For varmt? Drik dine grøntsager

Det bør du vide: Styrketræning

hip-adductor-machine-muscles-used
Hip adductor

Et par tips jeg gerne vil give jer der træner uden personlig træner, er at I træner forside og bagside lige meget – eller der omkring.

Klart, er forarme (biceps) ikke det værste man har oplevet ved sig selv, men derimod vinkeflæsket (triceps), kan det være en en god ide, at lave nogle ekstra øvelser for netop dette. Men i det store hele, bør forside og bagside trænes lige meget. Det er så een ting. En anden ting er, når man laver TRÆK øvelser, skal man også udføre PRES øvelser. Det behøver ikke være samme dag, men det skal hvertfald gøres. Nogen træner overkrop den ene dag og underkrop og mave den anden dag. Andre træner træk den ene dag, og pres den anden dag. Blot for at nævne nogle enkelte rutiner.
Eksempler på træk/pres øvelser er som følger, og i tilfældig rækkefølge:
(Barbell>Vægtstang)

Pres:
Brystpres
Triceps øvelser som scull crusher og kickbacks
Leg extension
Benpres
Military press
Front raise
Side raise (lateral raise)
Barbell Glute Bridge
Barbell squat
Barbell lunge
Thigh aBductor

Træk:
Ab crunch maskine
Lat pulldown
Bicep curl
Leg curl
Upright row
Thigh aDDuctor
Barbell dødløft
Back flyes
Bent over row
Rear delt raise

Desværre er det sådan, at mange af disse begreber er volapyk for den gængse, men ikke desto mindre er det betegnelser der er gode at stifte bekendtskab med. Jeg erkender, at der findes danske ord for dem, jeg kender dem bare ikke, og er ikke på nuværende tidspunkt i gang med at oversætte dem. Men jeg vil gerne høre inputs fra jer der ønsker oversættelse af nogle specifikke øvelser, ellers kan jeg anbefale at man googler sig frem, så vil der komme nogle billeder der viser hvad de forskellige øvelser målretter. Når det er sagt, så er det ikke alle videoklip der viser korrekt udførelse af øvelserne. Bare hav dette i tankerne.

:-)

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

For varmt? Drik dine grøntsager