Det klør og kradser: Det kræver alkohol!

Firma, privat og økonomi

 

IMG_5666

Nu hvor jeg er blevet voksen og særdeles selvstændig i et omfang jeg ikke før har været, har jeg erhvervet mig en personlig, økonomisk rådgiver. Jeg blev anbefalet at bruge ABC Økonomi, og da flere i mit netværk sagde go for Anita, tog jeg kontakt til hende.
Det hele er startet fordi jeg i sommers mistede min farmor. ALLE der kender mig godt nok ved, at jeg var tættere på hende end de fleste er på deres bedsteforældre. Jeg er også vokset op på en gård, hvor vi boede hele familien, så jeg har haft det privilege at min farmor læste go´nat historier for mig næsten hver aften. Hende og jeg, kunne jo ikke engang til på shoppingtur til KBH uden af at tage en herreløs hund med hjem. Jeg kan slet ikke fortælle jer, hvor mange dyr der er blevet reddet fra en trist skæbne fordi min familie er så stor-hjertet. Fra heste til hamstre, you name it!

Nå, men da hun døde, gik jeg i stå. Jeg magtede ingenting. Ikke at arbejde, ikke at forholde mig til noget – ingenting. Bare i chok.

Grunden til det havde så stor indflydelse på min måde at håndtere min økonomi på, var at jeg var lige ved at gå selvstændig med personlig træning og det krævede jo selvfølgelig et overblik, men da det skete, kunne jeg bare ikke overkomme det. Der var en masse ting der skulle sættes i system og det var bare ikke tiden!

Jeg har aldrig været den store fan af netbank. Eller nem id for den sags skyld. Bare i dag da jeg skulle ind, passede mit password ikke med mit CPR. WTF. Den slags ting, har jeg bare ikke tålmodighed til. Det er det samme med netbank. Orker ikke at sætte mig ind i det. Har bare så mange andre ting, jeg synes er meget mere vigtigt – ikke mindst interessant!

Jeg ringer da bare ned til banken hvis jeg vil vide noget. Men skrækkeligt! De er jo begyndt at henvise til netbank. Ja, så kan jeg jo godt se, at der ikke er nogen vej udenom. Det er et must at have sine konti i orden, og styr på opdeling af forretning og privatkonti. Det er et must, at sætte sig ind i renter og gebyrer. Også hos SKAT. Ja, jeg er blevet klogere i dag.

Bare ved at klikke nogle flueben af i netbank, slap jeg af med alle de dokumenter de sender mig hver måned…som kostede mig 800 om året. Har aldrig åbnet et af dem!
Det er symbolsk, men alligevel!
Kan man ikke få et par gode håndvægte for den pris??! :)

I dag da jeg kom frem til ABC Økonomi, som i øvrigt kom hjem til mig for et par uger siden, da der er noget pædagogisk og mentalt korrekt ved at møde folk i deres hjem, i deres egne trygge rammer første gang, skulle vi sætte tingene i system så jeg kunne få en analyse af min økonomi.

Hun laver også min budgetkonto og hun gennemgår alle posteringer det seneste år, for at se, om der er noget der er spild af penge og hvad der evt. kan rykkes ved, ændres, forbedres, etc.
Jamen, hun gør alt det, jeg ikke selv får gjort.  Ud over det, så slipper jeg for, at det skurrer i baghovedet på mig, at nu skal jeg også lige huske at få styr på alle mine betalingsaftaler, hun har nemlig efter analysen, sendt mig en konkret mail over hvad jeg skal ha ordnet, som jeg selv skal tage hånd om.

Et godt eksempel: Jeg bliver lidt træt af mig selv, når jeg ser, at jeg har betalt til et fitnesscenter i 6 mdr. jeg ikke bruger. 

Mine konti bliver finkæmmet med noget der minder om en økonomisk lusekam!

Jeg er efterhåndet nået dertil, at nogle ting må man outsource. I det mindste et par gange i ens liv, så det ikke bliver en kæphest der bare ligger og fylder mentalt.

Jeg ved, at jeg sparer penge hver måned på dette, og jeg ved, at der er system i tingene fremover. Det er en gave til mig selv. Det letter stress og det giver mindre bekymringer, at jeg kan ringe til Anita og sige:
HJÆÆÆÆLP, jeg fatter hat!
Hun er god til at forklare og god til at give mig flere muligheder at vælge fra, helt coach-agtigt, skal jeg selv finde svaret.
Når jeg har fundet den løsning der passer bedst til mig, hjælper hun mig med at få det sat i system.

Her er hvad jeg har sparet:
Jeg har sparet 800,- om året på at droppe kontoudtog og lånepapirer med posten, men i stedet bare tjekke dem på netbank.
Jeg har sparet over 1200,- om måneden ved at gennemgå mit TDC abonnement og fjerne de services jeg alligevel ikke bruger (internet, mobil, tv)
Jeg har sparet 17 øre pr. kwh ved at skifte fra DONG til et andet selskab.
Jeg har sparet 1500,-  på hundeforsikring om året ved at flytte selskab og ændre policen en smule.

Du kan se mere om Anita her, hvis du har lyst. Jeg er sikker på, at hun kan hjælpe dig med din privatøkonomi, og jeg er rigtig glad for hende, så jeg vælger at give stafetten videre til jer.

2 kommentarer

  • Tak for dine pæne ord. Du gør det rigtig godt. Det er en fantastisk energi du udviser når du kaster dig over de råd jeg giver dig.

    Til jer andre, prøv at se vores fb-side. Der skriver vi om den daglige økonomi. I næste uge vil der være fokus på vores årsopgørelse.

    https://www.facebook.com/ABCokonomi

    Rigtig god søndag

    Kærlig hilsen
    Anita
    Indehaver af ABC Økonomi

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super godt tip der.. Tak for det.. Alle vil jo gerne spare penge og det er da meget du sparer:)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det klør og kradser: Det kræver alkohol!