrykket. DAMP (ADHD) børn mangler magnesium. Hjertet skal have magnesium. Samtlige muskler, inklusive hjertemusklen, har brug for magnesium.Ved mangel på magnesium trænger kalk ind i selve cellen og der opstår krampetilstande, muskelsvaghed, træthed, hjerterytmeforstyrrelser og i værste fald hjertestop. Magnesium er en naturlig kalkblokker. Et forhøjet blodtryk kan nedsættes markant med magnesiumtilskud.

 

 

{Indeholder affiliate links}

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min hemmelige datter