Typer af vegetarer

Mød Camilla: Stort interview omkring vægttab og det der følger med

Screen Shot 2014-10-15 at 2.47.44 PM

Det at have hovedet med i sit vægttab i forbindelse med ændring af gamle, trælse vaner, Det er svært at gøre alene og uden støtte og hjælp udefra. Viden er magt, også når det kommer til kost og træning. Kom “behind the scenes” og få et indblik i, hvad det vil sige, at skulle lægge sit liv om. Det bedste ved Camillas forløb har uden tvivl set fra min side af, været at hun slapper af i processen nu, accepterer tilstanden går op og ned – og hun går stadig ned i mål og vægt og er dermed endnu tættere sit mål. Den panik der kan sprede sig, er desværre bare med til at give stress og det påvirker kroppen negativt. At gå i panik og føle man fejler, gør ikke vægttabet mere holdbart, snarere det modsatte. Med andre ord, det er spild af energi. Nemt at sidde her og sige, I know, men det er derfor, nogen får hjælp udefra. For at få sat sine tanker i de rigtige kasser.

Hvorfor kontaktede du mig i sin tid? 

 

Jeg var gået helt i stå, og jeg havde brug for hjælp til at komme af med de sidste kg, som jeg havde erhvervet mig igennem flere års sygdom. Jeg havde tabt de første 20 kg, og jeg havde nu brug for det sidste skub. Min læge var ikke synderligt behjælpelig, da hun mest snakkede om at lære at acceptere sin krop, som den er, nu hvor blodprøver mv. så perfekte ud. Pænt nej tak herfra!
Jeg havde set hvilke resultater, du havde opnået, og jeg mente derfor, at du ville være den rette til at kunne guide mig, da du selv havde været det igennem.

Screen Shot 2014-10-15 at 2.48.12 PM

TIP: Vil du i gang? Skriv på os@dkira.com

Hvorfor var vægttab svært for dig? 

 

Det har været svært for mig at opretholde modet, når vægten ikke har vist det, som jeg ønskede at se.

 

Hvad har været den største overraskelse i forløbet? 

 

Hvor meget planlægning det kræver. Man skal hele tiden være foran, og det kræver, at man sætter meget struktur over hvordan ens træning og måltider passer ind, når man er på arbejde, uni og ude til sociale arrangementer.

 

Hvordan strukturerer du din dagligdag med mad, job, skole og træning? 

 

Maden har jeg som regel forberedt til flere dage ad gangen. Jeg plejer gerne at se tre dage frem, da det virker mere overskueligt frem for en hel uge. Mine dage er sjældent ens. Derfor sidder jeg gerne aftenen før og strukturerer, hvornår de forskellige måltider skal spises. Jeg ved f.eks. at hvis jeg skal på arbejde, så skal jeg sørge for at have gemt min formiddags shake til senere, da det er nemt og hurtigt at drikke den, fremfor at få fedtet fingrene ind i kylling ;).

Træningen sørger jeg for at sætte tid af til inde i min kalender. Jeg foretrækker at træne om morgenen, da det giver mig energi og ro i kroppen til at kunne koncentrere mig på studiet. Det betyder også, at mine dage nogle gange starter forholdsvist tidligt.

 

Hvad er dit bedste råd til andre der vil i gang? 

 

At springe ud i det. Det bliver ikke lettere ved at vente og udskyde det. Den der sætning, ”jeg starter fra på mandag”, holder ikke – så bliver det mandag, og det kikser, og du vælger at starte igen næste mandag, og sådan kan det blive ved. Hvis tingene ikke går som planlagt, så er der en ny dag igen i morgen – og der starter man forfra igen! Det er langt nemmere at leve et liv med sunde vaner og god samvittighed fremfor et liv, hvor der ikke er balance i kosten. Det bliver hårdt, kræver en masse struktur og planlægning og sætningen ”nej tak” vil blive brugt ofte i sociale sammenhænge – men det er det værd i sidste ende.

 

Hvor er du mentalt nu i forhold til da du startede forløbet? 

 

Da jeg startede havde jeg det meget svært ved, når vægten stod stille eller steg lidt. Det kunne slå mig helt ud og nærmest miste modet. Nu har jeg lært, at tålmodighed er vejen frem – og at det ikke er tallet på vægten, som skal indikere min lykke.
Derudover har jeg fået et mere afslappet forhold til min træning. Da jeg var 3-5 måneder henne i forløbet trænede jeg ret meget og det kunne stresse mig, hvis jeg ikke fik nået min træning – jeg var meget ivrig og var sådan set ikke i balance. Nu kan jeg sagtens gå et par dage uden træning og uden at jeg får dårlig samvittighed. Det er vigtigt for mig, at træning ikke er en sur pligt, men derimod noget jeg gør, fordi jeg synes det er sjovt. På det punkt er jeg virkelig kommet langt!

 

 

Hvad for vaner har du sluppet? 

 

At spise bare for at spise.. Jeg tænker meget over, hvad jeg kommer ind i min mund. Tanken ”Er det virkelig det værd?” strejfer mig ofte. Jeg gider ikke bruge kcal på noget, som jeg ikke synes smager fantastisk.

 

Hvad for nye vaner har du dannet? 

 

Food-prep! Jeg er tilhænger af, at jeg forbereder måltider til flere dage ad gangen. Det er særdeles praktisk, hvis man har travlt.

 

 

Hvad er det bedste ved at tabe sig og stramme op? 

 

At se tilbage på, hvor meget man har opnået. I øjeblikket kan det føles som om, at der ikke er sket noget, og derfor er det godt, at man er tvunget til at tage form-billeder ret ofte. Dét giver virkelig motivation.
At man får mere overskud og livskvalitet er også en kæmpe bonus!

 

Hvad er dit foretrukne fitness regime? 

 

Jeg har fået en kæmpe passion for styrketræning. Det er virkelig blevet noget, som jeg holder meget af, og som jeg ser frem til stort set hver gang. Der er jeg i mit rette element.
Derimod er jeg ikke kæmpe fan af cardio – så det er virkelig der, jeg er blevet kastet ud af min comfort-zone ;).

 

Hvad har været bagsiden af forløbet? 

 

At ens tanker næsten hele tiden omhandler mad – ikke kun det du skal spise om et par timer, men også alt det du har lyst til at spise, men som du ikke ”må”. Det tager tid at lære at tilsidesætte den trang.

 

Hvad er dit overordnede mål med træningen og vægttabet? 

 

Mit overordnet mål har været at skulle være tilfreds med mig selv – og det tager tid! Det har aldrig været en stræben efter at skulle blive perfekt, da jeg mener, at det er et uopnåeligt mål, som i sidste ende nok ikke vil være det værd. Langt henne ad vejen har det handlet om at skabe en balance hvor kost, træning og det mentale spiller godt sammen – og der føler jeg, at jeg er kommet utrolig langt.

 

Jeg har fået stor smag for, hvad man kan skabe med struktureret træning og den helt rette kost, så det er ikke utænkeligt, at jeg senere hen vil kaste mig ud i et noget vildere projekt – men det må tiden vise.

(INDLÆGGET ER UREDIGERET)

3 kommentarer

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Typer af vegetarer