Vigtigt: Løber du? Læs med her

Rådne tænder vil jeg jo heller ikke have

IMG_0333

Helt ærligt, fra hjertet af, så har jeg altid tænkt på mine tænder som noget der følger mig hele livet uden den store indsats. Børst tænder to gange om dagen, hvor svært kan det være? Så har man sine fine tænder.
Det var så lige indtil jeg gik til tandlægen efter flere års lægeskræk baseret på nærmest hysteri. Jeg er aldrig blevet slået af en tandlæge, skræmt af en eller noget i den stil, jeg burde ikke være bange. Men det er jeg altså. Eller var.
Det eneste jeg har oplevet har været de har synes jeg var en tand for pivet, tror jeg, for tålmodigheden var ikke så stor. Nuvel, når man som jeg, har skræk for tandlæger uagtet hvis skyld det er, så skal man som tandlæge være en smuuule mere tålmodig. Der findes masser af tandlæger derude, så der er chance for, at hvis en føler sig dårligt behandlet, at vedkommende smutter over til konkurrenten. Det gjorde jeg :)

Der er penge i rådne tænder.
Ikke at jeg har det. Men jeg har da lige fundet ud af inden for det sidste år, at mine tænder ikke er mere hellige end andres! Før jeg så mig om, fik jeg revet en tand ud, fået tandrens over flere omgange de varede vel 30 minutter hver, fået regulær undvisning i, hvordan man bruger tandtråd med en løftet pegefinger med i købet. Min tandlæge har fundet huller. Her gik jeg og troede, at mine tænder var som da jeg havde mælketænder, fine og urørlige. Og så er det stik modsat!!
Jeg har stadig ikke vænnet mig til det med tandtråden, men fordi mit tandkød blødte er det meget vigtigt at jeg bruger det, da det skyldes bakterier der sidder der hvor tandbørsten ikke kommer ned. Jeg er blevet bedre og får skam også ros for den fine fremgang.

Da jeg demonstrerede for min tandlæge hvordan jeg børster tænder, var hun ved at falde ned af stolen. Jeg børster for hårdt, hvillket jo også giver sig udslag i at alle mine tandbørster ligner en palme efter en uge.

Nå, men paradentose løber i vores familie, så nu da det er arveligt, er det ekstra vigtigt, at jeg passer på mine tænder. Paradentose er noget lort. Ens tænder triller ud og du kan ikke gøre meget ved det, får det først fat. Jo, gebis, de er vel også så fine nu om dage. Men alligevel! Jeg ser bare ikke mig selv have endnu en ting på natbordet. Læs: Glas med gebis i.

Hos os, ser natbordet sjovt ud. Dan har:
Bideskinne
Ørepropper
Lidt næsespray
Nogle piller
Sparegris
Duftlys
Jaja, de to sidste ting, har jeg sat der! Resten er røget i natbordsskuffen.

Jeg har:
Billedramme med billed i af os (vendt nedad når jeg er sur på ham – ok joke, selvom jeg godt kunne finde på det)
Duftlys
Hårelastikker
Håndcreme
Dermaroller
Ørepropper
To sidstnævnte, også en tur i natbordsskuffen.

Dan har fået bideskinne fordi han skærer tænder om natten, og det har givet ham spændinger i hele hovedet. Lad os lige få på det rene, at det ikke er min snorken der holder ham vågen, men altså hans ufrivillige tandskæring der bærer skylden! Det har heldigvis hjulpet :).
Han fik sin lavet hos min tandlæge på Frederiksberg der hedder Godt Smil.

godtsmil

Ps.: Husk at børste tænderne blødt – ikke hårdt (også dig, Kira). Husk at børste bag de bagerste tænder. Husk at børste dit tandkød.

Dette er lavet i samarbejde med GODT SMIL

1 kommentar

  • Mette

    Hej Kira

    Jeg sad lige og bladrede gennem din blog og stødte på det her indlæg. Jeg er selv lige flyttet til København (Ok, Hellerup) fra Slagelse af, og går derfor og leder efter en god tandlæge. Jeg har godt set reklamer for Godt Smil rundt omkring, men har også hørt godt om en tandlæge i Hellerup, som skulle have nogle gode priser. Nu kender du naturligvis ikke alle tandlæger i København, men har du hørt om ham? ELler har du andre tips til en god tandlæge i Hellerup?

    På forhånd tak, og tal for en god blog :) Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vigtigt: Løber du? Læs med her