Sandheden om Botox og fillers

Den hemmelige kaloriebombe

eggs-267

Sidste uge, modtog jeg en del mails fra jer vedr. jeres kostvaner – på opfordring af mig selv, vel at mærke. Vil altid gerne høre fra jer og gerne her på bloggen, men lige den dag, var jeg altså interesseret i at hjælpe jer med jeres kostvaner via mail.
Der er een ting jeg har bemærket mange spiser: ÆG!
Nu håber jeg selvfølgelig det er økologiske æg :) Du siger måske, men det har jeg ikke råd til! Det har du nu, hvor jeg fortæller dig, at du skal stoppe med at spise så mange æg.
Et flertal af jer der spiser æg, spiser  4-6 æg om dagen.
I ved nok ikke hvor mange kcal. der er i et æg, så det vil jeg lige hjælpe jer med at belyse:
Screen Shot 2015-06-22 at 7.23.27 AM

Nu er det vejledende. Nogle æg vejer vel mere og andre mindre.
Men der er virkelig ikke nogen grund til, at I skal spise en kvart del af jeres kalorier op på en dag i æg. Det er en hel del fedt, skal jeg lige sige. Æggehviden er ret harmløs og en fantastisk kilde til protein, men blommen skal man lige tænke sig om med. Man kan også få for meget sundt fedt og der er god grund til ikke at fucke med kolesterol tallene. Har I nogensinde fået taget en prøve hos lægen? Jeg har og jeg havde for højt kolesterol – men af den sunde slags. Stadig ikke så godt. Det kom sig af, at jeg i den periode spiste meget kokosmælk, hver dag.

Et æg om dagen er mere end rigeligt.
:)

8 kommentarer

 • Mia

  Hej Kira.
  Dette du skriver med kolesterol er ukorrekt. Når man spiser æg forhøjer det ikke kolesterolet. Kroppen danner selv det meste af dette og at æg kan være skyld i det bliver forhøjet er en myte.. Google det evt for nærmere forklaring. Desuden er kalorietallet i æg ikke højt. Hvis man spiser 4 som nogen har nævnt at de gør, får de omkring 300 kalorier.

  Mvh Mia – Klinisk diætist, uddannet i ernæring og sundhed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hej Mia,
   Det er muligvis en myte, og jeg har hørt før, at det er en myte. Det er ikke det, jeg er blevet oplyst om, så jeg forholder mig blot til det, men tak fordi du lige kommer på banen. Hvad der er mange kalorier i, er jo et vidt begreb. Jeg synes personligt ikke, man skal spise for 300 kcal æg. Mange laver omeletter af 3 æg plus det løse, som olie eller smør til stegning, kød ost, etc. Så jo, der løber det altså op, når 3 æg er 300 kcal alene.
   Et æg og nogle æggehvider kan sænke det antal kcal drastisk. Så fra en kostvejleders synspunkt, er det mange kalorier for ingenting.
   Dbh. Kira

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • christina

  Hej kira. Jeg er medlem af en side på Facebook der hedder æggefaste. Det betyder at folk spiser kun æg og til hver æg man spiser skal man have 15 gram fedtstof enten kokosolie eller rigtig smør. Udover det må man spise ost med højst 0.5 kulhydrater i. Det er alt man må få i 3-5 dage. Og folk taber sig både 4-5-6 kilo på de dage. Kan du lige fortælle din holdning til det. Fordi som du siger så der mange kcal i æg så hvorfor taber folk så meget væske og det

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Niels LArsen

  Hvor mange Kcal er der i en liter sødmælk ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hejsa,
   Der findes apps som Lifesum der kan hjælpe dig med det, eller madlog :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Niels Larsen

   Ja, kender Lifesum, men tænker om det er for meget at drikke en liter sødmælk, så får jeg jo en del proteiner.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Hej Niels,
   Der er en del sukker i mælk plus det er også en fed mælk. Sukker=laktose. Så nej, det kan jeg ikke anbefale. Måske en skummet kan gå an :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira

   Men det kommer også an på hvad du vil? Tage på, tabe dig, etc.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sandheden om Botox og fillers