Negativ træning: Derfor er det godt

Lidt om fedtforbrænding: I spurgte

HIT-finalnew

Jeg får regelmæssigt ? med hensyn til fedtforbrænding. I vil vide, hvordan man brænder mest fedt via motion. (Jeg har udeladt kosten i denne del).

Her er nogle tips jeg håber I kan bruge:
Styrketræning hvor pulsen kommer op er en sikker vinder. Det samme er HIIT og HIT. HIIT står for høj intensitet og med interval træning. HIT står for blot høj intensitet. Begge dele er særdeles effektive. Google Tabata, så vil I få en ide om hvad I skal kaste jer over, for max fedtforbrænding.

TIP: Er man i god form, altså ikke overvægtig og ønsker at bygge mere muskelmasse, er det ikke en god ide at lave cardio og så styrketræning før eller efter. Cardio brænder muskler af. Powerwalk brænder ikke ligeså meget af, som en løbetur, hvis det endelig skal være.

Jeg bruger både MRT, HIT og HIIT i min træning med klienter, hvilket gør dem dejlig trætte og tilfredse. Ikke mindst giver det resultater. Win/win. Jeg er sådan en der er pjattet med målsætninger, så når eksempelvis Bryan Rice ringer og siger, at han gerne vil have flere muskler og mindre fedt inden han skal deltage i Melodi Grand Prix, bliver jeg helt ivrig. Resultatet med ham, er i øvrigt fire kilo af, og tre kilo muskelmasse. Han vil ikke være stor, bare fit. Men vi har stadig lidt tid endnu, og træningen er mere intens den næste uger.

Lidt om MRT: Det er en form for træning, hvor styrke er indblandet, men der er korte pauser mellem øvelserne, så pulsen kommer op. Puls op=fedt forbrændt.
MRT inviterer ikke til at man nødvendigvis løfter vildt tungt. I stedet vil  man holde vægten lidt nede og reps op (evt. på 15-20 gentagelser, 3 sæt). Faktum er, at jo færre reps med meget tung vægt man træner, jo længere pauser skal man holde. Her er vi altså nede på gentagelser fra 6 og under. Lad det ligge for nu. Ellers bliver det vel en smule indviklet.

MRT betyder sådan set bare, at pulsen er oppe og der løftes. Det bedste eksempel jeg kan komme på nu som er MRT inspireret, er crossfit. Den form for træning, kan man sagtens inkorpere i sit eget fitnessprogram. Prøv det, det er sjovt – men også hårdt ad helvedes til. En halv time kan være rigeligt. Jeg ved godt, at man løfter tungt i crossfit, men hvis elementer af crosstraing er cirkeltræning og MRT.
Min holdning er, at MRT skal kombineres med andre træningsformer og metoder. Nogle dage løber du kun og laver HIT andre ren styrketræning, andre dage MRT.

Laver du MRT baseret træning i 2-6 uger tre-fire gange om ugen, og VIRKELIG presser dig selv, så vil du hurtigt se/føle resultater, såfremt du er med på kostdelen også.

TIP: Man kan lave fedtforbrændingsprogrammer der varer 12-20 minutter. Det er smart, ikke? For ikke at nævne efterforbrændingen, du brænder kalorier af, op til 38 timer efter din træning. Hvad er der ikke at kunne lide ved dette?

#lookbetternaked – skriv til os@dkira.com for kostplan og seriøs hjælp med træning.

9 kommentarer

 • Emma

  Hej Kira
  Jeg løber ca. 2-3 gange om ugen, og efter hver løbetur udfører jeg en styrkevideo fra youtube, med de diverse øvelser. Men betyder det så, at det jeg gør er mere ødelæggende for mit mål om at opnå en flottere krop, end det er godt?
  Og hvis ja. Tak for påpegning, meget nyttig fremadrettet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • dkira

   Nej, men det nedbryder muskelmasse så hvis du arbejder på at ville have mere muskelmasse så skal du ikke gøre det samme dag.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det hashtag er da fantastisk, det vil jeg til at bruge :D Du er en kæmpe inspiration og har virkelig formået at finde en balance imellem at have faglige kompetencer og en personlig vinkel på hele sundheds/træningsdebatten, du lader til at have fundet din plads! Og der er mange der inspireres af dig :)

  Anna – wonderwomanwannabe.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Winther

  Tak for dejlig nyttig viden. Lige et spørgsmål. Brænder man så også muskel af, hvis man laver Cardio de dage hvor man ikke træner muskel?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for endnu et godt tip:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Jeg vil høre din mening

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Negativ træning: Derfor er det godt