Ny livsstil: Kontroller dine portioner

Kortisol og kulhydrater

5736.Glykæmisk-Indeks_GI_ny.jpg-550x0

Billedet er lånt af slankedoktor.dk

Jeg har selv været plaget af væske i kroppen, blandt andet foresaget af udløst stress hormon i min krop, deriblandt kortisol. Dette kan ske efter træning for mig, det kan også være grundet det jeg spiser, hvis jeg ikke lige har fulgt min ellers daglige rutine med mad. Det hænder, at jeg er menneskelig som alle andre, og ikke får nok mad med, enten fordi jeg lige pludselig skal noget uventet eller jeg har glemt det!

Her er lidt om mad:
Det glykæmiske indeks -GI- kan spille en vigtig rolle med hensyn til vægtkontrol. Dette sker ved kontrol af appetit og insulinniveau. Lavt GI fødevarer gør at du føler dig mæt længere. Lavt GI mad har også moderat insulin respons, som hjælper med at forbrænde mere fedt og mindre muskler.

Få dit eget kostprogam og træningsplan – skriv og hør nærmere på os@dkira.com

Lav GI fødevarer, såsom abrikoser og sorte bønner, forbliver i tyndtarmen længere og derved udløser receptorer der fortæller hjernen at der stadig er mad i tarmen der skal fordøjes. Omvendt, høj GI fødevarer, så som papaya og hvidt brød bliver fordøjet let og forårsager en hurtig stigning og derefter falder blodsukkeret og derfor udløser et signal om sult til hjernen.

Stress hormoner som adrenalin og kortisol udskilles når blodsukkerniveauet peaker efter at have spist en høj GI fødevarer. Begge hormoner har tendens til at stimulere appetitten negativt.

Noget andet, det nedsætter risikoen for diabetes at spise efter en lav GI.

Byg dine måltider omkring højt fiberindhold, uraffinerede, hele fødevarer – grøntsager, frugt og fuldkorn – og tilføj noget magert protein og god fedt. Så skal det nok gå, du behøver ikke have et GI indeks i lommen :)

Ingen kommentarer endnu

Jeg vil gerne høre din mening eller hvis du har gode tips og tricks.

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny livsstil: Kontroller dine portioner