Cheesecake...igen!

Bog guide: Den hemmelige kok

Photo on 4-19-15 at 5.48 PM

Find ud af hvad der er i din mad…eller snarere hvad der IKKE er. Find ud af hvordan fødevareproducenterne er kreative med deres produkter. Hvordan de snyder dig så vandet driver. Man kan umuligt følge med i det hele, men bogen giver nogle gode pointers.
Når man har læst bogen, giver økologi ekstra god mening. Det er skræmmende læsning.

Bogen berører blandt andet emner som is {også de dyre slags}, og deres store forbrug af vanilie eller wanna-be vanilie. Carte d´Or der prangende viser vaniliestang på deres is…ja goddaw då! Bare fordi der er en vaniliestang på skal du ikke regne med, at der er mere i end en lille smule – resten er aroma. Og det betaler man så dyre domme for.
Hvad med jordbær og hindbær? (Ja, dem skal man så sandelig også holde øje med!).

Hvis vi lige skal pege fingre af trøffelolien, kan jeg på bogens vegne afsløre, at denne olie aldrig har set skyggen af trøffel. Faktisk er det ret dyrt at købe trøffelolie og hvis jeg nu afslører at det ikke har en dut med trøffel at gøre, men bare er en dyr flaske trøffelaroma, kan det være du overvejer at lægge den fra dig igen. Det er blot eet eksempel af mange i bogen der virkelig går hårdt til den med afsløringer. Du kan tage madvarer fra hele alfabetet, for de er næsten med garanti nævnt.

IMG_8142
Hvis du kan lide æblejuice og æbler. I Guder, her kan du godt begynde at korse dig.

IMG_8141
Hvis du er tedrikker, så drik Yogi. Det drikker jeg selv. Lipton og flere de andre vi kender fra hylderne, har aldrig set skyggen af olien fra den frugt der er på pakken. Det er igen aromaer. Men helt ærligt, det kan man altså også smage.

Derimod er der flere positive ting at sige om øl og her fremhæves det, at Danmark er et godt sted at spore kvalitetsøl. De forskellige bryggerier roses også for ikke at være nærrige med indholdet i selve øllen.

Bogen kan købes her og er skrevet af Mats-Eric Nilsson

2 kommentarer

 • Pia Jørgensen

  Du har helt ret i din is betragtning.. der findes mange skod is på markedet, men prøv at tjekke denne her nye is ud… Chriis-soyais , den er lavet på en base af økologisk soyamælk, og kun tilsat rene råvarer.. i bananisen er der bl.a 20 % bananer.. isene bliver lavet af 2 piger på 21 år, som har startet deres eget, og etableret et ismejeri, hvor der til stadighed kommer nye varianter… de er både på instagram og Face … isen smager fantastisk og bliver allerede forhandlet i flere butikker… helt klart værd at tjekke det ud… god fornøjelse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia Jørgensen

  Hej Kira
  Ja, du har helt ret med is, der er rigtig meget fup forbundet med dette, men tjek lige Chriis-soyais ud, en helt ny is på markedet som er lavet på en base af økologisk soyamælk, og kun med rene naturlige råvarer i, f.eks. er der i banan isen hele 20 % bananer…. Det bliver lavet af 2 friske piger på 21 år, som har deres eget ismejeri, og allerede ligger i flere butikker… De er både på face og Instagram :grinning:

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake...igen!