Fællestræning i Helsingør: Yvonne & Kira!

Sukkerfri: Kakao trøfler {smager som de ægte} 

trøffel copy

Denne trøffel opskrift er og bliver en af mine favoritter. Som nogen ved, tester jeg tit mad på Dan, fordi han er som et barn, han siger tingene uden omsvøb. Da han puttede en trøffel i munden, kom reaktionen med det samme: Den er god!!
Egentlig er den til min bog, men flere har efterspurgt opskriften nu da jeg smed et billede på de sociale medier. Den ryger i bogen alligevel, men nu får I den også her. Opskriften er til dels min egen, den er inspireret af nogle andre opskrifter og så har jeg egentlig bare ændret lidt på den.

Det skal du bruge:
Fire teposer med chai te
En halv plade ISIS sukkerfri chokolade, mørk
200 ml kokosmælk {gerne light}
2 spiseskefuld kokosolie {jeg bruger den fra Urtekram}
To fingerspids salt
Kakaopulver {fedtfattig fra Urtekram}

Kan udelades, men også bruges som variant af smag, jeg har prøvet begge dele. Man kan her sagtens vælge teen fra:
Vaniliepulver {1 spiseske} og/eller peanut butter {1 teske}

Sådan gør du:
Hæld kokosmælk i en gryde med teposer eller / og peanut butter eller/og vanilie. Bring til kog og lade kog for mellem højt blus i 6-7 minutter under oprøring.
I en anden skål, hak halvdelen chokoladen og kom dette salt og kokosolie i og rør rundt. Massen er færdig, når den er blevet til en…ja, cremet masse.
Den anden halvdel af chokoladen skal først bruges når massen er kølig. For nu hældes kokosmælken over i den cremede masse og der røres rundt til at chokoladen er smeltet. Lad køle af og herefter tilsæt det resterende chokolade som små fint hakkede stykker og sæt i fryseren en times tid eller to. Når massen er hård, tages den ud og skal lige have lov at tø lidt op. Jeg gjorde det, at jeg bankede massen ud af skålen så den lå på et skærebræt. Nok tøet op til at den kan bankes ud, og hård nok til den kan skæres ud i små stykker. Vendes/rulles herefter i kakaopulver og sættes i fryser, køleskab eller serveres med det samme.

Du kan også vælge at rulle massen til små kugler men der skal den tø lidt mere op, end hvis du skal lave “klodser” som jeg har lavet.

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fællestræning i Helsingør: Yvonne & Kira!