Sådan får du succes med dit vægttab

Use it or lose it

IMG_5951

Det er nemt at være kæk, når man er omringet af pro-fightere :) #mikenta

Så lang tid – eller kort – tager det at miste sin kondition og styrke hvis man holder pause.
Meget afhænger af hvor længe du holder pause og hvor fit du er i forvejen.

Har du trænet fire- seks gange om ugen i et år eller mere, vil det tage et par uger før styrken begynder at aftage. Dette gør sig mest gældende hvis pausen er grundet sygdom.
Er det ikke grundet sygdom og/eller der er mulighed for bare at bevæge sig en smule regelmæssigt, men slet ikke i samme omfang som før pausen, kan man holde på sin styrke i op til fem uger uden mærkbar forringelse af styrke.
Selvom styrken ikke ændres sig markant hos dem som er i det jeg vil kalde topform, så er det sådan, at dem der har specialiseret sig indenfor en bestemt træningsform – udholdenhed (slow twitch fibre) og powerlift/sprintere (fast twitch fibre), desværre mister de muskelfibre der gør sig gældende i den specifikke træningsform allerede efter to uger, og i en stigende grad. Alle muskler har både fast twitch og slow twitch fibre. Men for dem der eksempelvis løber en del maraton og andet udholdenhedstræning, er det slow twitch der dominerer. For crossfit og powerlifters samt sprintere, der er der fast twitch der dominerer.

Et studie har vist at vi mister 20% af vores VO2 max efter  blot 14 dage. Det er vores maks evne til at optage og transportere ilt under træning. Det var den dårlige nyhed til dem der bekyrmre sig om deres hjerte og lunge kapacitet. Den gode er, at vi kan genvinde kondien hurtigt igen.

Kilde og mere info – klik her

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan får du succes med dit vægttab